Ässät - Ilves 25.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

Onnistuuko Ilves ryöstöretkessään Ässien kustannuksella?

Ässät – Ilves, merkki 2, kerroin 3,25 Bet365
Ässät – Ilves ML, merkki 2, kerroin 2,50 Bet365

Bet365:sen kertoimet otteluun 1,95 | 4,10 | 3,25 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään viisi ottelua, Porissa yhteen iskevät Ässät sekä Tampereelta vieraaksi saapuva Ilves. Kerroinasettelua ei pysty tässä tapauksessa täysin ymmärtämään. Millä perusteella Ässät on nostettu kotiedusta huolimatta näin selkeäksi ennakkosuosikiksi? Ässien kausi tulee päättymään runkosarjaan, joten kotijoukkueen kohdalla on käytännössä loppukausi tiedossa pelkkää pelailua. Ässien olisi pitänyt jo viimeistään viikko tai kaksi sitten pystyä aloittamaan loppukiri, mutta todellisuudessa kotijoukkueen haaveet pudotuspelipaikasta ovat jo haudattu kauan sitten. Ässät ei ole varsinaisella peliajalla saalistanut voittoa pitkään aikaan. Neljä edellistä ottelua ovat jatkojen avulla tuottaneet kotijoukkueelle yhden voiton, mutta ne eivät kotijoukkuetta missään tapauksessa tule pelastamaan. Onhan se karua, mutta totta – Ässät lukeutuu Liigan surkeimpien kotijoukkueiden listaan. Seitsemän voitettua ottelua varsinaisella peliajalla kertovat paljon porilaisten kotipelaamisesta.

Ilves hävisi eilen pelatussa ottelussa SaiPaa vastaan 1-5 maalein, mutta tavallaan tamperelaiset alkoivat hyvissä ajoin jo valmistautumaan tätä ottelua ajatellen, sillä Tupsukorvien kohdalla tuo ottelu oli pelattu ensimmäisen puolen tunnin jälkeen. Viisi päästettyä maalia kotiottelussa on aina surkea suoritus, mutta toisaalta Ilves on ollut juuri vieraissa viime otteluissaan todella vahva. Viisi edellistä vierasottelua ovat tuottaneet tamperelaisille suorat kolmen pisteen voitot Pelicansista, Tapparasta sekä KalPasta. Kokonaiskuvassa Ilveksen vieraspelaamisessa on ollut siispä paljon hyviä asioita, vaikka edellisessä vierasottelussaan Ilves keskittyi lähinnä puolustustyöskentelyyn. Ville Kolppanen on ottanut valtavia askeleita Ilveksen maalinsuulla ja häntä voidaankin pitää sellaisena maalivahtina, että illasta toiseen Ilveksen pelaaminen ei tule maalivahtiin kaatumaan. Ilveksen muutamat huikeat yksilöt kannattelevat vierasjoukkuetta käytännössä illasta toiseen, sillä Michael Keräsen sekä Ville Kolppasen johdolla tamperelaiset pystyvät saalistamaan voittoja myös hieman vaisummilla peliesityksillä.

Ilveksellä on ollut viime otteluissaan ajoittain rajuja merkkausvirheitä ja hyvä esimerkki edellä mainitusta asiasta nähtiinkin eilen SaiPaa vastaan. Useat kiekonmenetykset ovat tarkoittaneet Ilveksen kohdalla sitä, että ilman Michael Kerästä sekä Ville Kolppasta tamperelaiset olisivat pahassa jamassa. Mutta toisaalta Ilveksellä löytyy sentään muutamia huikeita yksilöitä, kun taas Ässiä ei kannattele kukaan. Niklas Hagman ei ole viime aikoina pystynyt Ässiä kannattelemaan ja se on vaikuttanut suoraan koko muun joukkueen tekemiseen. Ässät on lisäksi muutenkin jatkuvasti vaihdellut ketjukoostumuksia, joten se on vaikuttanut hieman lottoamiselta. Christian Söderström liittyi loppukauden ajaksi Ässien vahvuuteen, mutta häntäkin ehdittiin jo KalPaa vastaan torstaina peluuttamaan useammassakin eri kentässä. Ässät on ollut kylläkin joukkueena Ilvekselle vaikea vastustaja, mutta väkisinkin Ilveksen saa tässä kohteessa pelikelpoiseksi. Kaikki motivaatiotekijät ovat käytännössä tamperelaisten puolella.

Veikkaussivut | Tuomas