VIDEO: Suomalainen rock-yhtye aikoo soittaa keikan Mount Everestillä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: WEB
  • 11/11/2015
Jaa tämä...

Vuonna 1996 perustettu suomalainen raskasta musiikkia soittava yhtye AncarA on tänään musiikillisen uransa korkeimman haasteen edessä. Yhtyeen on tarkoitus tehdä historiaa ja soittaa maailman ensimmäinen sähköinen rock-keikka Mount Everestin huipulla. 

Peliyhtiö Veikkaushuoneen tukema uskomaton matka alkoi 16. heinäkuuta kun tempauksen toteuttamiselle näytettiin vihreää valoa. Mount Everestille kiipeäminen on todella kova fyysinen haasta kiipeilyä harrastavillekin ihmisille, puhumattakaan suomalaisista alkoholista pitäville hevareille. Miehet ovat käyneet läpi melkoisen treenimankelin viimeisen puolen vuoden aikana. AncarA:n viimeinen puristus alkoi 1.11 kun ryhmä lähti matkaan Helsingistä kohti Nepalia. Retkikunta on tällä hetkellä noin 4 – 5km korkeudessa. Huomenna niin soittajat kuin jakkien kuljettamat yli 1000kg painavat soittimetkin pitäisi olla vuoren korkeimmalla kohdalla, josta alkaa uskomaton netin kautta livenä maailmalle levitettävä rock-konsertti!

AncarA ei toteuta Veikkaushuoneen tukemaa matkaa vain omaksi ilokseen, vaan bändi on samalla hyvällä asialla. AncarA nimittäin kerää populaarikulttuurisesti merkittävällä työllään myös varoja Nepalin maanjäristysten tuhoamille alueille. Lisäksi osa retkelle joukkorahoituspalvelu mesenaatin avulla kerätyistä rahoista lahjoitetaan kansainvälisen Punaisen ristin jälleenrakennustyöhön Nepalissa. Bändi on tempaissut ennenkin erikoisilla esiintymislavoilla ja se esiintyikin tämän vuoden helmikuussa Oulussa jäisessä avannossa. Matkasta avannon pohjalta Mount Everestin huipulle on tulossa myös dokumentti Rockin’ High,

Mikäli haluat lisätietoa matkasta, kuten matka-aikataulun ja kartan, niin sitä saat painamalla tästä.

Ennen AncarA yhtyettä Mount Everestille on kiivennyt yhteensä 18 suomalaista. Ensimmäisenä tempun teki tietenkin legendaarinen Veikka Gustafsson vuonna 1993. Ensimmäisenä suomalaisnaisena tämän hurjan suorituksen läpäisi Carina Räihä vuonna 2010. Tässä vielä hieman maistiaisia siitä, kuin vaarallista maailman korkeimmalla vuorella kiipeäminen voi olla.

Veikkaushuoneen tukeman korkeanmatkan lisäksi peliyhtiö tarjoaa netin korkeimmat kertoimet jääkiekon Liigaan, varsinkin yhdistelmävedoissa. Käy tutustumassa kertoimiin täältä.