Ässät - Tappara 2. Finaali 17.4.2013 | SM-liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Pysähtyykö Pata jälleen vai meneekö sarja tasoihin?

Pata kuittaa maanantain virheen tänään. Sarja tasoihin.

NordicBetilta mukaan porilaiseen hulluuteen! Uusille pelaajille 50€ riskitön veto! >>>

Toiseen finaaliin lähdetään melko erikoisesta tilanteesta. Ensimmäinen ottelu oli menossa jo vahvasti jatkoajalle, kun tapahtui Pomppu. Vaikka sarja on vasta 1-0 tamperelaisille, saattoi tuo Pomppu olla psyykkisesti erittäinkin merkittävä käännekohta jo sarjan avauskamppailussa.

Ässät pelasi vahvaa riistokiekkoa ensimmäisessä osaottelussa. Porilaisilla oli myös paikkoja laittaa homma pakettiin tampereella kolmannessa erässä, mutta ei vain maistunut. Erityisesti Joel Armia kunnostautui tuhlailijana. Sitten tuli Tappara ja pomputti kiekon Antti Raannan yli viisi sekuntia ennen ottelun loppua. Ässien kannalta avainkysymys illan kohtaamiseen onkin: Osataanko tuo Pomppu käsitellä oikein? Kattavammin kyseistä aihetta ja illan ottelua käsittelee Veikkaussivujen kultakypärä Micke Suopuro omassa ennakossaan. Uskon, että Ässät on saanut kasattua illan otteluun entistäkin kovemman raivon. Kotiyleisen hurmioituneella tuella porilaiset ovat tänään erittäin vahvoilla.

Miten käy tänään Tapparan? Joukkue pelasi ensimmäisessä osaottelussa ajoittain erittäin vahvaa viisikkopeliä, mutta oli vastapainoksi myös ajoittain aivan sillassa Ässien hyökkäyspelin kanssa. Tappara kesti Ässien painostusjaksot komeasti, osittain myös porilaisten huonon viimeistelyn vuoksi. Hyvällä joukkueella käy myös ajoittain erinomainen tuuri. Näin kävi maanantaina, kun Jukka Peltola chippiohjasi kiekon Antti Raannan yli Ässien maaliin. Onni ei kuitenkaan kanna loputtomiin ja odotankin tamperelaisilta petrausta erityisesti ottelun alkuun tänään Porissa. Erityismaininnat Tapparan miehistöstä ansaitsevat Ville Niäminen ja Juha Metsola, jotka kumpainenkin pelasivat erinomaisen ottelun maanantaina.

Uskon Ässien raivon tänään riittävän. Maali-iloittelua on tosin turha tänäänkään odottaa.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: OskariVillanen