Ässät - Tappara 1.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/01/2014
Jaa tämä...

Onko Ässien viime kevät pelkkä muisto vain?

Ässät – Tappara, merkki 2, kerroin 2,10 Nordicbet
Ässät – Tappara ML, merkki 2, kerroin 1,65 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 2,87 | 4,20 | 2,10 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan kierroksen odotetuin kohtaaminen käydään Porissa Tapparan matkustaessa Ässien vieraaksi. Ässät sekä Tappara muistetaan parhaiten viime kevään finaalisarjasta ja jokainen muistaa myös sen, että kuinka siinä kävikään. Voimasuhteet ovat kääntyneet viime kevään jälkeen täydellisesti. Ässien viime kevät on pelkkä muisto vain. Ässillä ei ole loppukauden osalta panosta, sillä kotijoukkueen matka tulee runkosarjaan päättymään. Ässillä olisi ollut viikko tai kaksi sitten pieni mahdollisuus aloittaa huikea loppukiri, mutta porilaiset saavat syyttää tilanteesta vain ja ainoastaan itseään. Nyt kun maito on pöydälle kaatunut, on turhaa lähteä enään korjausliikettä tekemään. Ilves, Pelicans sekä HPK kiittävät Ässiä varmasti ilomielin, kun porilaiset ovat pelanneet itsensä ulos taistelussa pudotuspelipaikoista.

Tapparan hieman heikompi vaihe on jälleen historiaa, sillä tamperelaiset ovat tällä hetkellä kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa! Edellisellä kierroksella Tappara voitti kotonaan HPK:n 2-0 maalein. Itseasiassa Tappara aloitti ottelun HPK:ta vastaan heikosti, sillä hämeenlinnalaiset hallitsivat ensimmäistä erää jopa selkeästikin, mutta toisaalta Tapparan rutiini on niin laadukasta tasoa, että hieman heikommillakin peliesityksillä vierasjoukkue pystyy voittoja nappaamaan. Juha Metsola pelasi eilen vaihteeksi nollapelin, mutta se ei todennäköisesti ketään suuremmin yllättänytkään. Kolmeen edelliseen otteluun Tapparalle ollaan yhteensä tehty kolme maalia, joten kyllähän se kertoo siitä, että miten pitävät viisikot vierasjoukkueelta löytyy. Tapparan puolustus on paperilla katsottuna Liigan parhaimmistoa, mutta toisaalta maalivahtitilannekin on puoli joukkuetta ja sehän sopiikin hyvin Tapparankin tilanteeseen. Tapparan maalivahtitilanne on sellainen, että periaatteessa jokaisena iltana maalille voidaan laittaa voittava maalivahti – se kertoo paljon Tapparan organisaatiosta.

Ässille ollaan kahteen edelliseen kotiotteluun tehty ainoastaan yksi maali, mutta nyt voisi lähteä kysymään sellaista kysymystä, että miksi Ässät ei toiminut tällä tavalla muutamia viikkoja sitten? Silloinhan Ässillä olisi tosissaan ollut pieni mahdollisuus nousta taistelemaan pudotuspelipaikasta, mutta nyt tilanne vaikuttaa mahdottomalta. Ässäthän on ollut viime aikoina kotonaan vahva, mutta valitettavasti voittoja varsinaisella peliajalla on edelleen tullut liian vähän. Ässien kotietu on viime otteluissa kasvanut ja kasvanut, mutta loppupeleissä voidaan kysyä, että onko siitä tässä kohdassa kotijoukkueen kohdalla minkäänlaista hyötyä? Tappara on edellisestä neljästä vierasottelustaan saalistanut kolme voittoa ja vahvalta näyttää tälläkin kerralla. Lähtökohtaisesti Tappara tulee Porissa sytyttämään aina ja senpä takia paikalla tuleekin olemaan hieno tunnelma. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Ässät lienee vain sivustaseuraajan roolissa.

Veikkaussivut | Tuomas