San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 29.10.2014 | NBA-kauden avaus

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

Viime vuoden pudotuspeleissä joukkueet pelasivat tiukat seitsemän ottelua, nyt Dallas on vahvistunut kesällä

Vihje lyhyesti

– NBA alkaa taas, ja avauspäivänä vastakkain ovat San Antonio Spurs ja Dallas Mavericks, jotka pelasivat viime vuoden pudotuspeleissä tiukan seitsemän ottelun sarjan. Spurs lopulta jatkoi eteenpäin ja aina NBA-mestaruuteen saakka.

– San Antonio lähtee otteluun ilman viime vuoden finaalien MVP-pelaajaa Kawhi Leonardia, jolla on silmätulehdus. Muuten joukkue on sama tuttu, mukana ovat edelleen veteraanit Parker, Duncan ja Ginobili. Mavericks on parantunut kesän aikana. Uusia pelaajia ovat Chandler, Parsons ja Nelson. Veteraanit Carter ja Marion ovat lähteneet, mutta seuraikoni, saksalainen Nowitzki on edelleen mukana ja hyvässä kunnossa.

– Spurs on dominoinut joukkueiden kohtaamisia viime aikoina. Viimeisistä 15:sta runkosarjaottelusta Spurs on voittanut 11. Se on voittanut viimeiset yhdeksän putkeen noin 14 pisteen keskiarvoerolla. Nyt tilanne voisi kääntyä pikku hiljaa tasaisemmaksi. Ikääntyminen takuulla iskee Spursiin jossain vaiheessa, liki nelikymppiset Duncan ja Ginobili hidastuvat pikkuhiljaa. Spurs pelasi kehnosti kauden alla harjoitusotteluissa.

[ Totals-raja on 204, kauden alussa mennään alle. Gutsille 100 € bonus tästä ]

– San Antonio on ottelun suosikki, voitokerroin on noin 1.55. Dallasin pistetasoitus on neljä. Kauden avausottelussa on hyvä laittaa lapulle Mavericksin voitto kertoimella 2.65.

Vihje: Dallas, kerroin 2,65 Expekt

 

 

Lähtökohdat otteluun

Koripalloliiga NBA alkaa jälleen ensi yönä. Viime kauden mestari San Antonio Spurs saa avausottelussaan kotikentälleen Dallas Mavericksin. Spurs joutuu aloitamaan kauden ilman viime vuoden finaalien arvokkainta pelaajaa Kawhi Leonardia, jolla on silmätulehdus. 23-vuotias Leonard on tukeva supertähti, joka on jo ikänsä puolesta tärkeä pelaaja Spursille. Kaikki muut San Antonion avainpelaajat – Tony Parker, Tim Duncan ja Manu Ginobili – ovat jo selvästi yli kolmekymppisiä. Ginobili ja Duncan jo lähentelevät 40:tä ikävuotta. Leonard oli viime finaalien yllättäjä, ottelusarjassa Miamia vastaan hän lopulta nousi tähtien joukkoon. Leonard teki finaaleissa pistekeskiarvon 23.7, levyreitä hän otti 9.3 per ottelu. Viimeiset kolme loppuottelua Leonard heitti yli 68 prosentin tarkkuudella.

Pre-seasonilla Spurs oli heikko, se voitti vain kaksi ottelua ja hävisi viisi. Ehkä veteraanit eivät enää jaksa syttyä merkityksettömiin otteluihin. Joka tapauksessa Spurs on hyvässä kunnossa, Leonardia lukuunottamatta kaikki muut viime kauden avainpelaajat ovat edelleen joukkueessa ja pelikuntoisena. Spursin loistava valmentaja Gregg Popovich tietää mitä vaaditaan uuden kauden aloittamiseen.

”Joka vuosi on aloitettava alusta, mitään askelta ei saa jättää välistä. Se on totuus, pitää rakentaa kaikki uudestaan. Ei voi olettaa, että jatkaa siitä mihin edellisellä kaudella jäi. Onneksi minulla on ryhmä, joka ymmärtää tämän ja antaa minun aloittaa alusta”, Popovich sanoi.

Dallas ja San Antonio kohtasivat viime kaudella pudotuspeleissä. Mavericks piti Spursia tiukoilla, ottelusarja meni seitsemänteen peliin saakka. Mavericks teki viime kesänä muutaman ison pelaajakaupan, ja se taitaa tällä kaudella olla viime vuotta parempi joukkue.

Mavericks hankki sentteri Tyson Chandlerin New Yorkista. Chandler pelasi Dallasissa tämän mestaruuskaudella 2010-2011. Lisäksi seura houkutteli Chandler Parsonsin Houstonista kalliilla kolmen vuoden sopimuksela, johon Rockets ei pystynyt vastaamaan. Parsonsin viime kauden keskiarvot olivat 16.6 pistettä ja 5.5 levypalloa per ottelu.

[ Tekeekö Mavericks yli 100 pistettä? Tuskin. Gutsille 100 € bonus tästä ]

Dallasinkin supertähti on jo iäkkäämpää sakkia. Dirk Nowitzki on 36-vuotias, montaa vuotta mestaruuden uusimiseen hänellä ei ole.

”Tuntuu, että olisimme taas parempia. Tämä pitäisi joka kesä olla joukkueen tavoite. Mielestäni olemme nyt parempia ja otimme ison askeleen eteenpäin, mutta me kaikki tiedämme kuinka kova lännen konferenssi on. Kova homma päästä top neloseen”, Nowitzki sanoi kauden alla.

Viime kaudella Nowitzkin pistekeskiarvo oli 21.7, Monta Ellis oli joukkueen kakkonen 19 pisteellä per ottelu. Veteraanit Shawn Marion ja Vince Carter jättivät joukkueen, mutta kolmas uusi tulokas on Orlandon entinen takamies Jameer Nelson.

Historia ottelussa on San Antonion puolella. Se on voittanut 13 viimeisistä 15:sta runkosarjaottelusta joukkueiden välillä.

 

Perustelut vihjeelle

Spurs on kotikentällään suosikki. Sen voittokerroin on 1.57, Dallas saa tasoitusta neljä pistettä. Spursin pre-season oli kehno, mutta joukkue on suurin piirtein sama kuin viime vuonna. Sillä tuskin on mestaruuskrapulaa, coach Popovich osaa pitää joukkueen keskittyneenä alusta saakka. Mavs on parempi kuin viime vuonna, sen voittokerroin 2.65 on pelattava. Kyllä Dallas voittaa avausottelun ainakin 40 kertaa sadasta.

Vihje: Dallas, kerroin 2,65 Expekt

Veikkaussivut | Anssi