Ajax - Celtic 6.11.2013 | Mestarien liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 11/06/2013
Jaa tämä...

Ajax pakkovoiton edessä Celticin isäntänä.

Ajax – Celtic, merkki yli 2,5 maalia, kerroin 

Expektin kertoimet otteluun 1,75 | 3,75 | 4,30 

 

 

Skotlantilainen Celtic matkustaa Hollantiin Ajaxin vieraaksi. Ajax on tässä lohkossa tällä hetkellä viimeisenä, mutta kolmantena oleva Celtic on vain kaksi pistettä Ajaxia edellä. Tässä ottelussa panokset ovat korkealla, mutta joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Celticin voittoon runsasmaalisessa kamppailussa lopulta 2-1 maalein ja varmasti myös tänään maaleja nähdään molemmissa päissä. Kyseessä on jalkapallon Mestarien liigan ottelutarjontaa. Tänään pelataan yhteensä kahdeksan ottelua eiliseen tapaan. Kumpikaan joukkue ei vakuuttanut viikonloppuna, sillä Ajax hävisi erittäin yllättäen Vitesseä vastaan 0-1 maalein, kun taas Celtic jäi 1-1 numeroin tasapeliin Dundee Unitedia vastaan. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa maaleja nähtiin tosissaan kuitenkin kolme kappaletta ja on selvää, että Ajax tulee hakemaan tarvittaessa riskilläkin tänään maalia, sillä tasapelillä Ajax ei tee tänään yhtään mitään.

Ajax tunnetaan äärimmäisen vahvana kotijoukkueena, sillä hollantilaisryhmä on edellisestä kymmenestä kotiottelustaan saalistanut seitsemän voittoa! Olikin jo varmasti jokaiselle selvää ennen Mestarien liigan käynnistymistä, että Ajax tulee keräämään suurimman osan pisteistään nimenomaan kotonaan, mutta toisaalta sama koskee myös Celticiä. Ajaxhan pelasi viimeksi Mestarien liigan ottelussa kotonaan AC Milania vastaan tasapelin 1-1 maalein. Ajax on tottunut tekemään kotonaan maaleja hienoon tahtiin, mutta toisaalta Hollannin liigan taso ei ole lainkaan samanlaista luokkaa kuten esimerkiksi Espanjassa, Saksassa tai Englannissa. Maalintekotaitoa Ajaxilla löytyy, mutta nyt se olisi saatava myös kansainvälisille kentille ja juuri tämä on se hetki, sillä Celtic on ehdottomasti Ajaxin se suurin päävastustaja.

Celtic on ollut joukkueista viime aikoina paremmassa pelivireessä, mutta kotietu kääntää vaakaa selkeästi Ajaxin suuntaan. Joukkueiden välillä ei ole selkeää perustasoeroa, joten kotietu näyttelee tässä ottelussa suurta roolia. Celtic kuitenkaan ei ole vieraissa esiintynyt lainkaan hassummin, joten Ajax joutuu tänään pelaamaan erittäin hyvän ottelun saalistaakseen kolme pistettä. Ja lisäksihän Celticillä on siinä mielessä etulyöntiasema kotijoukkueeseen verrattuna, sillä Celticin ei ole tänään pakko voittaa. Ajaxin on tänään voitto saatava hinnalla millä hyvänsä. Celtic on edelliseen kolmeen vierasotteluun viimeistellyt kahdeksan maalia, joten lähtökohtaisesti maaleja nähdään varmasti tänään molemmissa päissä.

Veikkaussivut | Tuomas