andrea pirlo lopettaa

Andrea Pirlo laittaa nappikset naulaan

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 10/09/2017
Jaa tämä...

Yksi nykyjalkapallon parhaista keskikenttäpelaajasta ja yksi pelin suurimmista taitureita, italialainen Andrea Pirlo lopettaa uransa. Pirlo on viimeksi jäähdytellyt MLS-liigan New York City -joukkueessa, ja kun menossa oleva kausi on ohitse, niin Pirlo laittaa nappikset naulaan.

 

Pirlo on tämän vuosituhannen pelintekijöistä ja syöttömestareista yksi parhaista, ja varmaan hänellä olisi tietotaitoa jaettavaksi nuoremmille. Eläkeilmoituksen yhteydessä Pirlo ei vielä osannut sanoa mitään tulevasta, mutta brittilehdet ovat jo spekuloineet, että lähtisikö Pirlo ex-valmentajansa Antonio Conten apumieheksi Chelsean valmennusryhmään.

”Tulevaisuus, en tiedä vielä. Palaan Italiaan joulukuussa. Apulaiseksi Contelle? Siitä ihmiset puhuvat. Minulla on ajatukseni,mutta tarvitsen aikaa päätöksen tekoon”, Conte sanoi medialle.

SportingIndexin tweetin mukaan Pirlo lopetti kulmapotkujen puolustamisen jo kauan sitten:

 

Pirlo pelasi ehkä uransa parasta jalkapalloa Juventuksessa syksystä 2011 neljä kautta eteenpäin. Hän aloitti uransa hyökkäävänä keskikenttäpelaaja, mutta ennen Juventus -pestiä AC Milanissa Carlo Ancelotti teki Pirlosta keskikentän pohjalla pelaavan pelinrakentajan. Tässä hommassahän loisti Juventuksessa, ja tuli pikku hiljaa pitkine hiuksineen ja rauhallisine olemuksineen kaikkien hipsteri-futisfanien suosikiksi.

Pirlo voitti Juventuksessa Antonio Conten manageroimana kolme Serie A:n mestaruutta ennen kuin Conte lähti maajoukkueen päävalmentajaksi. Pirlo pysyi vielä kauden Juvessa, ja otti neljännen perättäisen Scudetton. Kaiken kaikkiaan Pirlo voitti Italian mestaruuden kuusi kertaa, juuri ennen siirto Juventukseen hän oli voittanut toisen mestaruutensa AC Milanissa.

Pirlo voitti urallaan Mestareiden liigan kahdesti AC Milanin kanssa. Maailmanmestariksi Italian kanssa Pirlo pelasi Saksan kisoissa 2006.

Alla parhaita paloja Pirlon komealta uralta:

 

 

Parhaat talletusbonukset