VIDEO: Osallistuuko Argentiinan jalkapallomaajoukkue olympialaisiin?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/06/2016
Jaa tämä...

Argentiinan osallistuminen olympialaisiin on epäselvää.

Argentiina, joka hävisi Copa American loppuottelun, on uuden kriisin edessä. Sinivalkoisten osallistuminen olympialaisiin on uhattuna, sillä kahdesti olympiaturnauksen voittaneen Argentiinan jalkapalloliitossa kärsitään johtajuusongelmista ja rahapulasta.

– Tässä vaiheessa on 50 prosentin mahdollisuus, ettei Argentiinasta lähetetä miesten jalkapallojoukkuetta olympialaisiin, Argentiinan olympiakomitean puheenjohtaja Gerardo Werthein kertoi.

Argentiinan palloliitossa on ollut pitkään ongelmia, joiden korjaaminen on ollut vaikea. Rahapulasta kärsivä liitto on FIFA:n tarkkailussa, koska se on käyttänyt väärin televisiointioikeuksien varoja sekä jättänyt noudattamatta puheenjohtajavaalin sääntöjä. Tilannetta ei paranna sekään, että Argentiinan palloliitto ei ole päässyt FIFA:n kanssa sopuun maan jalkapallosarjan säännöistä.

Argentiinan maajoukkeen päävalmentaja Gerardo Martinon oli tarkoitus aloittaa olympiajoukkueen valmennus heinäkuun ensimmäisellä viikolla, mutta harjoittelu on varsin hankalaa, sillä koossa ei ole edes yhtätoista pelaajaa. Martinolla luulisi olleen pelaajien tuki, vaikka Copa Americassa tuli ”vain” hopeasijoitus, mutta joidenkin lähteiden mukaan Martino on jo ehtinyt eroamaan tehtävästään suurten ongelmien takia.

Nyt Argentiinan kohdalla suurin kysymys lieneekin, että palaako Lionel Messi maajoukkueeseen? Häntä on anottu tekemään paluu monesta eri suunnasta ja näyttäisi jopa siltä, että ”Kirppu” on pyörtämässä päätöstään.

Argentiina on arvottu Portugalin, Hondurasin ja Algerian kanssa samaan alkulohkoon. Olympialaisten jalkapalloturnaus alkaa kolmas elokuuta, kaksi päivää ennen avajaisia. Argentiina on juhlinut olympialaisten jalkapallovoittoa kahdesti.

 

Olympialaisten mahdolliset poisjäännit eivät ole jäämässä Argentiinaan, sillä myös Kuuba jäänee pois Riosta. Maan useat tähtipelaajat viihtyvät Tampereella sen verran pitkään, että olympialaiset ehtii menemään ohi.

Peliyhtiö Betsson tarjoaa EM-kisoihin kymmenen euron arvoisen riskittömän vedon. Lisäksi sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jalkapallosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lue myös:
VIDEO: Steven Gerrard mukaan Englannin päävalmentajahuhuihin
VIDEO: Nani jatkaa uraansa Valenciassa

BONUS 100€ ja 70€ ilmaisvetoina
Avaa pelitili nyt!
Pelaa