AIK - Luleå 8.1.2014 | SHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/08/2014
Jaa tämä...

Jatkuuko AIK:n jyrkkä alamäki Luleån isäntänä?

AIK – Luleå, merkki 2, kerroin 2,10 Sportingbet
AIK – Luleå ML, merkki 2, kerroin 1,67 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 2,95 | 3,80 | 2,10 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Ruotsin SHL:ssä pelataan tänään kolme ottelua, Tukholmassa yhteen iskevät AIK sekä vieraaksi saapuva Luleå. Sarjataulukossa AIK on edelleen tälläkin hetkellä viimeisenä, kun taas Luleå löytyy viidenneltä sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kahdeksantoista pistettä vierasjoukkueen eduksi. AIK pelaa valitettavasti liian kovassa porukassa, sillä kotijoukkueen materiaalilla ei olla tällä kaudella saatu vielä mitään aikaan! Kahdeksan napattua voittoa varsinaisella peliajalla kertoo paljon AIK:n tilanteesta. AIK:lle ollaan tehty täysin käsittämättömästi lähes 120 maalia, joten kotijoukkueen puolustus on ollut todella virheherkkää porukkaa. Edelliset viisi ottelua ovat AIK:lle tuottaneet yhtä monta tappiota. Edellisellä kierroksella HV-71 murskasi AIK:n 4-1 maalein. Kahteen edelliseen otteluun AIK:lle ollaan viimeistelty vaatimattomasti seitsemän maalia.

Luleån turnaus päättyi European Trophyssa suureen pettymykseen, mutta sen jälkeen vierasjoukkue on ollut erinomaisessa pelivireessä – neljä edellistä ottelua ovat Luleålle tuottaneet peräti kolme voittoa! Edellisellä kierroksella Luleå voitti Frölundan 2-1 maalein. Kahteen edelliseen otteluun Luleålle ollaan yhteensä viimeistelty yksi maali. Se kertoo paljon vierasjoukkueen tilanteesta. Linus Klasen on kaiken kaikkiaan ollut todella vaikea pideltävä joukkueelle kuin joukkueelle. Tällä hetkellä Luleån ykköstähti löytyy pistepörssistä kolmannelta sijalta. Luleån kannalta erinomainen asia on se, että vierasjoukkueella loukkaantumisia ei ole. Näin ollen tähänkin otteluun Luleå on päässyt valmistautumaan parhaalla mahdollisella tavalla. Luleålta ratkaisijoita on löytynyt toistaiseksi täysin eri tavalla kuin AIK:lta, sillä kotijoukkueen paras pistemies on tällä hetkellä sijalla viisitoista.

AIK:lla on tässä vaiheessa matkaa säälipudotuspelivaiheeseen kahdeksan pistettä eikä kotijoukkueen tilanne vaikuta missään tapauksessa siltä, että sinne olisi realistisesti sanottuna tukholmalaisilla asiaa. AIK on ollut tällä kaudella SHL:n surkein joukkue eikä sitä tarvitse lähteä kaunistelemaan yhtään sen enempää. AIK ei kuulu valitettavasti Ruotsin korkeimmalle sarjatasolle. AIK:llahan ei ole Luleån tapaan loukkaantumisia lainkaan, mutta siitä huolimatta kotijoukkueen materiaalilla ei valitettavasti tämän kauden SHL:ssä tehdä yhtään mitään. Kolmeen edelliseen kotiotteluun AIK:lle ollaan viimeistelty viisitoista maalia, joten siinä mielessä vierasvoitto vaikuttaa suhteellisen todennäköiseltä kohteelta. Luleå on suuri suosikki vieraissakin, joten kaiken järjen mukaan AIK:n kausi tulee jatkumaan jälleen yhdellä tappiolla.

Veikkaussivut | Tuomas