Ässät - Jokerit 8.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/08/2014
Jaa tämä...

Juhliiko Ässät täyttä pistepottia Jokereiden isäntänä?

Ässät – Jokerit, merkki 1, kerroin 2,55 Unibet
Ässät – Jokerit ML, merkki 1, kerroin 1,95 Bet365

Unibetin kertoimet otteluun 2,55 | 3,95 | 2,35 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sarjataulukossa viidentenä oleva Jokerit hävisi eilen kotonaan Lappeenrannan SaiPalle täysin käsittämättömästi peräti 1-5 maalein. Jokereiden eilinen peliesitys ei välttämättä kauheasti antanut syytä iloon helsinkiläisten valmennukselle. Tänään Jokerit matkustaa jääkiekon Liigan ottelussa Poriin, jossa vierasjoukkuetta odottaa Ässät. Kotijoukkue löytyy sarjataulukosta sijalta kolmetoista, mutta se ei kerro Ässien potentiaalista yhtään mitään. Ässät on viime aikoina nostanut hurjasti omaa tekemisen tasoaan. Edellisellä kierroksella Ässät suorastaan murskasi Lukon peräti 6-3 maalein. Kahteen edelliseen otteluun Ässät on viimeistellyt kahdeksan maalia, joten kotijoukkueen valtavat maalinteko-ongelmat ovat tältä osin historiaa. Neljään edelliseen otteluun kotijoukkue on ainoastaan kerran joutunut jäältä poistumaan kolmen pisteen tappio niskassaan, joten paljon oikeita asioita edellisen reilun viikon aikana Porissa ollaan tehty.

Ässien pelaamisesta vuodenvaihteen jälkeen voidaan käyttää yhtä sanaa ja se sana on pirteys. Ässät on ollut liikenteessä käytännössä jo sillä mielialalla, että voittoja olisi realistista lähteä saavuttamaan. Ennen joulutaukoa Ässät näytti monessa ottelussa jo täysin alistuneelta heti, kun kaveri pystyi saamaan ensimmäisen maalin. Ässillähän on ilmeisesti ollut jonkinlaisia erimielisyyksiä valmentajan sekä seurajohdon kanssa, mutta toisaalta edellisen viikon aikana tehdyt asiat ovat antaneet varmasti myös Pekka Virralle takaisin enemmän työrauhaa. Ässien kakkosketju Dragan Umicevicin, Kamil Krepsin sekä Niklas Hagmanin johdolla ovat olleet vastustajille todella vaikeita pideltäviä. Myös Mika Niemi on viime aikoina onnistunut mainiosti. Lukkoa vastaan hän viimeisteli yhden maalin sekä antoi samalla kaksi syöttöpistettä. Ässillä ratkaisijoita ei ole tällä kaudella liikaa ollut, joten siinä mielessä uudet maalintekijät ovat kotijoukkueelle enemmän kuin tervetulleita.

Jokereiden hyökkäyspelaaminen on viime aikoina ollut suuren keskustelun kohteena eikä eilinen tappio SaiPaa vastaan ainakaan parantanut tilannetta. Tomi Lämsän lähdön jälkeen Jokerit on kylläkin pystynyt nappaamaan voittoja erittäin mukavalla tahdilla, mutta siitä huolimatta Jokerit tarvitsee huomattavasti enemmän potkua hyökkäyksiin sekä samalla erikoistilannepelaamiseen. Puolustuspelaaminen on Jokereilla ollut oikeastaan jatkuvasti hyvällä tasolla, mutta sama ei päde tosissaan hyökkäykseen. Jokereiden tilannetta ei auta se, että vierasjoukkueella on loukkaantumisia. Ässät pääsee tähän otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, kun taas Jokereilta sivussa edelleen ovat esimerkiksi Teuvo Teräväinen, Esa Lindell, Teemu Eronen sekä Jeremy Dehner. Lähtökohdat viittaavat näin siihen, että Ässät voisi olla tänään loistava valinta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas