VIDEO: SaiPan uusi päävalmentaja on julkistettu

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 11/03/2015
Jaa tämä...

Lappeenrantalaisseura on julkistanut uuden päävalmentajan henkilöllisyyden.

Lappeenrannan SaiPa on julkistanut tiistaina tulevan päävalmentajansa henkilöllisyyden. SaiPa päävalmentajana kuluvan kauden jälkeen aloittaa Ari Santanen. Lisäksi keltamustat ovat tehneet sopimukset apuvalmentajiksi tulevien Jouko Viljakaisen ja Tuomo Ropon kanssa.

SaiPan apuvalmentajana tällä kaudella toimiva Santanen pelasi SaiPassa kaudesta 1989-1990 lähtien aina uransa loppuun saakka. Hän toimi joukkueen kapteenina neljä kautta.

Santanen liittyi SM-liigassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1996 pelanneen SaiPan valmennustiimiin kaudella 2004-2005 katsomovalmentajaksi ja on toiminut apuvalmentajana kaudesta 2008-2009 lähtien.

– Erittäin hyvin ja innostunein mielin tartuin tähän mahdollisuuteen. On hienoa, että päävalmentajan pesti Liigassa avautui nimenomaan SaiPassa ja pääsen jatkamaan sitä työtä mitä olen pitkään täällä tehnyt, Santanen kertoi.

– Sain ympärilleni sellaisen tiimin valmennukseen kuin halusinkin. Kaikki tulevassa valmennustiimissä olevat ovat sellaisia, joiden kanssa töitä on tässä organisaatiossa tehty jo useita vuosia. Olemme tottuneet työskentelemään yhdessä. Se on hienoa jatkuvuutta myös seuran kannalta, kun omasta takaa löytyy oikeita persoonia jatkamaan työtä, mies jatkoi.

SaiPan toimitusjohtaja Riku Kallioniemen mukaan valmennustiimi edustaa keltamustien identiteetin jatkumoa.

– Valmentaminen on tiimityötä. Ari Santanen on usean kauden ajan kehittänyt SaiPan pelaamista kolmen eri päävalmentajan valmennustiimin tärkeänä tekijänä. Hänellä on erittäin syvällinen näkemys siitä kuinka jääkiekko lajina kehittyy ja kuinka joukkueen taktiikan tulee kehittyä. Pitkän valmentajakokemuksen lisäksi hänellä on vahva pelaajatausta SaiPan joukkueen kapteenina. Olemme erittäin tyytyväisiä päästyämme ”Sannin” kanssa sopimukseen, Kallioniemi mietti.

Janne Valtonen ja Jussi Huhtala ovat olleet viime kausilla SaiPan erinomaisen valmennustiimin jäseniä. Ropo ja Viljakainen ovat hyvällä menestyksellä kehittäneet A-nuorten peliä ja tulevat muodostamaan hyvin toimivan tiimin tulevilla kausilla, Kallioniemi jatkoi.

SaiPa joutui alunperin uuden päävalmentajan etsintään, kun kävi ilmi, että Pekka Tirkkonen on siirtymässä muihin maisemiin. Tirkkosen alaisuudessa SaiPasta on tullut huippuvaarallinen vastustaja.

Lappeenrantalaisseura tarjosi Tirkkoselle jatkosopimusta, mutta hän kieltäytyi siitä.

SM-liigassa ei pelata tiistaina lainkaan, sillä tällä viikolla käynnissä on maajoukkuetauko.

CHL:n puolella on kuitenkin täysi meno päällä, sillä tiedossa on kahdeksan ottelun mittainen kattaus. Suomalaisittain yksi mielenkiintoisimmista otteluista käydään Turussa, kun Storhamar matkustaa TPS:n vieraaksi. Kyseessä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen.

Peliyhtiö Unibet seuraa vahvasti eri kiekkoliigojen tapahtumia tarjoten loistavat kertoimet ennen otteluita kuin livevedonkin puolella.

Lue myös:
VIDEO: NHL-tähdet kävivät moikkaamassa potilaita lastensairaalassa!
NHL-blogi: Teräväinen kiskaisi ratkaisun

Nordicbet mainos
Jääkiekon juhlaa!
5 EURON KÄTEISBONUS KIEKKOFANEILLE!
Pelaa