Avauspäivälle shokkiyllätys - Ruotsi taipui Sveitsille!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/03/2013
Jaa tämä...

MM-kisojen avauspäivä pärähti käyntiin myös Tukholmassa draaman täyteisesti. Isäntämaa Ruotsi oli pahasti pinteessä Sveitsin kanssa. Lopulta kisojen ensimmäinen yllätys oli valmis. 

 

Jos oli Suomen avauskamppailua värikkäitä vaiheita täynnä, samaa voi sanoa myös länsinaapurin aloituksesta. Ruotsi koki Sveitsin kanssa piinaavia hetkiä avauserästä lähtien. Lopulta vakuuttavat sveitsiläiset repivät yllätysvoiton lukemin 2-3 (0-0, 1-2, 1-1). 

Sveitsi ei päästänyt Ruotsia helpolla missään vaiheessa. Tre Kronorin kisaurakka saikin synkän alun. Vielä avauserässä maaleja ei syntynyt, mutta toisessa Sveitsi tulitti shokeeraavasti kaksi osumaa Matthias Bieberin ja Nino Niederreiterin toimesta.

Loppuunmyyty Globen sai kuitenkin helpotusta erän lopussa, kun Ruotsi onnistui kaventamaan Johan Franssonin tykittäessä kiekon putken kautta sisään. 

Päätöserässä keltapaidat hakivat kiivaasti tasoitusta. Tre Kronor haki viimeisellä minuutilla tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Sveitsin onnistui lyömään toiveet alas Ryan Gardnerin maalatessa. 

Tai niin saattoi luulla, nimittäin vielä 22 sekuntia ennen loppua loistavasti pelannut Sveitsi-vahti Martin Gerber joutui nöyrtymään, kun Simon Hjalmarsson iski kiekon maaliin herättäen hallista ulos lipuneen kotiyleisön toiveet.

Ruotsi onnistui vielä viimeisten sekuntien aikana saamaan hämmentävän säheltämisen seurauksena parikin tekopaikkaa, mutta lopulta isäntien tappio kääntyi väistämättömäksi.

Avauspäivän kamppailuiden tulokset:

Ranska – Slovakia: 2-6 (0-1, 0-2, 2-3)

Tshekki – Valko-Venäjä: 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Suomi – Saksa: 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0)

Ruotsi – Sveitsi: 2-3 (0-0, 1-2, 1-1)