Video: Argentiina menetti kahden maalin johtonsa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP PHOTO

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 14.6.2015

Yllätys tasapeli

Lähes jokaisen vedonlyöntisivun ja jalkapallonkatselijan papereissa Argentiina on merkitty Copa American suurimmaksi voittaja suosikiksi. Lauantai-iltaisin avausottelun Paraguayta vastaan piti olla Argentiinalle vain suupala matkalla kohti jatkopelejä. Toisin kuitenkin kävi, kun Paraguay puristi ottelusta itsellensä pisteen tasapelin muodossa.

Argentiina aloitti maalinteon

Argentiina otti odotetusti pelin haltuunsa heti alkuvihellyksestä lähtien. Valioliigassa Manchester Cityn paidassa tällä kaudella tuhoisaa jälkeä tehnyt Sergio Aguero aloittikin ottelussa maalin teon kun peliä oli pelattu 29min. Toinen maali nähtiin vain 7. minuuttia myöhemmin, kun Paraguayn puolustus kaatoi Angel Di Marian rangaistusalueella rankkarin arvoisesti. Itse maestro La Ligan ja Mestarien liigan tällä kaudella voittanut Lionel Messi astui rangaistuspilkulle pallon kanssa, ja sijoitti tarkan vedon aivan vasemman tolpan juureen. Ensimmäinen puoliaika loppuikin tilanteeseen 2 – 0.

Paraguay kaventaa tunnin kohdalla

Toinen puoliaika eteni saman kaavan mukaan kuin ensimmäinenkin. Argentiinalla olikin useita tilaisuuksia kasvattaa johtoaan. Hyvin pelannut Paraguayn maalivahti Silva kuitenkin esti Argentiinaa pääsemästä sen pidemmälle karkumatkalle. Tasan tunnin kohdalla sitten jysähtikin sellainen pommi, että oksat pois! Paraguayn keskikenttäpelaaja Nelson Valdez tälläsi tilanteeksi 2 – 1 äärimmäisen komealla kaukolaukauksella.

Tekikö ”Tata” Martino taktisen virheen?

Maalin jälkeen peli oli melkoista hurlumhei futista. Peli aaltoili päästä päähän ja yleisö nautti. Argentiinan kenttä koostumus ei pysynyt balanssissa ja Paraguay pääsi helpostikin maalintekotilanteisiin. Tämän jälkeen Argentiinan valmentaja Gerardo ”Tatar” Martino teki pari vaihtoa, joita voidaan nyt jälkeenpäin ihmetellä. Valmentaja vaihtoi kentältä loistavasti pelanneet Agueron ja Javier Pastoren, ja marssitti tilalle Gonzalo Higuanin sekä Carlos Tevezin. Kahden hyökkääjän vaihtaminen toisiin hyökkääjiin 15. minuuttia ennen loppua tilanteessa 2 – 1 joukkueen puolustuspään balanssin ollessa epätasapainossa ei osoita ehkä parasta taktista neroutta. Voidaan siis vain spekuloida, että olisiko Paraguay tasoittanut vain minuutti ennen ottelun loppua Lucas Barriosin maalilla.

Tasapelistä huolimatta Argentiina on edelleen mestaruussuosikki. Esimerkiksi Unibetin sivulla pääset lyömään vetoa oman suosikkisi puolesta.

Tässä vielä video, jossa on ottelun parhaat paikat sekä kaikki maalit!