Everton - Arsenal 23.8.2014 | Huhtikuussa Everton voitti kotonaan 3-1

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Kertoimenlaskijat ovat tehneet ottelusta tasapelin, mutta kyllä Evertonin pitäisi kotonaan olla pieni suosikki

Vihje lyhyesti

– Viime kauden lopulla Everton ja Arsenal kamppailivat Mestareiden liigan -karsintapaikasta. Everton voitti huhtikuussa Arsenalin kotonaan 3-1, mutta lopulta sen vauhti hyytyi ja Arsenal sijoittui neljänneksi. Tällä kaudella Arsenal on aloittanut keskinkertaisesti, liigassa tuli hankala kotivoitto Crystal Palacesta ja Mestareiden liigan karsinassa maaliton tasapeli Besiktasin vieraana. Everton on viimeksi voittanut ottelun toukokuun puolivälissä, harjoituskaudellakaan se ei kaatanut ketään.

– Everton on vahvistunut jonkin verran kesällä. Viime kaudella lainalla ollut Ronelo Lukaku tuli Chelseasta Evertonin omaisuudeksi. Gareth Barry tuli keskikentälle. Arsenalkin vahvistui kesällä, merkittävin uusi pelaaja lienee Barcelonasta tullut Alexis Sanchez. Arsenalia painaa tuleva Besiktas-ottelu. Olisi katastrofi jos Arsenal ei pääsisi Mestareiden liigan lohkovaiheeseen, keskittyminen on takuulla suurelta osin suunnattu ensi keskiviikon otteluun.

– Arsenalin pelaajalista on nykyisellään vaikuttava, melkein kaikki ovat kunnossa. Keskikentän Cazorla, Özil, Ramsey ja Wiltshere ovat kova nippu. Poissa ovat ainakin Arteta ja pitkäaikaisloukkaantunut Walcott. Lisäksi puolustuksen Gibbs on sivussa. Evertonilta puuttuu ainakin Barkley, mutta kova laitapakki Coleman on reisivamman jäljiltä mukana.

– Ottelu on kertoimissa tasapeli, mutta kyllä Evertonin pitäisi olla kotikentällään suosikki. Kerroin 2.70 sen voitosta kannattaa laittaa lapulle.

[ Lukako oli kallis hankinta, maaleja kaivataan. Osuuko hän tänään?  Gutsille 100 € bonus tästä ]

Vihje: Everton, kerroin 2,70 Unibet

 

 

Lähtökohdat otteluun

Viime huhtikuussa Everton voitti tämän saman ottelun helposti 3-1. Arsenal oli tuolloin valunut hyvän alkukauden jälkeen tahmeaksi keskinkertaisuudeksi. Tällä kaudella Arsenal on aloittanut melko keskinkertaisesti. Kauden alla se pieksi Community Shield -ottelussa viime kauden mestarin Manchester Cityn komeasti 3-0. Ensimmäisessä liigaottelussa se voitti Emirates-stadionillaan hankalan Crystal Palacen 2-1. Viikolla Mestareiden liigan karsintaottelussa Arsenal pelasi Besiktasin kanssa Turkissa maalittoman tasapelin.

Evertonin kauden aloitus oli kehnohko 2-2 -tasapeli sarjanousija Leicesterin kanssa. Evertonilla on maine hitaana aloittajana. Viime kaudellakin Everton pelasi kolme ensimmäistä liigaotteluaan tasan. Tällä kaudella tahmea aloittaminen on vielä korostunut siinä, että Everton ei voittanut yhtään harjoitusottelua kesän aikana, vaikka vastustajina oli sellaisiakin pikkuseuroja kuin Tranmere ja Paderborn.

Arsenal on pelannut ensimmäiset ottelut ilman saksalaisia Özilia, Podolskia ja Mertesackeria, jotka saivat pidennystä kesälomiinsa MM-voiton vuoksi. Nyt he ovat jälleen mukana, mutta pelikunto on vielä arvoitus. Mestareiden liigan karsinta myös häiritsee Arsenalin keskittymistä otteluun. Kuluvan viikon ottelu turkkilaista Besiktasia vastaan vielä painaa jaloissa, ja toisaalta keskittymisen täytyy jo olla suunnattu ensi viikon ratkaisevaan toiseen osaotteluun. Mestareiden liigan lohkovaiheeseen pääsy on Arsenalille hyvin tärkeä asia. Tuleva Besiktas-ottelu on takuulla tärkeämpi kuin tämä kamppailu. Arsene Wenger saattaa lepuuttaa joitain avainpelaajiaan, tämä kannattaa tarkistaa ennen ottelun alkua.

Arsenalin materiaali kyllä kestää muutaman pelaajan poissaolon. Se vahvistui kesän pelaajakauppojen aikana. Varsinkin Barcelonasta tullut Alexis Sanchez on kova vahvistus kärkeen ja keskikentälle. Keskikentällä Arsenalilla oli viime kaudella pahoja loukkaantumishuolia, mutta nyt Ramsey ja Wiltshere ovat kunnossa. Muita vaihtoehtoja ovat niinkin kovat nimet kuin Cazorla, Rosicky ja Oxlade-Chamberlain. Joukkueen kapteeni, entinen Everton-pelaaja Mikel Arteta on sivussa ottelusta. Theo Walcott ei ole vieläkään pelikuntoinen viime kauden polvivamman jäljiltä. Samaten puolustaja Gibbs on sivussa.

Everton saattaa saada kymmenen kuukautta polvivamman vuoksi poissa olleen keskikentän Darron Gibsonin takaisin. Myös oikea puolustaja Seamus Coleman on pelikuntoinen reisivamman jäljiltä. Poissa Evertonin joukkueesta ovat ainakin kärkimies Arouna Kone, keskikentän Bryan Oviedo sekä keskikentän Ross Barkley.

[ Tulossa varovainen peli? Jos näin on, niin kulmureita tulee vähän. Gutsille 100 € bonus tästä ]

Evertonin suurimmat hankinnat kesällä olivat keskikentän Gareth Barry sekä kärkimies Romelo Lukaku, joka tuli Chelseasta 28 miljoonallan punnalla. Viime kaudella Lukaku pelasi suuren osan kaudesta lainalla Evertonissa, joten hänen hankkimisensa ei ole niin kova riski. Lukakulta luonnollisesti odotetaan paljon, ja hänellä kyllä olisi kykyjä nousta liigan parhampien kärkimiesten joukkoon. Yhtään erityisen merkittävää pelaajaa Everton ei kesällä menettänyt, joten joukkueen voi odottaa jatkavan siitä mihin se viime vuonna jäi.

Viime kauden 3-0 -voitossa Lukaku sekä erinomainen Seamus Coleman tekivät tuhojaan Arsenalin puolutukselle. Sama kaksikko voisi jälleenkin saada aikaan ongelmia. Coleman nousee oikealta, ja Arsenalin ykkösvaihtoehto häntä puolustamaan eli Kieron Gibbs on sivussa.

 

Perustelut vihjeelle

Kertoimenlaskijat ovat laittaneet ottelun tasapeliksi, mutta kyllä Everton pitäisi hienoiseksi suosikiksi kotikentällään saada. Arsenalin Mestareiden liigan karsintaottelut ovat kova rasite, tappio Besiktasille olisi katastrofi. Arsenalin kausi on alkanut hieman tahmeasti, niin on kyllä Evertoninkin. Joukkeiden ero ei missään nimessä ole niin suuri, mitä kertoimet antavat ymmärtää.

Vihje: Everton, kerroin 2,70 Unibet

Veikkaussivut | Anssi