lukaku arvonnousu

Alkukausi nostanut Lukakun arvoa eniten

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 10/03/2017
Jaa tämä...

Viime kesänä rikottiin jalkapallon siirtoennätyksiä, mutta jos juuri nyt tehtäisiin pelaajakauppoja, niin vielä hurjemmat summat vaihtaisivat omistaa. Näin väittää CIES Football Observatory -tutkimusyksikkö, joka määrittää tieteellisin metodein jalkapalloilijoiden arvoja siirtomarkkinoilla. CIES on hiljattain julkaissut listan, johon se on päivittänyt pelaajien arvot alkukauden esitysten perusteella. Onnistuneet ottelut elo-lokakuussa ovat kyllä paisuttaneet pelaajien hintoja huomasti. PSG maksoi kesällä Barcelonalle Neymarista huimat 222 miljoonaa euroa, mutta CIES:n mukaan Neymar on ollut alkukaudesta niin hyvä, että hänen oikea hintansa on nyt 239,6 miljoonaa euroa.

Neymar ei ole kuitenkaan eniten arvoaan kasvattanut pelaaja. Tämän listan ykkönen on Manchester Unitedissa mainion alkukauden pelannut belgialaiskärki Romelu Lukaku. Hänen siirtohintansa kesällä oli kaiken kaikkiaan noin 101 miljoonaa euroa, ja nyt CIES:n tieteellisten algoritmien mukaan Lukakun oikea hinta on komeat 158,5 miljoonaa euroa.

Mbappen arvo vain nousee

Kakkonen listassa on Ranskan nuorukainen Kylian Mbappe. Hän pelaa tällä hetkellä PSG:ssä lainasopimuksella, ja PSG:llä on vielä osto-optio. Huhujen mukaan Mbappen ostohinta olisi 145 miljoonaa euroa sekä 35 miljoonaa euroa lisäsummia. CEIS arvioi Mbappen arvoksi heinäkuussa noin 95 miljoonaa euroa, ja kaiken kohun, ostoinnokkuuden ja Mbappen peliesitysten jälkeen hänen arvonsa olisi listalla 145,8 miljoonaa euroa.

Kolmas arvonkohottajien listalla on Juventuksen argentiinalainen Paulo Dybala. Dybala ei ollut kesällä vaihtamassa seuraa, joten hän ei saanut osaansa kesän kohuista, eikä siksi ole ollut viime aikoina otsikoissa. Heinäkuun alussa CEIS arvioi Dybalan arvoksi vajaa 114 miljoonaa euroa, ja nyt hinta olisi jo noussut peräti 161 miljoonaan euroaan. CEIS:n mukaan Dybala on siis lähes Neymarin tasoinen pelimies.

Dembelekin on loukkaantumisesta huolimatta entistä arvokkaampi

Neljäntenä listalla on Ousmane Dembele, joka ponnahti parrasvaloihin siirtymällä Dortmundista Barcelonaan. Dembele on arvokas, vaikka onkin nyt tovin leikkauksen jäljilta sivussa peleistä. Dembelen arvo on CEIS:n mukaan noussut muutamassa kuukaudessa 45 miljoonaa euroa.

Viidentenä listalla on yllätysnimi, elokuussa Arsenalista Liverpooliin siirtynyt Alex Oxlade-Chamberlain. Jotenkin CEIS on onnistunut saamaan Oxlade-Chamerlainille yli 31 miljoonan euron arvonnousun, vaikka mies ei ole tällä kaudella Liverpoolissa esittänyt vielä mitään. Oxlade-Chamberain on hyökkäävä keskikenttämies, eikä hän ole vielä tehnyt tällä kaudella maaliakaan. Kolme viimeistä Poolin ottelua Oxlade-Chamberlain on aloittanut vaihtopenkin puolelta, ja UCL-ottelussa Spartak Moskovaa vastaan hän ei päässyt kentälle ollenkaan. CEIS taitaa nähdä miehessä sellaista potentiaalia, jota Liverpoolin manageri Jurgen Klopp ei ole vielä nähnyt.

CEIS:n listalla on sata eniten heidän arvionsa mukaan arvoaan nostanutta jalkapalloilijaa. Suomalaisia ei ole listalla mukana.

Alla video eniten arvoaan nostaneesta Lukakusta:

 

 

Parhaat talletusbonukset