Rajun hyökkäyksen kohteeksi joutunut australialainen harkitsee lopettamista – ”En rakasta tätä lajia”

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/08/2015
Jaa tämä...

Australialainen tennispelaaja Nick Kyrgios on järkyttynyt kovasti saamastaan kritiikistä.

Australialainen tennistähti Nick Kyrgios on kertonut harkitsevansa lopettamista. Wimbledonista ranskalaiselle Richard Gasquetille pudonnut australialainen joutui kotimaassaan kovan kritiikin kohteeksi käytöksensä vuoksi. Maailmanrankingin sijalla 29 oleva 20-vuotias sai kuulla esimerkiksi olympiauimari Dawn Fraserin sanovan hänelle ”painu takaisin sinne mistä vanhempasi tulivat” jos hän ei käyttäydy jatkossa kunnolla kentällä.

– On vaikeaa herätä joka päivä vain kuullakseni negatiivisia viestejä, Kyrgios totesi Reutersin mukaan.

Kyrgiosilla on kreikkalais-malesialainen tausta. Fraser ehti myöhemmin pahoittelemaan puheitaan. Australialainen on saanut monelta suunnalta kritiikkiä purkauksistaan kentällä.

– Olen lukenut vaikka minkälaisia kommentteja. Kommentit kuten ”hänen ei pitäisi edustaa Australiaa” tai ”hän on häpeäpilkku” ovat vaikeaa luettavaa. Olen ihminen.

– Olen ehdottomasti saanut niitä ajatuksia, Kyrgios kertoi kysyttäessä onko hän harkinnut lopettamista. Kyrgios jatkoi kertomalla, että intohimo lajia kohtaan on ollut koetuksella.

– En todellakaan rakasta tätä lajia. Pidän tenniksestä tiettyyn pisteeseen asti, mutten kuitenkaan rakasta sitä.

Gasquetia vastaan Kyrgios turhautui omaan peliinsä. Hän näytti häviävän tahallaan useamman pisteen Gasquetille, ja käyskenteli kentällä hartiat lysyssä ja kädet velttoina, aivan kuin hän olisi jossain muualla kuin tenniskentällä.

Lisäksi hän käänsi selkänsä ranskalaiselle ja käveli kentällä itsekseen edestakaisin. Kyrgios myös muun muassa taputti tuomarille sarkastisesti pisteenmenetyksen jälkeen. Kyrgios ei säästellyt kolmannessakaan erässä, kun hän sai aikaan kinastelun tuomarin kanssa sukkien vaihtamisesta puolten vaihdon aikana.

Kyrgiosin purkaukset kentällä keräävät paljon kritiikkiä, mutta toisaalta myös kiitosta. Joidenkin mielestä Kyrgiosin värikkäät eleet ja käytös tuovat lajiin kaivattua tunnetta.

– Yritän vain pelata peliä ja ajoittain tunteeni nousevat pintaan. Lopulta olen sokissa siitä mitä tapahtui. Olen järkyttynyt ihmisten reaktioista ja reagoin siihen, mitä he puhuvat.

Suomalaisen tennisjuniorin huippuvire jatkuu

Patrik Niklas-Salminen voitti kakkoseksi sijoitetun Etelä-Korean Duck Hee Leen 6-4, 6-0 ja eteni Wimbledonin poikien sarjassa puolivälieriin.

Ottelu keskeytyi heti alussa sateen vuoksi. Reilun puolen tunnin kuluttua kamppailua jatkettiin ja Niklas-Salminen onnistui lopettamaan ottelun juuri ennen kuin seuraava sadekatko keskeytti ottelut Wimbledonissa.

Jarkko Niemisen Akatemiassa harjoitteleva tamperelaislähtöinen nuori tennistähti eteni puolivälieriin, jossa vastaan tulee asettumaan Yhdysvaltain Tommy Paul. Hän voitti Ranskan Avointen poiken sarjan muutama viikko sitten.

Niklas-Salminen jatkoi voittokannassa myös nelinpelissä myöhemmin keskiviikkona. Hän voitti nelinpelin avauskierroksella yhdessä norjalaisen Viktor Durasovicin kanssa parin Fukuda/Oh 6-1, 6-2.

Torstaina vuorossa ovat molemmat naisten semifinaaliottelut. Unibet tarjoaa Wimbledoniin erinomaiset kertoimet ja lisäksi useita erilaisia tarjouksia.

Lähde: Iltasanomat

Lue myös:
Parhaimmat tennistarjoukset Wimbledoniin!
Tenniksellä kasvua pelikassaan!

 

betsson tennis riskitön