Ajax - Barcelona 26.11.2013 | Mestarien liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Ajax kotonaan tiukan paikan edessä.

Ajax – Barcelona, merkki 2, kerroin

William Hillin kertoimet otteluun 6,50 | 3,75 | 1,57

 

 

Jalkapallon Mestarien liigan ottelutarjontaa, Hollannin illassa yhteen iskevät Ajax sekä Espanjasta ilman Lionel Messiä vieraaksi saapuva Barcelona. Tämän lohkon toisessa ottelussa kohtaavat samaan aikaan skotlantilainen Celtic sekä italialaisjätti AC Milan. Lohkon tilanne on tällä hetkellä sellainen, että Barcelona tulee voittamaan lohkon ylivoimaisesti, mutta toisesta jatkoonpääsijästä käydään kovaa kilpailua. Ajax on mukana tässä kilpailussa, sillä hollantilaisseura on lohkossa kolmantena. Toisena oleva AC Milan pelaa tänään vaikean vierasottelun Skotlannissa, joten Ajaxille tarjotaan mahdollisuutta nousta lohkossa toiseksi. Ajax joutuu kuitenkin suhteettoman vaikean tehtävän eteen, sillä Barcelona on murskannut joukkueen toistensa perään niin Mestarien liigassa kuin Espanjan liigassakin. Barcelonallahan on ollut paljon loukkaantumisongelmia Lionel Messi hyvänä esimerkkinään edellisten viikkojen aikana, mutta vierasjoukkue on silti pystynyt nappaamaan voittoja huikeaan tahtiin.

Ajax on ollut viime aikoina Hollannin liigassa erinomainen, sillä kaksi edellistä ottelua ovat päättyneet amsterdamilaisten voittoon yhteismaalein 6-0. Hollannin liigan taso ei kuitenkaan ole nykypäivänä nähnytkään esimerkiksi Saksan, Espanjan tai Englannin liigojen tasoa, joten siinä mielessä Ajaxin kahdesta edellisestä ottelusta on turhaa tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Ajax nappasi viimeksi Mestarien liigassa lähes pakkovoiton Celticiä vastaan 1-0 maalein ja näin ollen hollantilaisryhmä piti elossa jatkomahdollisuutensa. Ajax tunnetaan laadukkaana kotijoukkueena, mutta valitettavasti siitä huolimatta harva uskoo kotijoukkueen mahdollisuuksiin. Barcelona voi hyvin antaa tässä ottelussa peliaikaa vähemmän sitä saaneille, mutta näytönhalut ovat vähemmän peliaikaa saaneilla pelaajilla varmasti erittäin korkealla.

Ajaxille ollaan edellisessä viidessä kotiottelussa tehty vain kaksi maalia, joten kotijoukkueen puolustus on ollut äärimmäisen pitävä. Tänään Ajaxin puolustus tulee kuitenkin joutumaan lähes pahimpaan mahdolliseen testiin. Barcelona on kolmeen edelliseen otteluun viimeistellyt vaatimattomasti yksitoista maalia, joten on mielenkiintoista nähdä, että kuinka hyvin Ajaxin alakerta tulee kestämään Espanjan liigan jättiläisen vauhdissa. Barcelonahan ei tarvitse tästä ottelusta kolmea pistettä yhtään mihinkään, mutta vierasjoukkueen on pystyttävä pelaamaan mahdollisimman hyvällä tasolla ottelusta toiseen – Barcelonan loukkaantumissuma on merkittävä, joten näytönpaikka kun tulee, sellainen on käytettävä välittömästi. Ajaxin hyökkäyspää tulee olemaan myös tänään äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä esimerkiksi Siem de Jong sekä Kolbeinn Sigthortsson ovat sivussa. Barcelona on ollut kaiken kaikkiaan niin vakuuttava, että vierasvoitosta lähdetään ehdottomasti liikenteeseen.

Veikkaussivut | Tuomas