VIDEO: Alhon täydellinen vapaapotku kirjoitti suomalaista jalkapallohistoriaa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Nikolai Alhon ihana vapaapotkumoukku nousi varmasti erääksi HJK:n seurahistorian tärkeimmäksi osumaksi.

Ottelupari Rapid Wien-HJK. Yhteismaalitilanne 3-3. Pelikellossa jäljellä enää noin 15 minuuttia. Rapid painostaa vimmatusti. Jatkoaika häämöttää. Mutta.

HJK:n puolittainen vastahyökkäys päättyy Rapidin rikkeeseen, kun Erfan Zeneli kaadetaan noin 25 metrissä. Pallon taakse asettuvat nuorukaiset Robin Lod ja Nikolai Alho. Lod ampui ensimmäisellä puoliajalla yhden vapaapotkun taivaan tuuliin. Olisiko nyt Alhon vuoro?

– Onhan näiltä etäisyyksiltä joskus maalejakin tehty, muistuttaa Tapio Suominen selostuskopista profeetallisesti.

Tuomari viheltää pilliinsä. Alho henkäisee syvään ja… loppu on todellista jalkapallohistoriaa.

[ Hohoi! Unibet tarjoilee Valioliigaan sekä Mestarien liigaan mahtavan tarjouskampanjan! Katso se tästä! ]

21-vuotiaan Alho kierteinen sisäsyrjäpotku nousi täydellisesti muurin yli ja laskeutui sitäkin täydellisemmin aivan Rapid-maalin alakulmaan. Pitkänhuiskea maalivahti Jan Novota olisi poiminut korkeammalle suuntautuneen laukauksen talteen helpommin, mutta tolpanjuureen ei kankea veskari kyennyt venymään.

Alhon ihana maali tasoitti ottelun 2-2:een ja HJK tarrasi väkevästi kiinni Eurooppa-liigan lohkopaikkaan. Kyseisen osuman tärkeyttä ei voida näin ottelun jälkeen liikaa korostaa. HJK oli toisella puoliajalla täydellisesti jyrän alla ja ilman tätä taikatemppua, olisi nuha tullut varmasti ennemmin tai myöhemmin.

Vapariosuma nosti HJK:n kuitenkin turvalliselle karkumatkalle, sillä Rapidin olisi pitänyt työstää HJK:n verkkoo kaksi lisämaalia jatkopaikkansa varmistamiseksi. Lopulta Demba Savage nosti rankkarillaan HJK:n jopa 3-2-johtoon, mutta Rapid sai tasoitettua ottelun vielä lisäajalla 3-3:een.

Tämä kuitenkin riitti HJK:lle ja joukkue nousi järkyttävästä sillasta todella kovaan suoritukseen. Suomalaisjoukkue on nimittäin ollut Euro-pelien lohkovaiheessa 16 vuotta sitten. Myös tuolloin asialla oli HJK – tosin kyseessä oli Mestarien liiga.

Eurooppa-liigassa ei suomalaisjoukkueita ole nähty lohkovaiheessa vielä kertaakaan. Nyt kuitenkin nähdään, kiitos HJK:n. Näin kirjoitettiin suomalaista jalkapallohistoriaa.

Juhlan aika!

Katso Alhon ihana vapaapotkumaali tästä!

Ja tässä HJK:n juhlatunnelmia ottelun jälkeen!

Katso myös Veikkaussivujen MM-koripallo -sivusto!

Veikkaussivut | Ville Hokkanen, @vvhokkanen

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut