Ässille vahvistuksia rapakon takaa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: LIIGA

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 17.6.2015

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Porin Ässät tiedotti tänään, että seura on tehnyt sopimukset neljän uuden pelaajan kanssa. Jatkossa Porissa kiekkoilevat Pat Mullane, Troy Vance, Arttu Ruotsalainen sekä Eemeri Räsänen.

Yliopistosarjojen taitava keskushyökkääjä Poriin

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Pat Mullasen kanssa. 24-vuotias hyökkääjä iski erinomaisia tehoja pelatessaan Yhdysvaltojen NCAA:ssa vuosina 2009 – 2013. Viime kaudella Mullane pelasi ECHL-liigassa 72 ottelua tehopistein 23+39 =62.

– Mullane on pelitaitava keskushyökkääjä. Hän tekee hyvin peliä ja tuo joukkueeseen luisteluvoimaa. Hän on aikanaan ollut yliopistojoukkueen kapteeni, joten kyseessä on henkisesti vahva pelaaja, Ässien urheilujohtaja Mika Toivola kommentoi.

– Hän on pelannut vakuuttavan uran yliopistosarjassa ja odotamme häneltä tehoja kärkiketjun takaa, Toivola jatkoi.

Ässät ja NHL-seura Dallas Stars ovat tehneet aikaisemminkin yhteistyötä ja nyt yhteistyö saa jatkoa, sillä Dallas Starsin sopimuspelaaja Troy Vance saapuu Ässien vahvuuteen yksivuotisella vuokrasopimuksella. Isokokoinen 21-vuotias puolustaja on Dallas Starsin viidennen kierroksen varaus neljän vuoden takaa.

– Vance on hyvä ”all around” puolustaja. Hänen sopimuksensa sisältää syyskuun alkuun asti ulottuvan koeajan, Toivola kertoi.

Ässät kiinnitti kaksi nuorta tulevaisuuden lupausta

17-vuotias Arttu Ruotsalainen siirtyy Poriin 2+1 mallisella sopimuksella. Nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo iski viime kaudella Nuorten SM-liigassa 46 ottelussa 33 tehopistettä ja oli Pikkuleijonien mukana saavuttamassa alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa.

Neljäntenä hankintana Ässiin liittyy 16-vuotias puolustaja Eemeli Räsänen. Ässät ja tulevaisuuden liigakiekkoilija tekivät kolmivuotisen sopimuksen. Räsänen on Jokipoikien kasvatti ja viime kaudella nuori puolustaja pelasi 15 ottelua Nuorten SM-liigassa ja pääsi pelaamaan myös alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Tarkoitus on tehdä molemmista kolmen vuoden sisällä liigapelaajia.

– Kiire ei ole ja haluamme poikien kehittyvän rauhassa. Jos he pystyvät nousemaan edustusjoukkueeseen aikaisemmin, niin olemme luonnollisesti erittäin tyytyväisiä, mutta tärkeintä on saada heille hyvää valmennusta, peliaikaa ja sitä kautta kehitystä, Toivola totesi.

Vaikka jääkiekkokausi alkaa olla ohitse, on kiekkofaneilla silti jännitettävää, sillä edessä on vielä muun muassa kauden parhaan puolustajan ja tulokkaan valinnat. Katso Unibetin kertoimet Calder Memorial Trophy-ehdokkaille.

Lähde: Ässät

Lue myös:
Kimmo Timonen Flyersin organisaatioon töihin?
VIDEO: Kolmen suomalaiskiekkoilijan NHL-kausi päättyi mestaruusjuhliin!