Atletico Madrid - Chelsea 22.4.2014 | Mourinho jälleen Madridissa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Atletico Madrid lähtee ottelupariin suosikkina

Vihje lyhyesti

– Atletico Madrid on kauden yllättäjä. Joukkue jahtaa vielä jättipottia, se on tiukasti kiinni myös Espanjan liigan voitossa. Valioliigan voitto on lipumassa Chelsean ulottuvilta. Viime viikonlopun kotitappio liigajumbo Sunderlandille päästi Liverpoolin jo viiden pisteen karkumatkalle.

– Chelsean ja Atleticon välillä on suurin ero kärkimiehissä. Hyökkäys on osoittautunut Chelsean ongelmaksi tällä kaudella. Atleticon kärkimies Diego Costa on yksi kauden parhaista pelaajista.

– Pudotuspelit ovat myös valmentajien taktinen taisto. Chelsean velho Jose Mourinho saa tiukan vastuksen Atleticon Dieg Simeonesta. Simeonen luoma pelityyli on ollut tällä kaudella loistava. Barcelonakaan ei tällä kaudella ole onnistunut voittamaan tiukasti puolustavaa ja tehokkaasti hyökkäävää Atleeticoa.

– Järkipeliä ottelusta ei löydy. Atleticoa ei enää aliarvioida. Telkan ääressä on kuitenkin hyvä jännittää vaikka ottelun lopputulosta. 2-0 kertoimella 7.50 ei ole hullumpi kohde kahvirahoille.

Vihje: lopputulos 2-0, kerroin 7,50 Unibet 

 

 

Lähtökohdat otteluun

Atletico Madridilla ja Chelsealla on erinomaiset puolustukset. Ero joukkueiden välillä on se, että Atleticolla on myös hyvä hyökkäys. Madridilaisten kärkimies Diego Costa on yksi tämän kauden parhaista pelaajista koko Euroopassa. Chelsean hyökkääjät taas ovat joukkueen heikko osa.

Paperilla Atletico vaikuttaa paremmalta joukkueelta kuin Chelsea. Kärjet Costa ja David Villa peittoavat Chelsean Fernando Torresin ja Samuel Eto’on selvästi. Atleticon Chelseasta kauden lainassa oleva maalivahti Courtois on ollut erinomainen, niin kyllä myös Chelsean Cech. Puolustukset lienevät tasaveroiset. Atletico on koko kaudella päästänyt kotikentällään vain yhdeksän liigamaalia ja vieraskentillä 13 maalia. Chelsea taas on antanut Stamford Bridgellä 11 maalia ja vieraissa 15.

Keskikentällä Chelsealla saattaa olla hieman etua, Oscar ja Hazard taitavat olla aavistuksen parempia kuin Atleticon miehet Turan ja Garcia.

Pudotuspelit ovat myös valmentajien taktinen taisto. Chelsean Jose Mourinho selvästi peittosi edellisellä kierroksella PSG:n Laurent Blancin. PSG pöllyytti Chelsean Pariisissa 3-1, mutta Lontoossa Chelsea oli parempi 2-0. Mourinho on ehdottomasti loistava valmentaja, taktisilta taidoilta erinomainen. Hänen itsevarmuutensa vaikuttaa oman joukkueen lisäksi myös vastustajiin ja mediaan.

Atletico Madridin valmentaja Diego Simeone on entinen tähtipelaaja, Argentiinan maajoukkueen keskikenttämies. Simeone on valmentanut Atletico Madridia loppuvuodesta 2011 ja siinä ajassa hän on tehnyt loistavaa jälkeä. Atletico on menossa kohti La Ligan mestaruutta ja Mestareiden liigan finaalia. Edellisen kerran Espanjan liigan mestaruus on mennyt jollekin muulle kuin Real Madridille tai Barcelonalle kymmenen vuotta sitten, Valencia oli La Ligan ykkönen keväällä 2004.

Atletico pudotti edellisellä kierroksella Barcelonan. Ratkaisuottelu pelattiin Madridissa ja Atletico voitti sen 1-0. Joukkueella on tapana pelata tiukkoja vähämaalisia otteluita. Atleticon pelityyli on puolustaa tiukasti alhaalta ja pallon saatuaan hyökätä nopeasti ja tehokkaasti. Barcelonan pallonhallinta ei onnistunut löytämään aukkoja Atleticon takalinjoilta.

Atletico on tällä kaudella ollut hyvä suurissa otteluissa, keskittynyt ja tehokas. Barcelonaa vastaan he ovat tehneet joka kerta ensimmäisen maalin, 0-0 -ottelut poislukien. Mestareiden liigan edelllisen kierroksen toisessa osaottelussa Atletico teki voittomaalin jo viiden minuutin jälkeen.

Chelsea hävisi viikonloppuna yllättäen Sunderlandille kotikentällään. Joukkue oli ilmeisen selvästi jo suunnannut keskittymisen Atletico-otteluun.

Perustelut vihjeelle

Atletico on ottelussa selvä suosikki, kotivoitolle kertoimet ovat selvästi alle kahden. Alle 2,5 maaliakin on paljon todenäköisempi, kerroin sille on noin 1.50. Ottelusta ei tahdo löytyä järkipeliä. On parempi keskittyä peliin jalkapalloviihteen kannalta. Hyvä lisä ottelujännitykselle on pieni veto Atleticon 2-0 -voitolle. Unibet tarjoilee sille mukavan kertoimen 7.50.

Vihje: lopputulos 2-0, kerroin 7,50 Unibet 

Veikkaussivut | Anssi