Aston Villa - Southampton 24.11.2014 | Southampton on liigakakkonen

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Villa luisuu sarjataulukossa alaspäin, tätä vauhtia se pelaa ensi kaudella sarjaa alempana

Vihje lyhyesti

– Alkukaudesta kaikki taivaankappaleet olivat Aston Villan puolella. Se voitti otteluita, vaikka ei saanut aikaan kuin yhden tai kaksi laukausta maalia kohti. Pikku hiljaa tulokset ovat vaipuneet alaspäin, nyt joukkue on nipin napin putoamisviivan yläpuolella. Neljästä ensimmäisestä ottelusta Villa sai kymmenen pistettä. Nyt on pelattu 11 peliä ja pisteitä on 11. Helppo ennustaa, että piakkoin Villa on liigan hännillä.

– Aston Villa on laukonut tällä kaudella vähiten koko liigasa, vain 23 kertaa. Maaliin on mennyt 7 prosenttia kudeista ja maalia kohti vain 30 prosenttia. Kumpikin lukema on Valioliigan kehnoin.

– Southampton on ollut yllättävän hyvä tällä kaudella. Viime vuonna se pelasi hienon kauden, loppusijoitus oli kahdeksas. Tämän seurauksena manageri Pochettino ja liuta kärkipelaajia lähti muihin, suurempiin seuroihin rahakkaampien sopimusten perässä. Uusi manageri Ronald Koeman on kuitenkin onnistunut saamana Southamptonin oikeastaan vielä entistä parempaan vireeseen. Joukkue on nyt sarjassa toisena.

– Sotonilla on selkärankaa ja itseluottamusta. Se on Valioliigan ainoa joukkue, joka ei ole menettänyt pistettäkään, jos se on päässyt ottelussa johtoon. Villa taas ei ole saanut pistettäkään, jos se on jäänyt häviölle.

– Southamptonin voittokerroin on vain alle 1.80. Tämä on kyllä kova alikerroin, pelit on pakko laittaa Villan kautta. Samaten alle 2.5 -maalia houkuttelee.

Vihje: 1X, kerroin 2,12 Unibet

Vihje: alle 2.5 maalia, kerroin 1,73 Unibet

 

 

Lähtökohdat otteluun

Pienen tovin kauden alussa Aston Villalla meni hyvin. Ensimmäisistä neljästä ottelusta se nappasi kymmenen pistettä. Mukana oli hienoja tuloksia, kuten 1-0 -voitto Liverpoolin Anfieldilla. Ensimmäisen kerran Villa hävisi liigassa syyskuun loppupuolella, kun Arsenal voitti sen Birminghamissa 3-0. Sittemmin joukkue on vajonnut alas, ehkäpä paremmin tasolleen. Tässä hetkellä Aston Villa on sarjataulukossa sijalla 17, pisteen edellä viimeisen putoajan paikalla olevaa Leicesteria.

Southamptonille odotettiin ongelmia tälle kaudella. Viime kaudella se pelasi hienosti, mutta tästä seurasi että joukkueesta lähti liuta avainpelaajia ja manageri. Tästä huolimatta uusi manageri Ronald Koeman on saanut joukkueen pelaamaan hienosti. Se on oikeastaan paremmassa kunnossa kuin viime vuoden joukkue. Tällä hetkellä Soton on sarjassa jo toisena. Se on hävinnyt liigassa vain kahdesti, avausottelun Liverpoolin kentällä sekä lokakuun alussa Tottenhamin White Hart Lanella. Nyt sillä on viisi voitto perättäin, neljä Valioliigasta ja yksi FA Cupista. Southampton on napannut tällä kaudella jo muutaman hienon voiton. Se kukisti Arsenalin Emirates-stadionilla 2-1 ja omalla kentällään Sunderlandin peräti 8-0.

Kaksi viimeistä Villan ja Sotonin liigaottelua Asto Villan Villa Parkilla ovat olleet nihkeitä kamppailuja, joissa Southampton on saanut pisteitä. Maaleja kahdessa viimeisessä on tehty yksi ja Soton on napannut neljä pistettä.

Southamptonin manageri Koeman on pikku hiljaa viemässä Southamptonia hyökkäävämpään suuntaan. Koeman ei kuitenkaan hätäile, vierasotteluihin Soton on takuulla edelleen lähdössä varovaisesti. Southamptonin maalisuhden kotikentällä on komea 17-1, mutta vieraissa vain 6-4.

Villan ongelmat ovat ensisijaisesti maalinteossa. Alkukaudestakin se loi hyvin vähän maalipaikkoja, mutta onnistui tekemään harvoista paikoistaan maalit. Syyskuun puolivälin Liverpool-ottelussakin se sai vain yhden kudin maalia kohti ja tästä tuli voitto-osuma. Kauden avausottelun Villa voitti Stoken kentällä 1-0 ja tässäkin pelissä se laukoi maalia kohti vain kerran. Viime aikoina maalinteko-ongelmat ovat sitten realisoituneet. Villan maalisuhde viimeisissä viidessä ottelussa on 1-9.

Southamptonin pelaajat ovat menstyksen myötä päässeet mukaan maaotteluihin. Viime maaottelutauolta muutama palasi loukkaantumisen kanssa. Morgan Schneiderlin loukkasi nivusensa Ranskan maajoukkueen kanssa. Myös keskikentän Steven Davis ja Dusan Tadic ovat loukkaantuneena. Davis ei päässyt mukaan Pohjois-Irlannin maajoukkuepeleihin satutettuaan itseään Leicester-ottelussa. Serbian Tadic loukkasi itseään jonkin verran maaottelutauolla, hän saattanee olla pelikunnossa.

Aston Villan loukkaantumishuolet ovat puolustuksessa. Philippe Senderos satutti itseään Sveitsin matkassa. Hän on sivussa kuten ovat myös keskuspuolustajat Nathan Baker ja Ron Vlaar.

 

Perustelut vihjeelle

Ottelun totals-kertoimissa alle 2,5 -maalia on Unibetilla vielä kelpo kerroin 1.73. Kertoimen olisi odottanut olevan matalampi. Soton pelaa vierasottelut tarkasti ja Aston Villalle maalinteko on hyvin hankalaa. Southampton on muuten ottelussa selvä suosikki. Sen voittokerroin on alle 1.80, ja tämä on kyllä selkeä alikerroin. Peliä voi myös laittaa Villalle tasoituksella. 1X-tulos on Unibetilla 2.12. Sekin on hyvä veto.

Vihje: 1X, kerroin 2,12 Unibet

Vihje: alle 2.5 maalia, kerroin 1,73 Unibet

Veikkaussivut | Anssi