Espanja - Chile 18.6.2014 | Espanja selkäsaunan jälkeen

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Espanjan Hollanti-ottelu oli täysi pannukakku, del Bosque joutuu muuttamaan avauskokoonpanoa

Vihje lyhyesti

– Yksi mestarisuosikeista, hallitseva mestari Espanja aloitti kisat karmeasti häviten Hollanille 1-5. Chile otti rutiinivoiton Australiasta 3-1. Espanja ei saa enää hävitä, muuten kisat loppuvat lyhyeen. Motivaatio heillä on kohdallaan, eikä joukkue ole ollenkaan niin huono kuin ensimmäinen ottelu näytti. Chilekin on hyvä joukkue, ja aikalailla aliarvostettu kertomissa.

– Espanja saattaa muuttaa aloituskokoonpanoaan. Vuosikaudet avauksessa ollut Xavi taitaa aloittaa ottelun penkillä ja nuorempi Fabregas tullee hänen tilalleen. Casillas oli surkea ensimmäisessä ottelussa, mutta tuskin häntä vaihdetaan. Kärkimiehen tilanne on mielenkiintoinen. Costa aloitti ensimmäisen turnausottelunsa maajoukkueessa ja heti meni pieleen. Luottaako del Bosque vielä hyvän kauden pelanneeseen Costaan vai tuleeko kentälle ehtoopuolen pelimies, kuten Torres tai Villa?

– Chile tuskin muuttanee paljon mitään. Joukkue pelaa hyökkäävää jalkapalloa. Pienestä taktisesta muutoksesta joukkueen valmentaja Sampaoli on vihjannut, puolustukseen tulisi kolme pelaajaa ja keskikenttä tukittaisiin viidellä pelaajalla.

[ Kumpikin joukkue osaa hyökätä, yli 2,5 maalia on mielenkiintoinen veto. Pelaa sitä NordicBetillä 50 € riskittömällä vedolla tästä. ]

– Espanja on kertoimissa suursuosikki, aivan sen arvoinen se ei ole että voittokertoimen pitäisi olla noin 1.50. Chile on hyvä joukkue, paras veto on Chilen tasoitusvedot. Maalejakin ottelussa on lupa odottaa kumpaankin päähän.

Vihje: Chile +1, kerroin 1,88 Guts

 

 

Lähtökohdat otteluun

Espanja ei saa enää hävitä alkulohkossa, muuten tuloksena on katastrofi eli karsiutuminen ennen pudotuspelejä. Ensimmäinen ottelu Hollantia vastaan oli täysi pannukakku, useampi joukkueen pelaaja Xavi ja Casillas etunenässä totesivat ottelun olleen heidän uransa huonoin. Hollannin van Persie ja Robben repivät kahdestaan Espanjan puolustuksen palasiksi.

Espanja ei missään nimessä ole sukeltamassa niin syvälle kuin ensimmäinen ottelu antaa odottaa. Vaikka joukkue ei olisikaan mestaruusvuosiensa tasoinen, niin silti se on edelleen top 5 -mestaruussuosikki. Espanjan valmentajan Vicente del Bosquen ei tarvitse motivoida pelaajiaan tähän otteluun, kaikki tietävät Chile-pelin tärkeyden turnauksen kannalta, ja kaikki haluavat pelata hyvin jo ammattiylpeyden vuoksi

Chile voitti omassa ensimmäisessä ottelussaan Australian selvin numeroin 3-1, mutta sen esitys ei ollut täysin vakuuttava. Australia on yksi kisojen heikoimmista, mutta Chile ei ensimmäistä varttia lukuunottamatta jyrännyt vastustajaansa. Espanja-ottelun käsikirjoitus saattaa sopia Chilelle paremmin. Espanja pitää palloa ja Chile saa pelata sille tuttua aktiivista karvauspeliä. Se ei jätä vastustajaa rauhaan missään kohdassa kenttää ja pallon saatuaan iskee nopeasti takaisin.

Chile on joukkue, jonka otteluissa tehdään paljon maaleja. Vimeisessä neljässä ottelussaan Chile on pitänyt nollan vain kerran, ja tämä oli heikkoa Pohjois-Irlantia vastaan. Egyptikin teki sitä vastaan kaksi maalia. Toisaalta Chile itse on tehokas hyökkäyspäässä. Viidessä viimeisessä ottelussaan Chile on tehnyt 12 maalia vaikka Saksaa vastaan se ei osunut kertaakaan. Viime vuoden syyskuussa Chile ja Espanja pelasivat harjoitusottelussa 2-2 -tasapelin.

Espanjan joukkueesta on mielenkiintoista nähdä lähteeko del Bosque kokoonpanomuutoksiin. Joukkueen aloituskokoonpano on jo pitkään ollut aikalailla vakio. Ensimmäinen ottelu oli sen verran kehno, että jollain tavalla siihen on reagoitava. Maalivahti Iker Casillas oli yksi kentän heikoimpia pelaajia, mutta hänen vaihtamisensa tuntuu kaukaiselta ajatukselta. Casillas on ollut Espanjan ykkösmaalivahti jo vuosikaudet.

Mahdollisia muita vaihtoja saattaisivat olla kärkimies Diego Costan vaihtaminen joko Torresiin tai Villaan, Fabregas saattaisi korvata Xavin. Laitapakki Azpiliueta saattaa joutua sivuun ja hänet korvaisi tällöin todennäköisesti Juanfran. Silvakaan ei pelannut hyvin Hollantia vastaan, joten nuori Koke saattaa saada tilaisuuden avauksessa.

[ Jos Fabregas tulee avauskokoonpanoon, hän on hyvä ehdokas tekemään ensimmäisen maalin. Pelaa sitä NordicBetillä 50 € riskittömällä vedolla tästä. ]

Chilen valmentaja Sampaoli on ilmoittanut että joukkue lähtee Espanja-otteluun kolmella puolustajalla ja viidellä keskikenttämiehellä. Keskikentän tukkiminen sotkee espanjalaisten pallonhallintaa. Chile saattaa laittaa hyökkääjäksi aloitukseen kentälle Australiaan vastaan viimeisen maalin tehneen Beausejourin sekä Diazin tilalle keskikentän pohjalle Osasunassa pelaavan Silvan. Joka tapauksessa joukkue tuskin muuttaa hyökkäävää pelitapaansa.

 

Perustelut vihjeelle

Espanja on suursuosikki otteluun, sen voittokertoimet ovat noin 1.50-luokkaa. Chile on edelleen aliarvostettu, vaikka Espanja on toki parempi joukkue niin ei se voita ottelua 65 kertaa sadasta. Chile yhden maalin tasoituksella on hyvä veto. Espanjan maalin voitto palauttaa panoksen.

Vihje: Chile +1, kerroin 1,88 Guts

Veikkaussivut | Anssi