Avauspäivä takana

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/05/2012
Jaa tämä...

Jääkiekon MM-kisojen avauspäivä ei yllätyksiä tarjonnut.

 

Jääkiekon MM-kisat saatiin käyntiin suosikkien pitämällä pintansa. Suurin mielenkiinto toki keskittyi Suomen avausotteluun, jossa se kaatoi Valko-Venäjän niukasti 1-0.

Kisojen avausottelussa Yhdysvallat latoi Ranskan kumoon maalein 7-2, vaikkei tulos aivan koko totutuutta kerrokkaan, eikä myöskään yleisömäärä, jota ilmoitettiin Hartwall Areenalla olevan peräti rapiat 8400.

Tukholmassa kisat saatiin käyntiin Saksa – Italia kamppailulla, jossa Saksa oli parempi 3-0. IFK:n maalivahti Dennis Endras avasi kisat nollapelillä. Tukholmassa Globen oli lähes tyhjillään, yleisöä ollen vain rapiat 1000.

Helsingin toisessa ottelussa yksi kisojen suurimmista suosikeista, Kanada sai vastaansa Slovakia. Vaahteralehtipaidat oliva vielä melko kohmeessa ja ottivat nihkeän 3-2 voiton. Kanukkien Alex Burrows loukkaantui ottelussa ja miehen jatko kisoissa on vielä hämärän peitossa.

Globenin toisessa ottelussa Tanska kiusasi Tshekkiä ja kaatoi ne kuuluisat saappaat jalassa. Tanskalla oli tukku tilaisuuksia ottelun toisessa erässä mutta Tshekki rankaisi vain viisi sekuntia ennen summerin sointia. Viimeisessä erässä Tshekki iski vielä kertaalleen ja näin ”takatukat” avasivat kisat 2-0 voitolla.

Helsingin viimeinen ottelu oli sen sijaan odotettu Suomi – V-Venäjä. Suomi oli ottelussa selkeästi niskan päällä mutta lukuista maalipaikkojen tuhlailut olivat lopulta koitua kohtaloksi. Kari Lehtonen piti nollapelin ja Janne Niskalan avauserän loppupuolella tekemä maali riitti kolmeen pisteeseen.

Toinen kisaisäntä Ruotsi avasi sekin hieman nihkeästi kun Ruotsi ja Norja kohtasivat todella kuumassa ottelussa. Tre Kronor käynnisti kisat 3-1 voitolla.

MM-kisat jatkuvat tänään neljällä ottelulla. Helsingissä toisistaan mittaa ottavat Sveitsi ja Kazakstan sekä Kanada ja USA. Tukholmassa ottelut ovat Latvia – Venäjä ja Ruotsi – Tshekki.

MM-kisojen otteluohjelman näet täältä.