Athletic Bilbao - Real Madrid 2.2.2014 | La Liga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/02/2014
Jaa tämä...

Syökö Real Madrid vieraissakin Leijonat elävältä?

Athletic Bilbao – Real Madrid, merkki 2, kerroin 1,63 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 4,90 | 3,95 | 1,63 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jalkapallon Espanjan La Ligan ottelutarjontaa, illan päättävässä ottelussa Real Madrid matkustaa Athletic Bilbaon vieraaksi. Tiedossa on kaiken kaikkiaan kahden upean seuran välinen kohtaaminen. Arvostan niin Athletic Bilbaon kuin Real Madridin äärimmäisen hienoiksi seuroiksi. Sarjataulukossahan Athletic Bilbao on tällä hetkellä neljäntenä, kun taas Real Madrid löytyy kolmannelta sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on yksitoista pistettä vierasjoukkueen eduksi. Perustasoltaan Real Madrid on kaikilla mittareilla katsottuna Athletic Bilbaota edellä ja vieraissakin Valkoiset ovat selkeän ennakkosuosikin asemassa. Athletic Bilbao on kylläkin pelannut tällä kaudella taitojensa ylärajoilla eikä Leijonia sovi missään tapauksessa lähteä aliarvioimaan, mutta perustasoltaan Barcelona, Atletico Madrid sekä Real Madrid ovat yksinkertaisesti muita edellä.

Athletic Bilbao oli vielä hetki sitten erinomaisessa pelivireessä, mutta valitettavasti Leijonien pelivire on kadonnut täydellisesti – kolme edellistä ottelua ovat Athletic Bilbaolle tuottaneet ainoastaan yhden voiton. Athletic Bilbao on viime otteluissaan joutunut pelaamaan vaikeita vastustajia vastaan, mutta se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että kotijoukkueen hyvä pelivire on toistaiseksi vain menneen talven lumia. Athletic Bilbaon kotiareena on yleensä vierasjoukkueelle todella inhottava paikka, sillä periaatteessa Leijonien kotietu on Espanjan pääsarjan merkittävimpiä. Athletic Bilbao ei ole missään tapauksessa niin kotiriippuvainen joukkue kuin mitä monet kuvittelevat, mutta siitä huolimatta tähän otteluun on helppo Real Madrid asettaa selkeäksi ennakkosuosikiksi. Jollain tavalla Athletic Bilbaolta puuttuu vielä sellainen tietty tasaisuus tekemisestään. Yksittäisessä ottelussa Athletic Bilbao on vaarallinen ryhmä, mutta useiden laadukkaiden otteluiden pelaaminen putkeen tuntuu olevan kotijoukkueelle melko vaikeaa.

Real Madridin hurja pelivire ei ole jäänyt varmastikaan keneltäkään huomioimatta, sillä vierasjoukkueen voittoputki sen kuin kasvaa ja kasvaa. Viime kierroksella Real Madrid nappasi jatkopaikan Cupissa Espanyolin kustannuksella. Viisi edellistä ottelua ovat Real Madridille tuottaneet yhtä monta voittoa. Asiaa voidaan katsoa myös laajemmalta näkökulmalta, sillä Real Madridin tilanteesta kertoo paljon se, että kymmenestä edellisestä ottelustaan vierasjoukkue on saalistanut kymmenen voittoa. Onhan suoraan sanottuna Real Madridin otteluohjelma ollut helppo – sitä ei voida edes lähteä kieltämään, mutta siitä huolimatta vierasjoukkuetta on tällä hetkellä mahdotonta pysäyttää ilman, että vastassa olisi Barcelona tai Atletico Madrid. Gareth Balen sekä Sami Kheridan poissaolot ovat Real Madridille takaiskuja, mutta Athletic Bilbaoltakin sivussa suurella todennäköisyydellä ovat Gaizka Toquero sekä Iker Muniain. Lähtökohtaisesti Real Madrid on syytä vieraissakin vetokupongille poimia mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas