Ässät - HIFK 5.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/05/2013
Jaa tämä...

Voitosta voittoon kulkeva HIFK vierailee Porissa.

Ässät – HIFK, merkki 2, kerroin 2,40 Bet365
Ässät – HIFK ML, merkki 2, kerroin 1,90 Expekt

Bet365:sen kertoimet otteluun 2,50 | 4,00 | 2,40 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään neljä ottelua ennen huomista ja sitä kautta Suomen Itsenäisyyden juhlimista. Porissa yhteen iskevät Ässät sekä Helsingistä vieraaksi saapuva HIFK. Sarjataulukossa Ässät on tällä hetkellä sijalla kaksitoista, kun taas HIFK löytyy kuutta sijaa korkeammalta. Edellisessä ottelussaan Ässät hävisi Tapparan vieraana 2-0 maalein, mutta tappiot ovat tulleet muutenkin Ässille toinen toistensa perään, joten Tampereella koettu tappio ei ollut porilaisille lainkaan uutta. Viisi edellistä ottelua ovat Ässille tuottaneet yhteensä vain yhden voiton. Ässät tunnetaan normaalisti vahvana kotijoukkueena, mutta tällä kaudella tilanne on ollut täysin erilainen. Neljä edellistä kotiottelua ovat päättyneet Ässien tappioon – viimeksi Jokerit haki täydet pisteet Porista 1-2 lukemin.

Tehdään yksi asia HIFK:sta selväksi heti tähän alkuun. HIFK on tällä hetkellä Liigan yksi kuumimmista joukkueista yhdessä Kärppien kanssa. Miksi? HIFK on nostanut tekemisen tasoaan valtavasti maajoukkuetauon jälkeen. Edellisellä kierroksella HIFK voitti Ilveksen 2-0 maalein ja kaiken kaikkiaan kymmenen edellistä ottelua ovat tuottaneet vierasjoukkueelle vaatimattomasti kahdeksan voittoa. Raimo Summanen on saanut HIFK:n erinomaiseen pelivireeseen ja lisäksi voidaan todeta muutenkin se, että nimenomaan taktillisella puolella HIFK:n valmennus on Liigan parhaimmistoa. HIFK:ta vastaan maalinteko on tällä hetkellä erittäin vaikeaa, sillä nykyään vierasjoukkue on päästänyt ottelua kohden keskimäärin yhtä tai kahta maalia. Sillä tavalla HIFK:n on suhteellisen helppo saalistaa voittoja pienilläkin maalimäärillä.

Ässille maalinteko on ollut etenkin viime aikoina täydellistä tervanjuontia, sillä kotijoukkueelta ei löydy tällä hetkellä pelaajia, jotka illasta toiseen saisivat kiekkoa vastustajan maaliin. Viisi edellistä ottelua ovat yhteensä tuottaneet porilaisille kuusi maalia. Sillä tavalla voittaminen on täysin mahdotonta. Ässät on viimeistellyt viime aikoina yhtä tai maksimissaan kahta maalia ottelua kohden. Niklas Hagman on tietenkin pelaaja, jota porilaiset tarvitset valtavasti, mutta Ässien supertähdellä on ollut viime kierrosten aikana paljon loukkaantumisia. Ässien kannalta sairaslista on kuitenkin sen verran korjaantunut, että myös Niklas Hagman viilettää tänään kakkosketjussa. HIFK on kaiken kaikkiaan tällä hetkellä pelin jokaisella osa-alueella kotijoukkuetta edellä.  

Veikkaussivut | Tuomas