Andersen pysäytti Chicagon – Ducksille ensimmäinen kiinnitys

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: BRUCE BENNETT / AFP

Veikkaussivujen toimitus | Kimmo 18.5.2015

Anaheim Ducksin maalivahti Fredrik Andersen oli ilmiömäisessä vireessä, kun Ducks voitti kotonaan Chicago Blackhawksin 4-1 lukemin läntisen konferenssifinaalin ensimmäisessä kohtaamisessa. Andersen torjui ottelussa 32/33 laukausta ja valittiin ottelun ykköstähdeksi. Illan komein torjunta tuli jo viiden minuutin kohdalla, kun Andersen heittäytyi Patrik Kanen laukaukseen ja sai torjuttua sen ilmasta mailansa lavalla.

Maalinteon aloitti kakkostähdeksi valittu ruotsalaispakki Hampus Lindholm, joka veti ruuhkan läpi häkkiin ajassa 8.48. Hän syötti vielä kolmannessa erässä illan kolmostähti Nate Thompsonin 3-1 osuman, joka käytännössä ratkaisi ottelun. Chicagon ainoan osuman viimeisteli Brad Richards ajassa 39.20.

Suomalaisista Teuvo Teräväinen pelasi vajaat 13 minuuttia. Hän laukoi kerran kohti vastustajan maalia ja oli jäällä yhden takaiskun aikana. Sami Vatanen pelasi ottelussa lähes 21 minuuttia, josta vajaa minuutti ylivoimaa ja reilut kolme minuuttia alivoimaa. Vatanen taklasi kahdesti ja blokkasi kolme vastustajan laukausta.

Paljon huomiota herättänyt Corey Perryn pelikunto säilyy arvoituksena. Perry pelasi ottelussa 15 minuuttia, mutta ei ollut missään nimessä parhaimmillaan. Vaikea silti sanoa vaivaako vamma vielä, vai ei.

Katso kohokohdat tästä (Kanen tilaisuus ja Andersenin tähtitorjunta ajassa 0.28):