Arsenal - Chelsea 23.12.2013 | Valioliiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Arsenal sekä Chelsea vastakkain Valioliigan huippukamppailussa.

Arsenal – Chelsea, merkki yli 2,5 maalia, kerroin 1,78 Betsson
Arsenal – Chelsea, merkki yli 3,5 maalia, kerroin 2,95 PAF

Betssonin kertoimet otteluun 2,34 | 3,35 | 3,05 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jalkapallon Englannin Valioliigan ottelutarjontaan kuuluu tänään vain yksi kamppailu, mutta tällä kerralla laatu korvaa määrän. Illan ainoassa ottelussa yhteen nimittäin iskevät vaatimattomasti kaksi Valioliigan mestarisuosikkia, Arsenal sekä vastaan asettuva Chelsea. Ennen joulupukin tuloa ja kinkun syömistä on syytä keskittyä nahkapallon potkimiseen, sillä en todennäköisesti ole täysin väärässä, jos kerron, että tästä ottelusta on tulossa erittäin viihdyttävä kahden upean seuran välinen kohtaaminen. Sarjataulukossahan Arsenal on tällä hetkellä kolmantena, kun taas Chelsea löytyy viidenneltä sijalta. Manchester City sekä Liverpool ovat viimeistelleet tähän mennessä Valioliigassa eniten maaleja, mutta Arsenal sekä Chelsea tulevat heti kyseisten seurojen takana tuossakin tilastossa. Edellisellä kierroksella Arsenal ei välttämättä puolustuksensa osalta saanut päävalmentajaltaan kiitosta, sillä Manchester City voitti Tykkimiehet 6-3 maalein. Vaatimattomasti yhdeksän maalin ottelussa sattui ja tapahtui.

Arsenalin pelivire on muuttunut viime aikoina täydellisesti. Vielä hetki sitten Arsenal kulki voitosta voittoon, mutta kolme edellistä ottelua eivät ole kotijoukkueelle tuottaneet voittoakaan. Edellisellä kierroksella kuusi päästettyä maalia kertovat vain ja ainoastaan siitä, että kotijoukkueen alakerta on jossain määrin heikentynyt. Yhden ottelun perusteella on turhaa tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä, mutta maaliodotusarvoltaan tämä ottelu on käytännössä samaa luokkaa tuon ottelun kanssa. Kahteen edelliseen otteluun Arsenalille ollaan tehty kahdeksan maalia, sillä Arsenal pelasi Mestarien liigassa pari viikkoa sitten Napolin vieraana häviten ottelun 2-0 numeroin. Jatkopaikanhan Arsenal joka tapauksessa itselleen metsästi, joten siinä mielessä tuosta ottelusta ei tarvitse tehdä sen suurempaa numeroa.

Chelsea on tänään varmasti äärimmäisen näyttöhaluinen, sillä Sunderland tiputti Chelsean Liigacupista viikolla 2-1 maalein. Chelsea lähti tuohon otteluun suursuosikkina vieraskentästä huolimatta, mutta niin vain Sunderland veti pidemmän korren. Kolme edellistä ottelua ovat joka tapauksessa Chelsealle tuottaneet kaksi voittoa. Chelsea on kaiken kaikkiaan ollut hyvässä pelivireessä, vaikka edelleen vierasjoukkueelle tulee täysin turhia pistemenetyksiä esimerkiksi Sunderlandin tasoisia joukkueita vastaan. Viiteen edelliseen otteluun Chelsea on pelannut neljässä vähintään yli 2,5 maalimääriä sisältäneitä otteluita. Chelsean otteluissa on siispä sattunut ja tapahtunut. Chelsean kannalta hieno asia on se, että sairaslista on käytännössä tyhjä. Cesar Azpilicueta on tänään tekemässä paluuta vierasjoukkueen vahvuuteen. Arsenalin tilannehan ei ole lainkaan niin hyvä, joten se todennäköisesti vain nostaa maaliodotusarvoa. Arsenalilta sivussa tärkeistä pelaajista on esimerkiksi Laurent Koscielny. Listaa voisi jatkaa muutamalla muullakin nimellä, mutta Lukas Podolski saattaa tänään palata kotijoukkueen vahvuuteen.

Veikkaussivut | Tuomas