VIDEO: Anaheim voitti vihdoin "game sevenin" ja jatkaa konferenssifinaaliin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tapani
  • Kuva: AFP
  • 05/11/2017
Jaa tämä...

Anaheim Ducks oli pudonnut playoffeissa neljänä edellisenä vuonna aina otteluvoitoin 3-4. Kun  Edmonton Oilers murskasi Anaheimin sunnuntaina 7-1 ja vei sarjan setisemänteen otteluun, olivat useimmat varmja että sama kohtalo odottaa tänäkin vuonna (niin mekin eilisessä vihjeessämme). Mutta Anaheimin supertähdet näyttivät nämä puheet turhiksi. Kapteeni Ryan Getzlafin johdolla kaukaloon hyppäsi aivan eri tason Ducks.

Ensimmäisen erän varovaisen pelin jälkeen Ducks näytti todella mistä joukkue on tehty. Kahteen viimeiseen erään se antoi Edmontonille vain 10 laukausta, eikä oikeastaan yhtään kunnon tekopaikkaa. Toisessa erässä Andrew Cogliano tasoitti ottelun klassisella pudotuspelimaalilla, eli pomppukiekkorystylurulla ja heti päätöserän alussa Nick Ritchie vei Ducksit johtoon Getzlafin, Corey Perryn ja Sami Vatasen esityöstä.

Edmontonin hurja loppuryminä ilman maalivahtia ei tuottanut tulosta, vaan ottelu päättyi 2-1. Tälle sarjalle epätyypillisen vähämaalinen ottelu tarjosi kuitenkin laadukasta playoff-lätkää ja upean tunnelman. Ritchien voittomaaliksi jäänyt uran toistaiseksi tärkein onnistuminen räjäytti hallissa fiiliksen kattoon. Muutenkin fanit olivat tässä ottelussa ja koko playoff-keväässä mukana mahtavasti. Anaheim elää tällä hetkellä niin kovaa kiekkobuumia, että jos joukkue osaa siitä ottaa energian mukaansa, se voi mennä pitkälle.

Ottelun jälkeen kaukalohaastattelussa Getzlaf totesi, että ei hän epäillyt joukkueettaan yhtään vaan tiesi että epäonnistumisista on opittu. Syntymäpäiväänsä vietätnyt Getzlaf oli totta kai tyytyväinen joukkueen voittoon ja omaan peliinsä tässä playoff-sarjassa tehoillaan 5+5. Konferenssifinaalista Nahsvilleä vastaan uransa parasta pudotuspelikiekkoa pelaava Getzlaf tyytyi kommentoimaan lyhyesti että vastaan asettuu ”kova joukkue, joka on pelannut hyvin”.

Ja todella hyvin onkin pelannut. Pekka Rinne ja Predatorsin puolustus ovat olleet todellisia muureja maalin edessä, eli Anaheimin supervireinen ykkösketjukin saa pistää parastaan jos aikoo jatkaa pistetehtailuaan.

ANAHEIM – EDMONTON 2-1 (0-1,1-0,1-0)

0-1 Drake Caggiula 3:31
1-1 Andrew Cogliano (Ryan Kesler, Brandon Montour) 28:55
2-1 Nick Ritchie (Sami Vatanen, Corey Perry) 43:21

LUE MYÖS:

Leijona-Gallup  – Arvostele Leijonien peliesitykset vuoden 2017 MM-kisoissa!