Canadiens-Fans-Bag-Head

Alkukauden odotettua heikommin aloittaneet NHL-joukkueet

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

NHL 2017-18 kautta on takana viikon verran. Uutisoimme perjantaina joukkueista jotka ovat aloittaneet kautensa ennakoitua vahvemmin. Nyt on vastakohtien vuoro. Esittelemme neljä joukkuetta, jotka ovat olleet ensimmäisissä otteluissa hieman unisia.

Alkukauden positiivisin yllätys on tuore laajennusjoukkue Vegas Golden Knights jonka saldo näyttää neljän ottelun jälkeen 3-1-0 Tehden näissä 12 maalia. Samaan aikaan Atlantisen divisioonan Montreal Canadiens on tehnyt neljään otteluun ainoastaan viisi maalia.

On liian aikaista tuomita yhtäkään joukkuetta vielä tässä vaiheessa kautta, mutta yllättäen nämä neljä joukkuetta joiden pitäisi olla varmoja playoff joukkueita ovat aloittaneet heikosti.

Tuplaa talletuksesi 100€ asti!
Veikkaa

Montreal Canadiens

Tässä Sportsnetin twiitissä tiivistyy Montrealin ongelma. Maalinteko. Joukkue joka ei tee NHL:ässä neljään otteluun kuin viisi maalia, ei kerta kaikkiaan voi pitkällä juoksulla voittaa. Alkukauden 1-3-0 saldon suurin syy on laukauksien laadukkuus- tai sen puuttuminen.

Montreal on laukonut neljässä ottelussa keskimäärin 39 laukausta. Esimerkiksi keskiviikko yön Chicago Blackhawks ottelussa Canadiens pelaajien lavasta lähti 42 laukausta. Laukaisutarkkuusprosentiksi tästä muodostui luvattoman heikko 2.38% kun maaliin asti näistä meni vain yksi.

Tilannetta ei auta se, että joukkueen ykkösmaalivahti Carey Price ei ole ollut tasollaan. Neljän ottelun päästettyjen maalien keskiarvo on 3.30 ja torjuntaprosentti tälle tasolle kuulumaton 89%.  Joukkueen maaliero on -8 joka on sarjan toiseksi heikoin.

Tästä kuka tahansa tajuaa, että Habsien pitää tehdä enemmän maaleja. Se on tämänhetkisellä rosterilla vain helpompi sanoa kuin tehdä.

Dallas Stars

Seuraavana Texasin ylpeys Dallas Stars jonka meno ei ole ollut yhtä kaunista ja lennokasta kuin joukkueensa jäätytöillä.

Kun ennen kauden alkua uutisoitiin Dallasin vahvistuvan maalivahti Ben Bishopilla sekä venäläistaituri Alexander Radulovilla niin Dallaksesta tehtiin samantien pudotuspeli joukkue. Neljän pelin jälkeen suunta ei ainakaan ole oikea.

Joukkueen saldo 1-3-0, alle kahden tehdyn maalin- sekä kolmen päästetyn maalin keskiarvo ei ole voittavan joukkueen tilastoja.

Joukkueen onneksi lokakuun aikana vastaan tulee Colorado Avalanche kahdesti, Arizona Coyotes kahdesti, sekä Sedinin veljesten vanhentuva Vancouver Canucks. Mikään ottelu tällä sarjatasolla ei ole helppo, mutta  Dallas saa olla tyytyväinen otteluohjelmaan sillä nyt joukkueella on edes jonkinlainen mahdollisuus pysyä mukana keksien uusia metkuja.

 

Boston Bruins

Massaschusettsin pääkaupungin Boston Bruins on kaatunut maskottinsa kanssa ottelusta toiseen.

Bostonin tilastot ovat 1-2-0, mutta suurin ongelma on se, että joukkueen molemmat tappiot tulivat ennakkoon heikommalta Colorado Avalanchelta. Näissä otteluissa Boston teki kolme maalia Colodaron kymmentä osumaa vastaan. Jälkimmäisessä ottelussa joukkueen kivijalan, suomalaisen Tuukka Raskin tilalle vaihdettiin kakkosmaalivahti Anton Khudobin. Bruinsin maaliin tehtiin vaihdon jälkeen kaksi maalia, mutta Khudobin ei antaunut kertaakaan sillä molemmat osumat tehtiin tyhjään maaliin. Khudobin saattaa aloittaa ensiyön ottelun Arizonassa, sillä Raskin 3.75 päästetyn maalinkeskiarvo ei  suomalaista mairittele.

 

Edmonton Oilers

Tämä 100-miljoonan dollarin nuorukainen – Edmontonin pelastus – ”McJesus” – jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi ja aloitti kauden vaatimattomasti hattutempulla.

Vaikka McDavidilta löytyy palkintokaapistaan jo Art Ross Trophy, Hart Memorial Trophy sekä Ted Lindsay Award, niin ei yksi mies koko joukkuetta voi kannattaa – ainakaan kokonaista kautta.

Edmonton Oilersia on ainakin vedonlyöntisivustojen mielestä kaavailtu yhdeksi suurimmista Stanley Cup voittaja ehdokkaista, mutta alkukauden perusteella joukkue ei sitä ole. Saldona 1-2-0, viimeisenä tappio tuli Patrik Laineen Winniped Jetsiltä. Kyseisessä pelissä molemmat ihmenuoret olivat vaisuja, kun ainoastaan McDavid tilastoi itselleen yhden syöttöpisteen.

Joukkue on päästänyt kahdeksan maalia omiin, kun samaan aikaan he ovat tehneet vain seitsemän- Joista kolme McJesuksen lavasta.

Oilers on laukonut hieman alle 40-laukauksen keskiarvolla, joten hieman onnea kiekkojumalilta, sekä avainpelaajien tervehtymisiä niin joukkue on taas jaloillaan. Ehkä nousu alkaa jo sunnuntaiyönä kun vastaan luistelee Ottawa Senators.