Arsenal - Manchester City 13.9.2014 | Ramsey saattaa olla sivussa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Arsenal on viime aikoina hallinnut Cityä vastaan kotikentällään, viime kaudella se oli huono vieraskentillä kovia joukkueita vastaan

Vihje lyhyesti

– Manchester City romahti edellisessä Valioliiga-ottelussaan kotikentällään Stokelle 0-1. Arsenal on pelannut kaksi tasapeliä peräkkäin. Ottelu on jo näin alkukaudesta tärkeä, kärkijoukkueiden keskinäiset ottelut aika pitkälle näyttävät sen, kuka on keväällä kärkisijoilla.

– Pahimmat poissaolot joukkueilla ovat Cityn Zabaleta sekä Arsenalin Giroud. Aaron Ramsey sai kolhun maaottelussa muutama päivä sitten. Jos hän ei pysty pelaamaan, niin se on suuri takaisku kotijoukkueelle. Arsenalin suurhankinta Danny Welbeck saattaa olla avauksessa Giroudin korvaajana.

[ Ensimmäisen maalin tekijä Welbeck? Gutsille 100 € bonus tästä ]

– Arsenal on hallinnut tätä ottelua viime aikoina. Viime kaudella pelattiin 1-1. Sitä ennen City voitti, mutta tätä voittoa edelsi neljännesvuosisata, jona aikana City ei Lontoossa Arsenalia voittanut.

– Kumpikin joukkue aloittaa Champions liigan ensi viikolla Saksassa. Tässä ottelussa Manchester Citystä on tehty vedonlyönnissä suosikki, vaikka kyllä Emirates -stadionilla ottelun pitäisi olla tasan.

Vihje: Arsenal +0, kerroin 2,10 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Arsenalin ja Manchester Cityn Valioliiga-kaudet ovat lähteneet käyntiin hieman yskähdellen. Arsenal aloitti niukalla voitolla Crystal Palacesta omalla Emirates-stadionillaan. Tämän jälkeen joukkue pelasi vierastasapelit Evertonia ja Leicesteria vastaan. Manchester City romahti edelliskierroksella kotikentällään Stokelle 0-1. Tätä ennen City oli napannut hienot voitot Liverpoolista ja Newcastlesta.

Arsenalin suurin probleema ennen ottelua on loistavan keskikenttämiehen Aaron Ramseyn pelikunto. Ramsey on ollut alkukaudella joukkueensa tärkein pelaaja. Viikolla pelatussa maaottelussa Andorraa vastaan Ramsey sai kolhun, joka nyt voi pitää hänet sivussa. Arsenal-valmentaja Arsene Wenger voi valita Ramseyn korvaajaksi vaikka Mikel Artetan tai Mesut Özilin. Arsenalilla on syvyyttä keskikentällä, silti Ramseyn poissaolo olisi ikävä takaisku joukkueelle.

Hiljattain Arsenaliin ManU:sta siirtynyt maajoukkuekärki Danny Welbeck saattaa olla avauksessa. Maalivahti Ospina sekä puolustaja Gibbs ovat jälleen olleet mukana harjoituksissa ja saattavat pelata. Vime kaudella pahasti loukkaantunut Theo Walcott alkaa lähestyä pelikuntoa, mutta keskikentän Gnabry sekä vastikään loukkaantunut kärki Giroud ovat vielä pitkään sivussa.

Manchester Cityn valmentaja Manuel Pellegrini saa kentälle paljon kovemman ryhmän kuin Comunity Shield -ottelussa kauden alla. Tuossa kamppailussa Arsenal pieksi Cityn 3-0. Cityn suuin loukkaantumishuoli on argentiinalainen laitapakki Pablo Zapaleta, hän on ollut hyvin tärkeä pelaaja Citylle. Muita poissaoloja Citylä ovat keskikentän Fernando sekä kärkimies Jovetic. Puolustaja Mangala sekä Valioliiga-legenda Frank Lamprd saattavat olla avauksessa. Kapteeni Vincent Kompany on pelikunnossa, hän sai kolhun maaottelussa Australiaa vastaan, mutta se ei osoittautunut vakavaksi.

[ Kumpikin joukkue kova hyökkäyspäässä, tulossa yli 2,5 maalia. Gutsille 100 € bonus tästä ]

Viime kaudella Arsenal oli kehno liigan kärkijoukkueita vastaan. Se hävisi tylysti vieraskentällä Liverpoolille, Chelsealle ja Manchester Citylle. City pieksi Arsenalin kotiukentällään 6-3. Näissä otteluissa tuli esille se ero, miksi Arsenal ei ollut keväällä mukana mestaruustaistossa. Joukkueelta näytti puuttuvan jonkinlaista kypsyyttä ja taktista osaamista kovia joukkueita vastaan.

Emirates -stadionilla Arsenal ja City pelasivat viimeksi 1-1. Kovista joukkueista Arsenal voitti viime kaudella Liverpoolin kotonaan. Kaudella 2012 -2013 City voitti Arsenalin Lontoossa, mutta tätä ennen oli mennyt lähes 25 vuotta ilman Cityn voittoa Arsenalin vieraana.

Kumpikin joukkue matkaa ensi viikolla Saksaan Mestareiden liiga-otteluun, Arsenalin vastustaja on Dortmund ja City kohtaa Bayern Munchenin. Nämä ottelut tuskin haittaavat, pelaajat ovat vielä hyvässä kunnossa harjoituskauden jäljilta.

 

Perustelut vihjeelle

Manchester Citystä on tehty ottelussa suosikki. Sen voitosta saa noin 2.50 -kertoimia. Arsenalin voitosta taas saisi parhaimmilaan kolmen kertoimia. Arsenal +0 -tasoituksella on 2.10, hyvä veto ottaen huomioon, että Arsenal on dominoinut tätä kamppailua viime aikoina.

Vihje: Arsenal +0, kerroin 2,10 Bet365

Veikkaussivut | Anssi