messi käsi

Argentiina putoamassa MM-kisoista!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 10/06/2017
Jaa tämä...

Argentiina on vaarassa jäädä ulos Venäjän MM-kisoista. Joukkue on Etelä-Amerikan karsintalohkossa vasta sijalla kuusi,pelejä on jäljellä vain yksi. Neljä parasta pääsee suoraan lopputurnaukseen, viitospaikalta pääsee karsimaan. Viime ottelussaan Argentiina jäi surkeasti pikkuista Perua vastaan maalittomaan tasapeliin kotikentällään. Olisihan se todellinen yllätys jos edellisten kisojen loppuottelija, kaksinkertainen maailmanmestari ja yhtä jaksoisesti vuodesta 1974 kisoissa mukana ollut Argentiina jäisi ulos turnauksesta. Leo Messi seuraamassa MM-kisoja kotisohvalta oluttölkki ja popcorn -pussi kädessä tuntuu kyllä oudolta ajatukselta.

Argentiinalla on vain yksi ottelu jäljellä, ja varmasti paine on valtaisa. Se pelaa vieraissa Ecuadoria vastaan. Ecuador on pieni futismaa, mutta sen kotikenttä on hankala paikka. Ecuador pelaa kotiottelunsa korkealla Andien vuorilla, liki kolmen kilometrin korkeudessa sijaitsevassa Quitossa. Sarjataulukon viitospaikalla oleva Peru kohtaa seuraavaksi kotonaan sarjanelosen Kolumbian. Argentiina ja Peru ovat tasapisteissä, Peru on tehnyt enemmän maaleja. Kolumbia on pisteen edellä. Tilanne on kiharainen, Argentiinalla on mahdollisuutensa, mutta häviämällä Ecuadorille Argentiina on varmuudella ulkona.

”Se, että emme menisi MM-kisoihin, olisi Argentiinan historian suurin katastrofi”, pauhattiin Argentiinan televisiossa surkean Peru-tasurin jälkeen. Ja se on paljon sanottu, kun maa on kärsinyt sotilashallinnosta ja valtaisista talousongelmista.

Argentiinan maajoukkue on viime aikoina ollut totaalisen huono. Se on tehnyt viidessä viime karsintaottelussa vain kaksi maalia, voittoja on yksi ja tasapelejä kolme. Venezuelaa vastaan Argentiina pelasi tasan, ja sen maali oli venezuelalaisten oma maali. Chile -voiton maalin Leo Messi teki rankkarista. Argentiina on pelannut yli 450 minuuttia tekemättä itse varsinaista pelimaalia.

Argentiinan nimivahva hyökkäys on tehnyt koko MM-karsinnoissa vain 16 maalia, vain Bolivia on ollut huonompi. Esimerkiksi Argentiinan verivihollinen Brasilia on tehnyt jo 38 maalia.

Joukkue on menettänyt kotikentällään pisteitä pikkuisille Ecuadorille, Venezuelalle ja Paraguaylle.

Peru -ottelussa Argentiinan päävalmentaja Jorge Sampaoli laittoi kentälle ryhmänsä 4-2-3-1 -taktiikalla. Keskikentän Marcos Acunasta tehtiin avaukseen vasen laitapakki, Alejandro Gomez oli avauksessa ja Dario Benedettolle annettiin paikka kärjessä Leo Messin edessä. Dybala istui vaihtopenkillä koko ottelun.

Argentiinalla oli ottelussa muutama hyvä tilanne, mutta se hukkasi mahdollisuutensa. Joukkue oli hyvin paljon Leo Messin varassa. Peru tukki ottelussa keskikentän, eivätkä Argentiinan laidoilla pelanneet di Maria ja Gomez saaneet levitettyä peliä.

 

 

Parhaat talletusbonukset