Arsenal - Southampton 3.12.2014 | Arsenalin tähdet sairastuvalla

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/03/2014
Jaa tämä...

Arsenalin uusia loukkaantuneita ovat Oxlade-Chamberlain, Monreal ja Gibbs, vanhoja on vino pino

Arsenalilla loukkaantumisongelma

Arsenalin manageria Arsene Wengeriä on kritisoitu paljon tällä kaudella. Arsenal tuntuu koko ajan roikkuvan kärjen tuntumassa, mutta ei millään pysty kehittymään niin paljon, että nousisi kamppailemaan liigavoitosta tai Mestareiden liigan loppuottelupaikasta. Viime kaudella Arsenal oli pitkään Valioliigan kärkipaikalla mutta putosi pikku hiljaa pois mestaruustaisteluista. Syynä olivat lukuisat pahat loukkaantumiset avainpelaajilla, ja sama on ongelmana tälläkin kaudella. Englannissa on jo spekuloitu sillä, että Arsenalin fyysisessä valmistautumisessa on jotain vialla. Jostain syystä sillä on viime vuosina ollut paljon enemmän loukkaantumisia kuin muilla joukkueilla.

Vasen pakki puuttuu

Parhaillaan Arsenal on jälleen pahoissa vammaongelmissa. Olivier Giroud palasi pitkältä toipumisjaksolta peleihin, mutta uusia loukkaantuneita ovat Nacho Monreal, Kieran Gibbs ja Alex Oxlade-Chamberlain. Aikaisemmin loukkaantuivat jo Wojech Szechny ja Mikel Arteta. Näiden lisäksi sivussa ovat pitkäaikaisloukkaantuneet Theo Walcott, Mesut Özil, Mathieu Debuchy, Jack Wilshere ja David Ospina. Oikeastaan ainakin puolet aloituskokoonpanosta on Arsenalilla koko ajan sivussa. Nyt kun sekä Gibbs että Monreal ovat sivussa, Arsenalin on hankala löytää vasenta puolustajaa. Southampton varmaankin pelaa paljon juuri tätä paikkaa vastaan. Nopea Nathaniel Clyde tulee haastamaan sen kuka nyt sitten sattuukin pelaaman Arsenalin puolustuslinjan vasemmalla reunalla. Viime kaudella esimerkiksi Everton käytti samalla tavalla hyväksi Arsenalin puolustuksen loukkaantumisia, ja hyvällä menestyksllä. Helppo nähdä, että kotijoukkueella tulee olemaan ongelmia. Varsinkin kun Arsenal on ollut epävarma kotikentällään tällä kaudella. Se on voittanut vain kaksi kuudesta Valioliigan kotiottelustaan, ja voitetut ovat vielä olleet heikoimmasta päästä, Burnley ja Crystal Palace.

Sotonilla kovat viikot

Southampton on Arsenalin yläpuolella sarjataulukossa, sillä on kuusi pistettä enemmän. Southampton on itseasiassa saanut vieraskentiltä enemmän pisteitä kuin Arsenal kotikentältään. Southampton on pelannut alkukaudesta lähinnä heikompia joukkueita vastaan. Useampikin asiantuntija odottaa joukkueen putoavan sarjataulukossa alaspäin kun se nyt kohtaa liigan kärkijoukkueita. Viime viikonloppuna se hävisi jo kotonaan selvästi Manchester Citylle 0-3. Varmaan näin käykin Sotonille, mutta tässä ottelussa se saattaa kyllä menestyä. Arsenalin ongelmat ovat parhaillaan sen verran painavat. Lisäksi Soton voitti Arsenalin Emirates -stadionilla alkukaudesta Liigacupin ottelussa. Tuossa ottelussa Arsenal ei ollut mukana aivan parhaalla miehistöllään, mutta ei se ole parhaillaan mukana nytkään.

Southamptonille vetorahat

Southamptonilta puuttuu ottelusta mainio keskikenttäpelaaja Morgan Schneiderlin. Hän loukkasi viikonloppuna jalkansa niin pahasti, että tulossa voi olla pidempikin tauko. Keskuspuolustaja Tony Alderweireld saattaa nousta hänen tilalleen tai sitten jälleen kunnossa oleva Jack Cork tulee avaukseen.

Southampton maalin tasoituksella saa NordicBetiltä kertoimen 2.03. Arsenalilla on sen verran hankala tilanne loukkaantumisten kanssa, että tähän voi lantin laittaa.

Vihje: Southampton +1, kerroin 2,03 NordicBet