Ässät - SaiPa 27.11.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 20/02/2018
Jaa tämä...

Jatkaako SaiPa porilaisten jyrkkää alamäkeä?

Ässät – SaiPa, merkki 2, kerroin
Ässät – SaiPa ML, merkki 2, kerroin

Sportingbetin kertoimet otteluun 2,10 | 4,00 | 2,80

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään yksi ottelu, Lappeenrannan SaiPa matkustaa Poriin testaamaan Ässien päivän vireen. Sarjataulukossa Ässät on tällä hetkellä sijalla kaksitoista, kun taas SaiPa löytyy peräti kolmannelta sijalta. Ässien tilanne on tässä vaiheessa todella synkkä, sillä kotijoukkue on edellisestä viidestä ottelustaan hävinnyt jokaisen sekä samalla toisekseen Ässillä on valtavasti ongelmia loukkaantumisten kanssa. Tästäkin ottelusta Ässiltä sivussa ovat esimerkiksi Kamil Kreps, Niklas Hagman sekä Tapio Sammalkangas. Ässät joutuu tänään peluuttamaan hyvin nuorisopitoista ryhmää. Esimerkiksi Niko Ojamäki pelaa tänään ensimmäisen Liigaottelunsa kotijoukkueen kokoonpanossa.

SaiPalla kulkee kotona, mutta vieraissa lappeenrantalaisilla onkin huomattavasti vaikeampaa. SaiPa voitti viimeksi kotonaan voittomaalikilpailussa KalPan 1-0 maalein. SaiPalla on maalille laittaa Liigan yksi parhaimmista maalivahdeista, sillä Jussi Markkanen takaa illasta toiseen sen, että lappeenrantalaiset taistelevat ottelun kuin ottelun voitosta. SaiPan puolustuksen kärkiosaaminen on äärimmäisen rajallista, mutta toisaalta Jussi Markkanen voidaan tässäkin kohdassa nostaa esille. SaiPan maalivahti luo tavallaan myös puolustukselle sellaista turvaa, että tiukoissakin tilanteissa lappeenrantalaiset ovat pystyneet pelaamaan taitojensa ylärajoilla. SaiPan olisi pystyttävä nyt myös vieraissa saamaan tulosta aikaan, sillä edellisestä viidestä vierasottelustaan lappeenrantalaiset eivät ole varsinaisella peliajalla voittaneet otteluakaan. Tänään tuon tilaston korjaamiseen tarjoillaan lappeenrantalaisille enemmän kuin hienoa mahdollisuutta.

Ässille maalinteko tuntuu olevan tällä hetkellä mahdoton käsite, sillä porilaisryhmästä ei tunnu löytyvän pelaajia, jotka saisivat illasta toiseen kiekkoa vastustajan maaliin. Niklas Hagmanin poissaolo on Ässille valtava takaisku, siitähän ei päästä mihinkään. Ässät tunnetaan aina vahvana kotijoukkueena, mutta nyt SaiPa nostetaan ehdottomasti erinomaiseksi pelikohteeksi. SaiPa ei ole vieraissa juhlinut vielä millään tavalla, mutta Ässien tilanne vaikuttaa niin synkältä, että vierasvoitosta on syytä lähteä liikenteeseen. SaiPa pelaa tiiviisti ja näin ollen aina paikkojen tullessa lappeenrantalaiset käyttävät ne hyvällä prosentilla edukseen. Stefano Gilliatin sekä Jesse Mankisen poissaolot ovat lappeenrantalaisille menetyksiä, mutta muuten SaiPa lähtee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Veikkaussivut | Tuomas