Unkari - Suomi 14.11.2014 | Ainakaan hävitä ei saa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Paatelaisen mukaan vielä ei ole pakkovoiton paikka, Eremenko on eri mieltä

Vihje lyhyesti

– Suomi epäonnistui lokakuun maaotteluissa kotikentällään. Kreikkaa ja Romaniaa vastaan joukkue sai kasaan vain yhden pisteen. Pelin ja tulosten on parannuttava, jos Suomi meinaa päästä EM-kisoihin. Mixu Paatelainen ei tunnusta, että Unkari-ottelu olisi jo pakkovoitto. Roman Eremenko sanoi lehdistötilaisuudessa, että kyllä peli oikeastaan on jo pakkovoitto niin Suomelle kuin Unkarille. Ainakin tappio olisi jo hankala paikka.

[ Tasuri ei ole kummallekaan katastrofi, sille Gutsin kerroin 3.10. Gutsille 100 € bonus tästä ]

– Unkari on myös aloittanut karsinnat vaisusti. Valmentaja vaihtui avausottelun tappion jälkeen kun Pohjois-Irlanti kävi Unkarissa voittamassa 2-1. Viime ottelussa Unkari voitti Färsaaret niukasti 1-0 vieraskentällä. Unkarilaisilla on samanlaiset paineet kuin suomalaisillakin, sielläkin pidetään näistä karsintoja ”nyt tai ei koskaan” -karsintoina.

– Suomi on melko terve joukkue. Maalivahti Mäenpää on sivussa kuumeilun vuoksi, hänen tilallaan pelaa Hradecky. Eremenko ja Tainio ovat myös sairastelleet, mutta sen ei pitäisi haitata pelaamista. Alexander Ring on pelikiellossa, hänen paikallaan pelannee Markus Halsti. Tämä on pelaajien nykykunnon huomioon ottaen oikeastaan parannus joukkueeseen, Halsti on viime aikoina pelannut oikein hyvin.

– Unkarin valmentaja on kertonut, että ottelusta tulee ruma kamppailu ja uskottavahan se on. Maaleja tullee vähänlaisesti. Unkari on kotikentän turvin suosikki, mutta aikalailla tasavahvoiksi joukkueiksi vedonlyöntimarkkinat joukkueet arvioivat.

Vihje: alle 2 maalia, kerroin 2,050 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Suomen jalkapallomaajoukkueen johto ei myönnä Unkari-ottelun olevan pakkovoiton paikka. Pisteitä laskemalla se ei tietenkään vielä sitä ole. Ottelu on vasta neljäs pitkässä karsintasarjassa, paljon on vielä pisteitä jakamatta. Mutta jos Suomi häviää ottelun niin tilanne hankaloituu, kärki alkaa lohkossa karata, ja vielä tappio näyttäisi toteen, että Suomella ei ole kummoinen maajoukkue.

Karsintoja mainostettiin Suomessa kaikkien aikojen mahdollisuutena päästä arvokisoihin. EM-kisojen osallitujamäärää kasvatettiin ja samalla Suomelle arvottiin helpoin karsintalohko hyvin pitkään aikaan. Ainoa ongelma on vain se, että Suomi ei todellakaan ole hyvä maajoukkue. Vielä kymmenisen vuotta sitten maajoukkueen runko pelasi hyvissä eurooppalaisissa joukkueissa, moni pelaaja oli vielä joukkueensa avainpelaaja. Kirkkaimpana tähtenä olivat Liverpoolin Sami Hyypiä sekä vielä hyvässä kunnossa ollut Jari Litmanen. Nyt kentällä ei ole kuin yksi pelaaja Euroopan suurista liigoista, Perparim Hetemaj on Italian Serie A:n Chievon rivimies.

Suomen ehkä paras pelimies pitää ottelua valmentajia tärkeämpänä. Roman Eremenko sanoi lehdistötilaisuudessa Unkarissa, että ottelu on pakkovoitto niin Suomelle kuin Unkarille, jos kisoihin mielitään. Unkarikin on aloittanut takellellen. Se on kolmen ottelun jälkeen Suomen perässä sarjataulukossa. Kummallakin on voitto, tasuri ja tappio, mutta Unkari on tehnyt yhden maalin Suomea vähemmän. Viime kierroksella Unkari otti niukan 1-0 -voiton Färsaarilla. Tasuri tuli Romaniasta, ja avausottelussa Pohjois-Irlanti yllätti Unkarissa.

Suomi söhläsi lokakuun tuplamaaottelussa. Kreikka ja Romania olisivat hyvinkin olleet voitettavissa, mutta tulokseksi jäi vain yksi piste. Kreikka-tasuri oli vielä melko mukava ottelu, mutta Romaniaa vastaan Suomi oli heikko. Valmentaja Mixu Paatelainen sanoo Suomen hallinneen ottelua avausjaksolla, mutta vaikea siihen on yhtyä. Romania tyytyi puolustamaan ja Suomi sai koko hallinnan aikana vain yhden jonkinlaisen maalipaikan. Perparim Hetemaj ei kuitenkaan saanut tilanteestaan kunnon kutia aikaiseksi. Alexander Ringin ulosajo heti Romanian johtomaalin jälkeen vei mahdollisuudet takaa-ajoon, lopulta Suomi hävisi 0-2.

[ Jos maaleja tulee, niin ensimmäisen voisi tehdä Unkarin Gera. Gutsin kerroin tälle on 8.50. Gutsille 100 € bonus tästä ]

Näissä karsinnoissa Suomella on olut yllättävä ongelma. Erikoistilanteet Suomi on pelannut heikosti. Lokakuun maaotteluissa kotikentällä joukkueen oli hankala saada kulmapotkua maalille niin, että siitä olisi tullut edes maalitilanteelta haiskahtava paikka.

Suomen joukkue on melko hyväkuntoinen. Maalivahti Niki Mäenpää on ollut pitkään kuumeessa, hänen tilallaan pelaa Lukas Hradecky. Vaihto ei juurikaan heikennä Suomea. Roman Eremenkolla ja Teemu Tainiollakin on ollut jonkinlaista tautia, mutta se ei ilmeisesti haittaa pelaamista. Alexander Ring on sivussa pelikiellon vuoksi, tilalle tulee Malmön Markus Halsti.

Unkarilla on samanlainen tilanne kuin Suomellakin siinäkin suhteessa, että sielläkin näistä karsinnoista on puhuttu ”nyt tai ei koskaan” -karsintoina. Kun avausottelusta tuli tappio niin valmentaja Attila Pinter sai potkut. Tilalla on kolmen ottelun sopimuksella Pal Dardai. Dardai on rehellisesti sanonut ennen ottelua, että Suomi-pelistä tulee ruma ottelu, jossa kolme pistettä ovat tärkeimmät.

 

Perustelut vihjeelle

Unkari on jonkin verran parempi jalkapallomaa kuin Suomi. Maan seurajoukkueet eivät ole aikoihin menestyneet, mutta kyllä Unkarin liiga Veikkausliigaa parempi on. Joukkueet pelasivat maaliskuussa harjoitusottelun Unkarissa ja tämän Suomi voitti 2-1. Vuosi sitten Hollanti pieksi Unkarin 8-1 MM-karsinnoissa. Ottelusta takuulla tulee rujo peli. Paras veto on alle kaksi maalia kertoimella 2.050.

Vihje: alle 2 maalia, kerroin 2,050 Bet365

Veikkaussivut | Anssi