Jalkapallon MM-kisat - A-lohko 12.6.2014 | Mainio pari Modric - Rakitic

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 06/02/2014
Jaa tämä...

Brasilia on ylivoimainen suosikki, Kroatian peli melko hyvässä kunnossa

Vihje lyhyesti

– Brasilia on kisojen suurin suosikki. Kotikenttäetu, loistava valmentaja, hyvät pelit viime kesänä Confederations Cupissa sekä joukkueellinen maailmanhuippuja ovat yhdistelmä, jonka vaikuttaa erityisen vahvalta. A-lohkossa ei etukäteen arvioiden löydy joukkuetta, joka voisi horjuttaa vahvaa kisaisäntää.

– Meksiko meinasi pudota koko kisoista, ainoastaan USA:n viime minuuttien voittomaali Panamaa vastaan nosti Meksikon jatkokarsintoihin. Meksiko vaihtoi karsintojen aikana valmentajaa neljä kertaa. Joukkueen peli ei välttämättä ole ollenkaan valmis kisoihin, ja kun vielä puolustus nojaa jo 35-vuotiaaseen, huomattavasti hidastuneeseen Rafael Martineziin, niin paljon on kysymysmerkkejä Meksikon pelissä.

– Kroatialla on loistava keskikentän kaksikko Modric ja Rakitic, joka vauhdittaa tiukasti puolustavan joukkueen peliä. Bayern-kärki Mandzukic on tarpeeksi kova mies päättämään joukkueen nopeat hyökkäykset. Kroatian tahti karsinnoissa hidastui loistavan alun jälkeen, joten vire on löydettävä uudestaan.

– Kamerunilla tulee varmasti olemaan hyvä puolustus ja kehno hyökkäys. Keskikenttä ei ole tarpeeksi kova ja luova, eikä kärjestä oikein löydy muita kuin 32-vuotias Samuel Eto’o. Huhujen mukaan Kamerunin joukkuehenki ei ole kovinkaan hyvä.

Vihje: Kaksi parasta Brasilia – Kroatia, kerroin 2,75 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Brasilia on A-lohkon selvä suosikki. Luis Felipe Scolarin tultua valmentajaksi Mano Menezesin jälkeen joukkue on alkanut pelata hyvin. Confederations Cupin komea voitto näyttää Brasilian nykytason. Brasilia on kotijoukkue ja aina paineen alla. Se ei tule lepsuilemaan, keskittyminen on takuulla joka ottelussa kohdallaan. Mahdolliset ylivirittymiset ja liian kovat paineet pysynevät kurissa kokeen Scolarin ansiosta.

Brasilia on hyvä joka osa-alueella. Maalivahtipeli tuntuu paperilla heikoimmalta kohdalta. Julio Cesar pelaa Torontossa MLS-liigassa, silti hän on Scolarin luottomies. Mailmanhuippuja löytyy sitten niin puolustuksesta, keskikentältä kuin hyökkäyksestäkin. Neymar oli loistava Confederations Cupissa ja samaa häneltä odotetaan näissäkin kisoissa. Vasta 22-vuotiaalla supertähdellä on paljon paineita, mutta hän on tottunut johtamaan. Neymar oli vain 20-vuotias kun hän vei brasilialaisen Santosin Copa Libertadores -turnauksen voittoon. Vielä ennen lähtöään Barcelonaan hänen joukkueensa voitti Brasilian cupin sekä kolme osavaltion mestaruutta. Aika Barcelonassa ei aina ole olut helppoa, mutta Neymar on ajoittain ottanut hienosti vastuuta, hänestä tuli muun muassa ensimmäinen brasilialainen, joka on tehnyt maalin El Clasicossa. Neymar teki myös hattutempun Mestareiden liigassa Celticia vastaan.

Meksiko oli pulassa MM-kisojen karsinnoissa, jonka aikana joukkue vaihtoi valmentajaa neljä kertaa. Meksiko voitti karsinnoissa vain yhden ottelun, mutta silti selvisi kisoihin voittamalla Uuden Seelannin helposti play off -kierroksella. Koko karsintoihinkin pääsy oli tiukalla, vasta kun USA teki yliajalla maalin Panamaa vastaan, Meksiko jatkopaikka oli selvä.

Joukkueessa on paljon epävarmuustekijöitä, vaikka on kyllä potentiaaliakin. Meksiko voitti Brasilian Lontoon olympialaisten jalkapalloturnauksen finaalissa.

Meksikon kapteeni on toppari Rafael Marquez, joka parhaimpina päivinään oli Barcelonan luottopelaaja. Nyt 35-vuotias Marquez pelaa Pohjois-Amerikan MLS-liigassa New Yorkin joukkueessa. Marquez on auttamatta liian hidas huippumaita vastaan, ja muutenkin virheitä tuppaa jo tulemaan liikaa.

Muita Meksikon avainpelaajia ovat muun muassa Manchester Unitedin Javier Hernandez eli Chicharito, kaksi maalia olympiafinaalissa tehnyt Oribe Peralta sekä keskikentän Carlos Pena.

Kroatia pääsi kisoihin pudottamalla play offs -kierroksella Islannin. Joukkue aloitti karsinnat hienosti, mutta jäi lopulta taulukossa Belgian taakse. Kroatia sai vain yhden pisteen nejästä viimeisestä karsintaottelusta. Joukkueella on keskikentällä loistava ja hyväkuntoinen kaksikko, Real Madridin Luka Modric ja Sevillan Ivan Rakitic. Modric – Rakitic on hyvin tärkeä osa valmentaja Kovacin vastahyökkäystaktiikassa, he pistävät pallon nopeasti liikkeelle kun vastustaja sen menettää. Bayernin kärkimies Mario Mandzukic on pelikiellossa ensimmäisessä Brasilia-ottelussa, mutta Meksiko ja Kamerun ovat jatkopaikan kannalta tärkeämpi vastustajia,

Kamerunin joukkueella on huhujen mukaan ongelmia joukkuehengen kanssa. 32-vuotias Samuel Eto’o lienee edelleen joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Huhun mukaan hän on joukkueessa, koska valmentaja Finke oli pakotettu valitsemaan hänet karsintoihin. Eto’o on syyttänyt joukkuetovereitaan siitä, että he eivät syötä hänelle tarpeeksi ja muutenkin välttelevät häntä.

Kamerunilla tullee olemaan ongelmia maalinteossa. Eto’o ei ole loppukaudesta ollut hyvässä kunnossa eikä joukkueella ole keskikentälle laittaa kovan luokan pelintekijää, ellei sitten Rennesin tähti Jean Makoun pelaa erityisen hyvin.. Kameronin puolustus on joukkuen vahvuus. Viidessä viimeisessä karsintaottelussa Kamerun päästi vain kolme maalia ja piti nollan kolmesti. Alex Song ja Enoh Eyong pelaavat keskikentän pohjalla ja tukevat puolustuslinjaa.

 

Perustelut vihjeelle

Brasilia voittaa A-lohkon yli 9 kertaa kymmenestä, ainoastaan täydellinen takalukko estää joukkueen olemasta selvästi lohkon paras. Kroatia on nostettava kakkossuosikiksi. Joukkueessa juurikaan ole kysymysmerkkejä. Pelityyli sopii hienosti turnauksiin ja valmentaja Kovac osaa valmistaa joukkueensa tiukkaan puolustukseen ja tehokkaisiin vastahyökkäyksiin. Modric – Rakitic saattaa olla yksi kisojen parhaimmista keskikenttäpareista ja kun kärki Mandzukic pääsee mukaan, niin maalinteonkin pitäisi olla kunnossa. Bet365 antaa kertoimen 2.75 sille, että Brasilia voittaa lohkon ja Kroatia on kakkonen.

Vihje: Kaksi parasta Brasilia – Kroatia, kerroin 2,75 Bet365

Veikkaussivut | Anssi