Belgia - Algeria 17.6.2014 | Kuinka hyvä Belgia on?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Belgiaa on hehkutettu, mutta tuskin se aivan kolmanneksi kovin eurooppalainen jalkapallomaa on, Algeria voi olla yllättävän hankala vastus

Vihje lyhyesti

– Belgialta odotetaan paljon, mutta aivan niin hyvä se ei taida olla kuin vedonlyöntikertoimet osoittavat. Tuskin Belgia kuitenkaan on kolmanneksi paras eurooppalainen jalkapallomaa. Se voitti karsintalohkonsa, mutta mukana ei ollut yhtään jalkapallon suurmaata.

– Belgian joukkueessa on paljon nuoria, nousevia tähtiä. Atletico Madridin maalivahti Courtois oli loistava kuluneella kaudella, hänen edessään pelavat muun muassa myös Atleticossa pelaava Alderweireld ja Manchester Cityn Kompany. Muita tunnettuja pelaajia ovat esimerkiksi Chelsean Hazard sekä tämän kauden Chelseasta Evertonissa lainala pelannut Lukaku.

– Algeria puolustanee lähes koko joukkueen voimin. Puolustuksessa on neljä pelaajaa ja vielä tämän lisäksi kolme keskikenttämiestä pelaa hyvin puolustusvoittosesti. Viidessä edellisessä MM-ottelussaan Algeria ei ole tehnyt maaliakaan. Viime kisoissa Etelä-Afrikassa se päästi vain kaksi maalia alkulohkossaan.

– Kisoissa on tähän asti tehnyt paljon maaleja, ja tämä on nostanut totals-kertoimia. Nytkin tästä ottelusta saa reippaasti päälle kahden kertoimia sille, että pelissä tehdään korkeintaan kaksi maalia. Eli kyse on siitä, tekeekö Belgia kolme tai useamman.

Vihje: alle 2,5 maalia, kerroin 2,20 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Belgiasta on kohuttu valtavasti ennen kisoja. Maasta odotetaan uutta eurooppalaisen jalkapallon menestysmaata. Vielä neljä vuotta sitten Belgian MM 2014 -mestaruuskertoimet olivat noin 250, nyt hieman ennen turnausta Belgian kertoimet olivat noin 16. Belgia on Euroopan mantereen kolmossuosikki mestariksi heti Espanjan ja Saksan jälkeen, ennen esimerkiksi sellaisia maita kuin Italia, Ranska, Hollanti ja Portugali.

Belgia-hype on paisunut aivan liian suureksi, joukkueen hehkutus on ruokkinut itseään ja kaikki ovat yhtyneet kuoroon belgialaisten erinomaisuudesta. Loppujen lopuksi Belgia ei ole esittänyt mitään ihmeellistä. Se voitti ilman tappiota karsintalohkon, jossa ei ollut suuria jalkapallomaita. Belgia otti kymmenessä ottelussa kahdeksan voittoa ja kaksi tasapeliä lohkossa, jossa olivat mukana Kroatia, Serbia. Makedonia, Wales ja Skotlanti. Vaikka Belgia voitti lohkon selvästi, se ei murskannut vastustajiaan ylivoimaisesti. Belgia päästi karsinnoissa vain neljä maalia, vain Espanja päästi sitä vähemmän.

Harjoitusottelutkaan ennen turnausta eivät menneet Belgialla erityisen hyvin. Se kyllä voitti kolme viimeisintä, mutta vastukset olivat Tunisia, Ruotsi ja Luxemburg. Maaliskuussa pelattu ottelu Norsunluurannikkoa vastaan päättyi tasan 2-2. ja viime vuoden lopulla Belgia hävisi Japanille ja Kolumbialle.

Belgia on kyllä lupaava joukkue, nuoria loistavia pelaajia riittää kokoonpanossa. Maalilla on Atletico Madridissa viime kaudella huipulle noussut Thibaut Courtois, puolustuksen ankkuri on Manchester Cityn kapeeni Vincent Kompany ja keskikentän nero on Chelsean Eden Hazard. Maajoukkueiden suurturnauksissa Belgia on kuitenkin hyvin kokematon.

Belgia ei ollut mukana MM-kisoissa neljä vuotta sitten. Se oli mukana 1998 ja 2002, viimeisestä yhdeksästä MM-kisaottelusta se on voittanut vain yhden, tasapelejä on peräti viisi. Maalinsa se on pitänyt puhtaana vain kerran, 0-0 -ottelussa Hollantia vastaan vuonna 1998.

Algeria ei missään nimessä ole heittopussi. Joukkue pelasi kehnosti Afrikan mestaruusturnauksessa, se sai kasaan vain yhden tasapelipisteen. Algeria osaa kyllä puolustaa maaliaan. Edellisissä kisoissa se päästi vain kaksi maalia lohkossa, jossa oli mukana USA, Englanti ja Slovenia. Maaleja se itse ei kuitenkaan tehnyt yhtään.

Algerian pelisysteemi on hyvin puolustusvoittoinen. Puolustuslinjassa on neljä pelaajaa ja keskikentällä on vielä kolme puolustavaa pelaaja. Iran osoitti maanantai-iltana, miten tyystin puolustuspainotteinen joukkue pärjää, tuloksena oli runsasmaalisten kisojen ensimmäinen 0-0 -tulos. Algeria ei ole tehnyt maaliakaan viidessä viimeisessä MM-ottelussaan. Edellisen kerran se osui vuonna 1986 Pohjois-Irlantia vastaan. Se tarkoittaa 71:tä laukausta ilman maalia, olisiko nyt tulossa tilasto-osuma?

Algerian pelaajamateriaali ei ole aivan kehno, mukana on nippu pelaajia hyvistä eurooppalaisista sarjoista. Puolustukseen vaihtoehtoina ovat muun muassa Monacon Medjani, Napolin Ghoulam, Parman Mesbah ja Reimsin Mandi. Keskikentän Taider pelaa Inter Milanossa ja Bentaleb Tottenhamissa. Kärkimies Slimani pelaa Sporting Lissabonissa.

 

Perustelut vihjeelle

Algeria puolustaa parempaa vastustajaa vastaan. Toisaalta ei Belgia niin hyvä ole, että se kävelisi Algerian yli. Belgiankin vahvempi puoli on puolustuksessa. Ottelusta tulee vähämaalinen. Kisat ovat olleet runsasmaaliset, mutta se ei tule jatkumaan. Jalkapallo ei ole muutamassa viikossa muuttunut niin paljon, että maalikeskiarvo olisi reilusti yli kolmen per ottelu. Belgia ja Algeria pelaavat alle 2,5 maalin ainakin joka toisella kerralla. Bet365:n kerroin tälle on mainio 2.20.

Vihje: alle 2,5 maalia, kerroin 2,20 Bet365

Veikkaussivut | Anssi