AIK - Skellefteå 30.1.2014 | SHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

Kuinka rumat lukemat Skellefteå latoo AIK:n verkkoon?

AIK – Skellefteå, merkki 2, kerroin 1,60 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 4,85 | 4,20 | 1,60 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Ruotsin SHL:n ottelutarjontaa, Skellefteå matkustaa AIK:n vieraaksi Tukholmaan. Sarjataulukossa AIK sekä Skellefteå ovat kärjessä, mutta eri päissä sarjataulukkoa. Suomeksi sanottuna AIK on tällä hetkellä edelleen viimeisenä, kun taas Skellefteå tulee runkosarjan voittamaan. AIK on ollut tällä kaudella täysin turisti eikä kotijoukkueella ole todennäköisesti loppukaudellekaan mitään annettavaa. Yhdeksän voitettua ottelua varsinaisella peliajalla kertoo kaiken olennaisen kotijoukkueen tilanteesta. AIK ei ole vielä pystynyt tekemään edes sataa maalia ja sehän kertookin vain siitä, että kotijoukkueelta ratkaisuun pystyvät pelaajat ovat olleet todella vähissä. Yhtä surkeaa maalintekoa on ollut tähän mennessä ainoastaan Leksandsilla sekä Örebrolla.

Skellefteålla oli vähän aikaa sitten todella vaikeaa, mutta viime aikoina Skellefteå on palannut takaisin omalle tasolleen – kahdessa edellisessä ottelussa vierasjoukkue on takonut maaleja vaatimattomasti yhdeksän kappaletta! Skellefteå voidaan nostaa luonnollisesti Ruotsin pääsarjan suurimmaksi mestarisuosikiksi. Skellefteå on pelannut ennen kaikkea tasaisesti, vaikka viime otteluissaan jonkinlaista haparointia on kahta edellistä kamppailua lukuunottamatta ollutkin ilmassa. Periaatteessa Skellefteå pystyy pelaamaan ilman suurempia paineita, koska runkosarjan voittoa ei yksikään joukkue tule enään uhkaamaan. Tilastojen valossa Skellefteåta voidaan luonnollisesti pitää Ruotsin pääsarjan parhaimpana vierasjoukkueena. Suomeksi sanottuna neljätoista vierasvoittoa noin kahteenkymmeneen otteluun on kaiken kaikkiaan huikea suoritus.

AIK:n tilanteesta on vaikeaa lähteä hakemaan mitään positiivistä. Edellisellä kierroksella tukholmalaisryhmä venyi jatkojen kautta voittoon Örebrosta 2-1 maalein, mutta vihjeen edellisessä kappaleessa kerrottiinkin jo Örebronkin maalinteko-ongelmista. AIK on valitettavasti kaikkien kannalta täysin väärässä porukassa, joten sillä tavalla onkin syytä olettaa ja ennen kaikkea toivoa, että AIK tulee pelaamaan ensi kaudella sarjaporrasta alempana. Ei ole kenenkään kannalta järkevää katsoa AIK:n touhuja Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla. AIK on kaiken kaikkiaan äärimmäisen hieno seura Ruotsin mittakaavassa katsottuna, mutta jääkiekon osalta menestyminen on ollut täysin kateissa. AIK ehti jo tarjoamaan Teemu Ramstedtin takaisin HIFK:n vahvuuteen, joten kyllähän se valitettavasti taitaa kertoa siitä, että kotijoukkueessa ollaan luovutettu. Skellefteå lähtee tähän otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Veikkaussivut | Tuomas