Saksa - Portugali 16.6.2014 | Pelaako Cristiano Ronaldo?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/02/2018
Jaa tämä...

Ronaldo nilkutti harjoituksista pois muutama päivä sitten, hänen pelaamisensa olisi Portugalille hyvin tärkeää

Vihje lyhyesti

– Cristiano Ronaldon pelikunto suuri kysymysmerkki ennen ottelua. Ronaldo oli kauden päätteeksi pitkän sivussa. Hän palasi joukkueen mukaan aivan hiljattain, ja muutama päivä sitten hän poistui harjoituksista nilkuttaen. Ronaldon merkitys Portugalille on melkoinen, hän teki karsintojen pudotuskierroksella joukkueen kaikki neljä maalia Ruotsia vastaan.

– Saksallakin on loukkaantumishuolia. Viimeinen joka joutui sivuun on kärkimies Reus. Hänelle olisi ollut käyttöä, vaikka Saksalla on maailmanluokan pelimiehiä joka paikalle, niin hyökkäyspäässä on hiljaisempaa. Tällä hetkellä joukkueen ykköskärki taitaa olla veteraani Miroslan Klose.

– Harjoitusotteluissa molemmat joukkueet ottivat viimeisessä pelissä murskavoiton. Sitä ennen molemmat olivat pelanneet melko värittömästi. Karsinnat menivät kummaltakin tutusti, Saksa hallitsi omaa lohkoaan ja Portugali tuli vakuuttavasti karsintakierroksen kautta.

– Kisat ovat tähän mennessä olleet runsasmaaliset. Trendejä ei kannattaisi seurata, otteluilla ei ole keskinäistä vaikutussuhdetta, mutta tähän peliin yli 2,5 maalia kannattaa pelata. Saksa pelaa hyökkäävää jalkapalloa, jossa virheitä tulee puolustuspäässä. Portugali osaa rokottaa pakkien virheistä.

Vihje: yli 2,5 maalia, kerroin 1,85 Betsafe

 

 

Lähtökohdat otteluun

Cristian Ronaldon pelikunto on edelleen arvoitus. Hän oli pitkään sivussa, mutta palasi hiljattain joukkueen mukaan. Ronaldon merkitys Portugalille on suuri. Saksa-Portugali -ottelun maalintekijäkertomissa Ronaldo on ykkönen. Jos hän tekee ottelussa maalin, niin rahat saa takaisin hieman yli kaksinkertaisesti. Ronaldon jälkeen listassa on kuusi saksalaista ennen seuraavaa portugalilaista. Toinen hyvä esimerkki kuvastamaan Ronaldon merkitystä on Portugalin karsintapudotuspelit Ruotsia vastaan. Ronaldo teki kaikki Portugalin maalit kahdessa ottelussa, yhteensä neljä maalia.

Aikaisemmin tällä viikolla Ronaldo nilkutti pois harjoituksista. Jos Portugalin ensimmäinen vastustaja olisi joku toinen lohkosta, USA tai Ghana, niin tuskin Ronaldo pelaisi. Saksaa vastaan valmentaja Paulo Bento saattaa laittaa Ronaldon kentälle vaikka tämä ei aivan täydessä kunnossa olisikaan.

Toinen tärkeä loukkaantuminen Portugalin joukkueessa on Real Madridin toppari Pepe. Pepe ei ole tyystin kuntoutunut, joten hän saattaa aloittaa Saksa-ottelun vaihtopenkillä. Pepe tuli vaihdosta kentälle Portugalin viimeisessä harjoitusottelussa Irlantia vastaan.

Saksallakin on loukkaantumishuolia. Borussia Dortmundin Marco Reus loukkaantui joukkueen valmistautuessa turnaukseen. Nyt Saksan ainoa kunnon hyökkääjä on Lazion veteraani Miroslva Klose, mutta hänen ei odoteta olevan Portugali-ottelun aloituskokoonpanossa. Saksa saattaa lähteä otteluun espanjamaiselle taktiikalla, jossa ei ole yhtään varsinaista kärkimiestä. Ylimmäisenä saattaa pelata Thomas Muller, Mario Gotze tai vaikka Mesut Özil. Andre Schurrle ja Lukas Podolski ovat myös mahdollisia vaihtoehtoja.

Saksan pelaajista useat ovat pelanneet pitkän kauden. Bayern Munchenin ja Borussia Dortmundin pelaajat menivät pitkälle Mestareiden liigassa kotimaisten pelien lisäksi. Tämä saattaa näkyä pelissä, usein pitkän ja raskaan kauden pelanneet ovat olleet vaisuja kesän turnauksissa.

Touko-kesäkuun harjoitusotteluissa kumpikaan joukkue ei ole viimeistä ottelua lukuunottamatta säväyttänyt. Saksa verrytteli kesäkuun alussa Armenian kumoon 6-1. Tätä ennen se pelasi tasapelit Kamerunin ja Puolan kanssa. Portugali pieksi vain päivää ennen kisojen avajaisia Irlannin 5-1, tätä ennen se oli voittanut Meksikon 1-0 ja pelannut Kreikan kanssa tasan. Karsinnoissa Saksa oli totutun ylivoimainen. Portugali tuli kisoihin karsintakierroksen kautta.

 

Perustelut vihjeelle

MM-kisoissa on tähän saakkaa tehty hämmästyttävän paljon maaleja. Yhdestätoista ottelusta ainoastaan yhdessä on tehty ale 2,5 maalia. Trendin seuraaminen ei yleensä ole fiksua, mutta Saksa-Portugali -ottelu oli jo ennen kisoja runsasmaalisen tuntuinen. Saksa pelaa hyökkäävää jalkapalloa, jossa puolutukselle tuppaa tulemaan virheitä. Ja Portugali osaa rokottaa virheitä. Betsafe antaa kertoimen 1.85 sille, että ottelussa tehdään yli 2,5 maalia. Se on enemmän kuin muilla vedonvälittäjillä ja kannattaa laittaa kupongille.

Vihje: yli 2,5 maalia, kerroin 1,85 Betsafe

Veikkaussivut | Anssi