Australian F1 kisa vaarassa peruuntua?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • 03/05/2015
Jaa tämä...

Kun Australian F1-kauden avaavaan kisaan on enää reilu viikko, kuuluu varikkopilttuista kummia huhuja. F1 -tallit ovat uhanneet boikotoida kauden avauskisaa, mikäli Fernando Alonson onnettomuudesta ei julkisteta uusia tietoja muille talleille. Fernando Alonso jättää kauden avauskilpailun väliin ja monen asiantuntijan mielestä tälli ei missään nimessä ollut niin kova että sen takia pitäisi olla pois.

Hämmennystä lisää se, että McLaren on kertonut Alonson olevan täysin kunnossa mutta jättää silti väliin tärkeän avauskilpailun. Urheilulehti Sport Bildin mukaan useat tallit harkitsevat nyt vetäytymistä turvallisuusseikkoihin vedoten. Tämä puolestaan juontaa juurensa siitä, että Alonson epäillään saaneen sähköiskun McLaren Hondastaan ja sen takia olisi menettänyt tajuntansa ja ajaneen rajusti ratavalliin.

Bild lehdessä eräs tallipäällikkö kiteytti asian mainiosti vertauksella: ”Mikäli lentokoneessa havaitaan jokin perustavaa laatua oleva vika ja on olemassa mahdollisuus että tuo samainen vika on muissakin koneissa, muut koneet asetetaan lentokieltoon. Sama pätee formuloihin.”

Samainen F1-boss jatkaa: ”Mikäli minun tiimissäni olisi ollut vastaava tapahtuma, kutsuisin kaikki muut tiimit tutkimaan tapausta, jotta voimme olla varmoja ettei samainen asia toistu. Hondan tulee antaa asiasta kattava selvitys.”

Alonson epäillään siis saaneen jonkinasteisen sähköiskun autostaan ja nyt haluttaisiin saada selville mistä tämä on voinut johtua. Tällä hetkellä virallinen syy Alonson kolariin on tuulenpuuska suoran alussa, mutta kaikki tietävät että kolari ei todellakaan johtunut siitä. Saammekohan koskaan tietää totuutta?

Tallien boikotointiuhkaa ei kannata ottaa ihan kevyesti, Australian Melbournen osakilpailu voi oikeasti olla vaarassa. Tällä hetkellä asian yllä on liian monta kysymysmerkkiä.

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut

hockeynight