Ässät - Pelicans 29.10.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Kokeeko Pelicans tappion sekä porilaisten vahvan kotivireen?

Ässät – Pelicans, merkki 1, kerroin 

ComeOnin kertoimet otteluun 1,99 | 4,05 | 2,85 

 

 

Jääkiekon Liiga palaa viikonlopun jälleen takaisin tositoimiin kuuden ottelun voimin, Lahden Pelicans matkustaa Poriin testaamaan Ässien päivän vireen. Joukkueet löytyvät sarjataulukosta sijoilta kahdeksan sekä neljä niin, että Ässät löytyy alemmaksi rankatusta kohdasta. Ässät voitti viikonlopun tuplakierroksella Ilveksen niin Tampereella kuin Porissa, joten Ässien tilanne on erittäin hyvä. Ässät tunnetaan äärimmäisen vakuuttavana kotijoukkueena, joten Pelicans joutuu tänään mielenkiintoiseen paikkaan. Pelicansin mahtava alkukausihan on vain pelkkä muisto vain, sillä Pelicans on alkanut kokemaan paljon tappioita maalin tai kahden erolla. Ei ole mitään väliä, että onko tappioita tullut lahtelaisille maalin vai esimerkiksi kolmen maalin erolla, sillä alkukauden voittoputki on tullut päätökseensä kovalla kädellä. 

Pelicansista huomaa selkeästi sen, että vierasjoukkue ei luota itseensä samalla tavalla kuin voittoputkessa. Esimerkiksi Lahdessa pelatussa ottelussa KalPaa vastaan Pelicansin maalivahtipelikin oli erittäin haparoivaa, vaikka Jere Myllyniemen taakse tehtiinkin vain kaksi maalia. Eihän Pelicansin tilanteessa ole sarjataulukon perusteella mitään hätää, sillä Radek Smolenak on kannatellut yksinkin lahtelaisia pitkälti alkukauden aikana. Radek Smolenak saattaa kuitenkin jossain vaiheessa lähteä Pelicansin kokoonpanosta, joten uusia ratkaisijoitakin tarvitaan. Ässillä ratkaisijat ovat olleet Dragan Umicevic sekä Niklas Hagman, joita Pelicansin alakerran tulee tänään varoa viimeiseen saakka.

Jos sekä Jesse Niinimäki että Tommi Paakkolanvaara ovat Pelicansilta sivussa, se olisi vierasjoukkueen kannalta valtava takaisku! Jesse Niinimäkihän loukkaantui KalPaa vastaan Kuopiossa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta saattaa tänään palata kokoonpanoon. Lähtökohtaisesti Pelicansin materiaali ei kestä loukkaantumisia. Ässät on kotonaan ilman muuta suosikki. Yhdeksän kotiottelua ovat Ässille tuottaneet kaiken kaikkiaan peräti kahdeksan voittoa.

Veikkaussivut | Tuomas