AIK - HV-71 2.1.2014 | SHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/02/2014
Jaa tämä...

AIK sekä HV-71 vastakkain SHL:n illan ainoassa kamppailussa.

AIK – HV-71, merkki 2, kerroin 2,20 Sportingbet
AIK – HV-71 ML, merkki 2, kerroin 1,73 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 2,75 | 3,80 | 2,20 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Ruotsin SHL:n illan ainoassa ottelussa HV-71 matkustaa AIK:n vieraaksi. Sarjataulukossa AIK on tälläkin hetkellä edelleen viimeisenä, kun taas HV-71:sen sijoitus on kymmenentenä. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on neljä pistettä HV-71:sen eduksi. Materiaaliltaan HV-71 on ehdottomasti kokonaisuutta ajatellen joukkueista laadukkaampi. Molempien joukkueiden kausi on tähän mennessä sujunut umpisurkeasti, mutta eniten surkea pelivire yllättää vierasjoukkueen kohdalla. Harva oletti ennen kauden alkua, että HV-71 olisi sarjataulukossa tässä vaiheessa viimeisten joukossa, vaikka toisaalta eihän vierasjoukkueen materiaali kauniisti sanottuna ole aivan samaa luokkaa kuin parhaimpina aikoinaan. Toisaalta tänään joka tapauksessahan HV-71:selle tarjotaan enemmän kuin hienoa mahdollisuutta vierasvoiton nappaamiseen. AIK:lla on ollut valtavia ongelmia maalinteon kanssa. Tämä ei todellakaan tarkoita, että jönköpingiläisten maalinteko olisi toiminut hyvin, mutta kotijoukkue on viimeistellyt SHL:ssä vähiten maaleja yhdessä Leksandsin kanssa.

AIK:n tilanne alkaa muistuttamaan jääkiekon Liigassa pelaavan Lahden Pelicansin tilannetta, sillä AIK on hävinnyt neljä edellistä otteluaan vaatimattomasti 5-21 maalierolla! Siinä riittää tukholmalaisten valmennuksella tekemistä jatkoa ajatellen. Edellisellä kierroksellahan kotijoukkue hävisi MoDon vieraana 3-1 numeroin. AIK on pelannut kaksi edellistä otteluaan vieraissa, mutta varsinkin puolustus on ollut suurissa ongelmissa. Ennen MoDoa vastaan käytyä ottelua Linköping viimeisteli tukholmalaisten verkkoon viisi maalia. AIK:lle ei ole ollut kotiedustakaan tällä kaudella mitään hyötyä, sillä tukholmalaiset ovat SHL:n surkein kotijoukkue yhdessä Örebron kanssa. Tarkemmin sanottuna AIK on pystynyt kotonaan voittamaan varsinaisella peliajalla yhteensä neljä ottelua. AIK on hävinnyt varsinaisella peliajalla kotonaan vaatimattomasti kahdeksan ottelua, joten se kertoo paljon kotijoukkueen tilanteesta.

AIK:n kaudesta voidaan nostaa esille yksi positiivinen asia ja se on pistepörssissä sijalla neljätoista oleva Mattias Janmark-Nylen. Pitkälti hänen avullaan AIK on edelleen mukana taistelussa sen suhteen, että kotijoukkue ei jäisi sentään runkosarjassa viimeiseksi. Mattias Janmark-Nylen onkin ollut kotijoukkueelle äärimmäisen tärkeä pelaaja, sillä hän pystyy pelaamaan keskushyökkääjän paikan lisäksi myös laidassa. Lähtökohtaisesti HV-71:sellä ei ole ollut toistaiseksi edes AIK:n ykköshyökkääjän tasoista pelaajaa, mutta toisaalta vierasjoukkueen pelivire on ollut huomattavasti kotijoukkuetta edellä. Edellisellä kierroksella jönköpingiläiset hävisi kylläkin Skellefteån vieraana 4-1 lukemin, mutta viisi edellistä ottelua ovat vierasjoukkueelle sentään tuottaneet kaksi voittoa. HV-71 on yksi SHL:n perinteisimmistä seuroista, joten vierasjoukkueen on alettava ehdottomasti pelaamaan omalla tasollaan. Vierasjoukkueelta sivussa ovat Johan Davidsson, Mattias Karlsson sekä Sebastian Strandberg, mutta siitä huolimatta vaaka kallistuu jönköpingiläisten suuntaan.

Veikkaussivut | Tuomas