messi tuuletus

Argentiina MM-kisoihin, Chile ja USA ulos

  • Sites desk
  • Anssi
  • picture: AFP
  • 10/11/2017
Share this on

Argentiina, tai paremminkin Leo Messi, lopulta selvitti itsensä Venäjän MM-kisoihin. Toinen kova etelä-amerikkalainen, Chile, jäi kuitenkn ulos kisoista. Ja pohjoisempana USA jäi rannalle MM-turnauksesta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1986.

Argentiina tarvitsi karsintojen viimeisestä ottelusta Ecuadoria vastaan voiton, ja sen se sai. Ottelun alussa kyllä argentiinalaistan sydän hypähti kurkkuun, Ecuador teki ottelun avausmaalin vain 37 sekunnin jälkeen. Argentiina puolusti vetelästi rangaistusalueelle nostettua pallon ja kotijoukkue Ecuadorin Romario Ibarra pamautti maalin ohi veskari Sergio Romeron.

Argentiinalaisten puolesta homman hoiti kotiin Leo Messi. Messi teki ottelussa kolme maalia. Argentiinan tasoitusmaali syntyi12 minuutin jälkeen, kun Messi pelasi mainion seinän Angel di Marian kanssa. Tästä kahdeksan minuutin päästä Messin paukautti Argentiinan johtoon rankkarialueen ulkopuolelta.

Ecuador onnistui laittamaan ottelun toisella jaksolla Argentiinan vielä koville. Se jahtasi tasoitusta eikä Argentiina pystynyt jäädyttämään peliä.

Tunnin pelin kohdalla Messi sitten kasvatti Argentiinan johtoa komealla chipillä yli ecuadorilaisten maalivahdin Maximo Bangueran. Leo Messi on nyt Etelä-Amerikan MM-karsintojen kaikkien aikojen paras maalintekijä.

Alexis jäi rannalle

Messi siis nähdään Venäjän kisoissa, mutta Alexis Sanchezia ei nähdä. Chile hävisi oman ottelunsa Brasiliassa 0-3, joukkueen loppusijoitus Etelä-Amerikan karsinnoissa on vastan kuudes. Brasilia oli varmistanut lopputurnauspaikkansa jo aiemmin, mutta se pelasi Chileä vastaan parasta peliään. Ottelun puoliajalla tilanne oli vielä maaliton, mutta toisella jaksolla Paulinho osui kerran ja Gabriel Jesus kahdesti. Neymarkin pelasi melkein koko ottelun.

Chile oli ennen viime yön pelikierrosta vielä karsintalohkon kolmonen ja vähintään karsintaottelu Uusi-Seelantia vastaan näytti olevan sen, mutta tappio brasseille ekä Perun ja Kolumbian tasapeli pudotti chileläiset ulos kisoista. Kova paikka Chilelle, joka on sentään voittanut kaksi viimeistä kertaa Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen Copa American.

Kova paikka viime yön karsintaottelut olivat myös USA:lle, joka hävisi viime yönä Pohjois- ja Väli-Amerikan lohkojumbolle Trinidad&Tobagolle vieraissa 1-2. Näin USA jäi sitten lohkon toiseksi viimeiseksi, ja tämä tulee olemaan USA:n jalkapallolle kova paikka. Trinidad johti ottelua puoliajalla 2-0. USA sai tehtyä yhden maalin heti toisen jakson alussa, mutta lähemmäs se ei päässyt.

USA:ssa varmasti pestään jälkipyykkiä. Jurgen Klinsmann erotettiin maajoukkueen päävalmentajan paikalta viime vuoden loppupuolella, kun karsinnat sujuivat kehnosti. Tilalle tuli Bruce Arena, joka ei kuitenkaan saanut käännettyä hommaa. Ja varmaan joukkue saa nyt uuden valmentajan. USA:n futiksen presidentti Sunil Gulatikin saanee mennä. Useampi veteraanikin varmasti jättää nyt joukkueen, kuten Clint Dempsey, Brad Guzan ja Tim Howard.

Borussia Dortmundin vasta 19-vuotias amerikkalainen Christian Pulisic on USA:n jalkapallon suuri lupaus. Hän on jo nyt maajoukkueen parhaimpia, ja ehkä jopa lajin tulevia tähtipelaajia. Nyt häneltä jää kuitenkin MM-näyttämö väliin.

Alla Messi -shown parhaat palat:

 

 

Parhaat talletusbonukset

Expired items