Missä sarjassa Leo Messi pelaa ensi kaudella?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Koko maailmanhistorian ajan on kiistelty siitä että sopivatko urheilu ja politiikka yhteen. Yleinen mielipide on se, että nämä kaksi asiaa pitäisi pitää visusti erillään toisistaan. Jatkuvasti kuitenkin erilaiset poliittiset tahot, ajatusmallit tai diktaattorit ajavat omaa asiaansa urheilun varjolla. Näin näyttää nyt käyvän myös Espanjassa.

Koilis-Espanjassa sijaitseva itsehallinnollinen alue Katalonia on pyrkinyt koko 2000-luvun enemmän ja enemmän itsenäistymään, unelmanaan irtautua Espanjasta omaksi valtiokseen. Katalonian itsehallintoalueella järjestetäänkin tulevana sunnuntaina ennenaikaiset vaalit aluevaalit. Vaaleista on tulossa käytännössä kansanäänestys Katalonian itsenäistymisestä. Katalonian tavoitteena on itsenäistyä Espanjasta 1,5 vuoden kuluessa.

Katalonian itsenäistymistä vastustava, muun muassa Barack Obaman tukema, Espanjan keskushallinto onkin nyt viime metreillä päättänyt ottaa kovat poliittiset aseet käyttöönsä kansan itsenäistymishalujen hillitsemiseksi. Espanjan jalkapalloliigan La Ligan johtaja Javier Tebas kertoi eilen Espanjan televisiossa, että jos Katalonia itsenäistyy niin sen pääkaupungin suurseura, hallitseva Mestarien Liigan voittaja, FC Barcelona suljetaan La Ligasta. Tebasin lausuntojen mukaan FC Barcelona ei voisi jatkossa osallistua La Ligaan, koska seura ei olisi espanjalainen.

Lausunnot ovat kovia FC Barcelonan statusta ja sen Espanjan taloudelle tuomaa hyötyä tarkastellessa. Erikoisen tilanteesta tekee se, että tälläkin hetkellä yksi Espanjan ulkopuolinen alue Andorra ja sen seura FC Andorra osallistuu La Ligaan. Tuntuu siis kovin hullulta etteikö sääntöjä voisi taivuttaa samoin koskemaan myös FC Barcelonaa ja toista katalonialaista seuraa RCD Espanyolia.

Katalonialaisten urheiluseurojen eristäminen Espanjan kansallisen liiga ulkopuolella ei tulisi koskemaan ainoastaan jalkapalloseuroja. Myös esimerkiksi Barcelonan kori – ja käsipallon Mestarien Liigan voittaneet joukkueet joutuisivat eristetyksi. Kaiken kaikkiaan Kataloniassa on yhteensä 11 000 urheiluseuraa, johon tulevan kansanäänestyksen tulokset vaikuttavat. Onkin ikävää etteivät ihmiset saa äänestää kuten parhaakseen näkevät, vaan äänestystuloksia ohjaillaan näin ikävällä tavalla keskushallinnon kautta.

Espanjan La Liga pelataan jälleen tänään. Tulessa muun muassa Atletico Madrid ja Valencia.

Peliyhtiö Unibet lähettää valtavasti jalkapalloa ilmaiseksi live stream -palvelussaan

Lue myös:

PSG Ronaldon perässä!

VIDEO: Veskarille maistui olut kesken pelin!