Aston Villa - Arsenal 20.9.2014 | Aston Villa yllättäen sarjakakkosena

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Aston Villa on pitänyt nollan kolme kertaa neljästä ottelusta, Arsenalin kova keskikenttä ja uusi hankinta Welbeck ovat kova testi

Vihje lyhyesti

– Aston Villa on yllättäen sarjakakkosena. Se on ollut tehokas, Stoke ja Liverpool kaatuivat yhdellä laukauksella maalia kohti. Villa on pitänyt liigassa jo kolme kertaa nollan neljässä ottelussa. Arsenal ei ole pitänyt nollaa vielä kertaakaan. Villa on selkeästi vastaiskujoukkue, joka puolustaa tarkasti. Sille sopii ottelu, jossa vastustaja pitää palloa.

– Aston Villan manageri Paul Lambert allekirjoitti jatkosopimuksen hiljattain. Joukkuetta selvästi rakennetaan pikku hiljaa, ilman turhia kiireitä. Keskikentälle hankittu Tom Cleverley on pelannut aivan kuin olisi ollut Villassa koko uransa. Pian Aston Villa saa mukaan kovan kärkimiehen Benteken, joka on ollut sivussa viisi kuukautta. Joukkueessa saattaisi olla ainesta koko kauden yllätysjoukkueeksi. Ennen kautta Aston Villa oli useammassakin arviossa putoajan paikalla.

[ Ensimmäisen maalin tekijä Welbeck? Gutsille 100 € bonus tästä ]

– Arsenal hävisi viikolla Dortmundissa Mestareiden liigan ottelussa 0-2. Tämä takuulla näkyy joukkueessa fyysisenä ja henkisenä rasituksena. Arsenalin keskikentällä on huikean kovia nimiä, ja se on alkanut pelata maineensa veroisesti. Valmentaja Wenger voi valita keskikentälle ryhmän joukosta Sanchez, Wilshere, Ramsey, Özil, Arteta, Cazorla – ei taida muilla Valioliigaseuroilla olla vastaavaa ryhmää. Arsenalin uusi kärkimieshankinta Danny Welbeck ei ole vielä osunut maaliin, mutta kyllähän sekin pian tapahtuu. Welbeck on kova pelimies, vaikka Manchester Unitedin valmentaja Louis van Gaal sanoikin myyneensä Welbeckin, koska tämä ei ole tarpeeksi hyvä heille. Pelivalinta on Aston Villa puolen maalin tasoituksella.

Vihje: Aston Villa +0.5, kerroin 2,10 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Aston Villa on ollut Valioliiga-kauden kovin yllättäjä. Se on nyt neljän pelin jälkeen peräti sarjakakkosena. Sarjakärki Chelsea ei ole vielä menettänyt pistettäkään. Aston Villalla on kolme voittoa ja yksi tasapeli. Villan menestyksessä on kyllä ollut planeetat kohdallaan. Se voitti viime viikonloppuna Liverpoolin vieraissa 1-0, Villa teki maalin ainoasta maalia kohti menneestä laukauksesta, kaikki laukaukset Pool voitti ottelussa 18-5. Avauskierroksella Villa voitti Stoken vieraissa, ja tuossakin ottelussa se teki maalin ainoalla maalia kohti menneellä laukauksellaan. Neljän pelin jälkeen Aston Villan malisuhde on 4-1, kun esimerkiksi Chelsean maalisuhde on 15-6 ja sarjakolmosen Swansean 8-5. Aston Villa pelaa vastaiskutaktiikalla, ja Liverpoolin Anfield Roadilla se onnistui täydellisesti. Pulassa joukkue on silloin kun sen pitäisi hallita palloa ja määrätä pelin tempo. Villan ainoa pistemenetys on kotikentältä, kun heikko Newcastle oli vieraana. Tuossa ottelussa jäi maalit tekemättä.

Aston Villan manageri Paul Lambert teki joukkueen kanssa vuoteen 2018 saakka ulottuvan sopimuksen. Pari edellistä kautta Villa on ollut todella kehno ja se aika yleisesti arvioitiin putoajakandidaatiksi tällä kaudella. On harvinaista ja hienoa, että seuran johto luottaa manageriin vaikka peli ei ole kulkenut pitkään aikaan. Pitkäjännitteinen rakennustyö on aikalailla ainoa mahdollisuus pienempien seurojen pärjätä kovassa liigassa.

”Tiesin, että kaksi ensimmäistä vuotta tulisivat olemaan hankalia, mutta me olemme edistyneet ja nyt työn tulokset alkavat näkyä”, Lambert sanoi viikolla.

Aston Villa on tehnyt pelaajahankintoja harkiten ja se on viime aikoina onnistunut niissä. Hiljattain hankittu keskikenttäpelaaja Tom Cleverley on ollut joukkueessa todella hyvä.

Aston Villan tämän päivän vastustaja Arsenal on hallinnut näitä kamppailuja. Se ei ole hävinnyt Villa Parkilla viiteentoista otteluun, kahdeksan se on voittanut. Arsenalin edellinen Valioliiga-ottelu oli suht’ hyvä 2-2 -kotitasapeli Manchester Cityä vastaan. Viikolla Arsenal kävi häviämässä Mestareiden liigan lohkovaiheen avausottelussa Dortmundissa 0-2. Tämä varmasti näkyy joukkueessa, on hankala palautua ja keskittyä uudelleen vain kolmen välipäivän jälkeen. Arsenalin kova keskikenttä on alkanut loksahtaa paikalleen. Uusi hankinta Alexis Sanchez on alkanut parantaa ja tärkeä Aaron Ramsey sekä Jack Wilshere ovat pelanneet hienosti. Uusi kärkimies Danny Welbeck varmaan jo alkaa hyötyä kovasta keskikentästä ja osuu piakkoin maaliin.

[ Joko Villan pelissä maalihanat aukeaisivat, ja tulisi yli 2,5 maalia? Gutsille 100 € bonus tästä ]

Joukkueilla on jonkin verran loukkantumishuolia. Aston Villan MM-kisoissa loistanut hollantilaistoppari Ron Vlaar lienee sivussa, hän oli poissa myös Liverpool-ottelusta. Christian Benteke ei ole aivan vielä pelikuntoinen viiden kuukauden toipumisen jäljiltä. Libor Kozak on myös edelleen sivussa jalkamurtuman jäljiltä.

Arsenalilta sivussa ovat ainakin puolustajat Monreal ja Debuchy, sekä kärkimies Sanogo. Pitkäaikaisloukkaantuneita ovat Walcott, Giroud ja Gnabry.

 

Perustelut vihjeelle

Aston Villan hyvästä vireestä huolimatta Arsenal on suursuosikki, sen voittokerroin on 1.85. Tämä on liian vähän, ottaen huomioon Arsenalin Dortmund-ottelun vain muutama päivä aikaisemmin. Varovaisen vedon voi lyödä Aston Villan puolen maalin tasoituksesta, kerroin on 2.10.

Vihje: Aston Villa +0.5, kerroin 2,10 Bet365 

Veikkaussivut | Anssi