Ampumahiihdon MM-kisat 2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Kaisa Mäkäräinen Suomen suurin mitalitoivo.

 

Ampumahiihdon MM-kilpailut käynnistyvät kunnolla torstaina 1.3 Saksan Ruhpoldingissa. Avausseremonia pidetään tänään keskiviikkona, mutta ladulla alkaa tapahtua huomenna, kun vuorossa on ensimmäinen kilpailu, sekaviesti. Kilpailut ovat järjestyksessään 45 Ampumahiihdon MM-kilpailut. Suomalaisittain katseet kääntyvät ilman muuta Kaisa Mäkäräiseen, sillä nainen on kilpailuissa Suomen suurin mitalitoivo.

Kaisa Mäkäräisen ensimmäinen henkilökohtainen matka kilpaillaan lauantaina, kun vuorossa on pikakilpailu. Mäkäräinen on kisan voittajasuosikkeja, tarjoaa Kaisa Mäkäräisen pikakilpailun voitolle kertoimeksi 6,50. 

Kaisa Mäkäräinen on kuluvan kauden maailmancupissa sijalla kolme, joten edelliskauden kokonaiscupin voittajalta voitaneen odottaa menestystä myös Ruhpoldingin MM-kilpailuista. Viime vuoden maailmanmestaruuskilpailuissa Venäjän Hanty-Mansijskissa Mäkäräinen voitti pikakilpailussa hopeaa ja takaa-ajossa Mäkäräinen nousi korkeimmalle palkintokorokkeelle. Tällä kaudella Kaisan ”peikko” on ollut makuuammunta, josta hutikuteja on tullut kauden mittaan luvattoman paljon, varsinkin kun voisi ajatella että makuuammunta on nimenomaan pystypaikkaa helpompi ampumapaikoista. Kontiolahdella järjestetyissä maailmancupin kilpailuissa Mäkäräinen osoitti kuitenkin nousukuntoa, ottamalla uransa viidennen maailmancupin osakilpailuvoiton takaa-ajossa 12. helmikuuta.

Mäkäräisen jälkeen tuleekin pitkä väli muihin suomalaisiin. Mari Laukkanen on naisten puolella osoittanut myös nousukuntoa, kun ammunta on vuodenvaihteen jälkeen alkanut sujumaan. Mitaleille on kuitenkin pitkä matka. Potentiaalinen yllätysmahdollisuus Suomella on heti kilpailujen avauspäivänä sekaviestissä, jos kaikki menisi nappiin. Sekaviestissä Suomi tulee mitä todennäköisimmin hiihtämään nelikolla Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Ahti Toivanen ja Jarkko Kauppinen. Kontiolahdella joukkue oli sekaviestissä 7. Mitaleille on kuitenkin tässäkin pitkä matka, mutta hyvistä sijoituksista Suomi tulee taistelemaan. Miesten puolella odotukset eivät ole kovinkaan kummoiset. Jarkko Kauppinen on Suomen kovin lenkki ja tulee taistelemaan ”hyvistä” sijoituksista jos ammunta onnistuu.

 

Suomen joukkue :

Naiset : Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Eevamari Oksanen, Sanna Markkanen (Varalla
Susanna Porela-Tiihonen)

Miehet : Jarkko Kauppinen, Timo Antila, Ahti Toivanen ja Ville Simola (Varalla Antti Raatikainen)

 

Ruhpoldingin MM-kilpailujen ohjelma :

To 1.3 Sekaviesti (N 2 x 6km – M 2 x 7.5km)

La 3.3 Miesten pikakilpailu

La 3.3 Naisten pikakilpailu

Su 4.3 Miesten takaa-ajo

Su 4.3 Naisten takaa-ajo

Pe 9.3 Miesten viesti (4 x 7.5km)

La 10.3 Naisten viesti (4 x 6km)

Su 11.3 Miesten massalähtö

Su 11.3 Naisten massalähtö

 

MM-kilpailuissa jaetaan myös maailmancupin pisteitä. Kisojen jälkeen vuorossa on enää yksi maailmancupin osa-kilpailu viime vuoden MM-maisemissa Hanty-Mansijskissa 16. – 18. maaliskuuta.

 

Naisten maailmancupin kymmenen parasta :

1. Magdalena Neuner 930

2. Darya Domracheva 891

3. Kaisa Mäkäräinen 793

4. Olga Zaitseva 758

5. Tora Berger 752

6. Helena Ekholm 666

7. Andrea Henkel 621

8. Olga Vilukhina 529

9. Anastasiya Kuzmina 526

10. Marie Dorin-Habert 525

38. Mari Laukkanen 127