Barcelona - Atletico Madrid 17.5.2014 | La Ligan ratkaisu

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Barcelona tarvitsee voiton, muuten Atletico on mestari

Vihje lyhyesti

– La Ligan mestaruus ratkaistaan tänään Barcelonan Nou Campilla. Barca tarvitsee voiton, muuten mestaruus menee Atletico Madridille. Ottelun käsikirjoitus lienee selvä. Atletico on loistava puolustamaan ja Barca pitämään palloa. Onnistuuko kotijoukkue jauhamaan maalin, ja jos onnistuu, niin onnistuuko vierailija vastaamaan?

– Atleticon ainoa huoli ottelussa on Diego Costan vihoitellut reisi. Hän jätti väliin viime viikonlopun Malaga-ottelun. Barcalta puuttuvat Neymar, Valdes, Pique sekä Jordi Alba.

– Kumpikin joukkue on hieman haparoinut viime aikoina. Barcan kaksi viimeisintä peliä ovat olleet tasapelejä, Atleticolla on edellisistä otteluista tasuri ja tappio. Atletico hävisi edellisen vierasottelunsa Levantea vastaan 0-2, kaksi tätä edeltävää vieraspeliä olivat komeat voitot 3-1 Chelseasta ja 1-0 Valenciasta. Barcan edelliset kotiottelut oli 2-2 tasapeli Getafea vastaan sekä 2-1 voitto Bilbaosta.

– Barcan voittokerroin on noin 1.80 ja Atleticon noin 4.50. Alle 2,5 maalia antaa hyvän kertoimen 1.88.

Vihje: alle 2,5 maalia, kerroin 1,88 Unibet

 

 

Lähtökohdat otteluun

Barcelona ja Atletico Madrid ratkaisevat La Ligan mestaruuden Barcan Nou Campilla. Kotijoukkue tarvitsee voiton, muuten Atletico Madrid vie mestaruuden. Barcelona on kotikentällään voittanut kuusi viimeistä La Liga -kohtaamista Atletico Madridin kanssa. Tällä kaudella joukkueet ovat kaiken kaikkiaan kohdanneet viidesti, neljä ottelua on päättynyt tasan ja kerran Atletico on voittanut 1-0.

Atletico Madrid olisi voinut hoitaa mestaruudn kotiin jo viime viikonloppuna, mutta se jäi kotikentällään tasapeliin Malagan kanssa.

Ottelun käsikirjoitus lienee selvä. Atleticon pelisuunnitelma on koko kauden ollut tiukka, matalalla pelaava puolustus ja nopeat tehokkaat vastaiskut. Barcelona taas pitää palloa ja yrittää jauhaa aukkoja vastustajan muuriin. Barca ei ole viime aikoina ollut kunnossa. Edellisenä viikonloppuna se jäi maalittomaan tasapeliin Elchen vieraana.

Atletico Madridin kauden menestyksessä suuri tekijä on ollut kärkimis Diego Costa. Hän on tehnyt liigassa 27 maalia, ja puolustukseen nojaavalle joukkuelle tuollainen maalimäärä yhdelle pelaajalle on paljon. Costa on viime aikoina kärsinyt reisivammasta, joka aina välillä on pitänyt hänet sivussa. Costa ei pelannut viime viikonlopun Malaga-ottelussa.

Barcelonan peli lepää jälleen paljon Leo Messin varassa. Messilläkin on tällä kaudella ollut huonoja jaksoja, mystinen vatsasairaus haittasi pelaamista muutama kuukausi sitten. Neymar on sivussa Atletico-ottelusta, joten Messillä on enemmän vastuuta Barcan hyökkäyspäässä.

Barcan puolustuspäässäkin on loukkaantumishuolia. Ykkösmaalivahti Valdes on ollut pois jo tovin, lisäksi Pique ja Jordi Alba ovat sivussa tänään. Atletico Madridin pitäisi saada kentälle paras joukkueensa. Viikon päästä Atletico pelaa Mestareiden liigan loppuottelun Real Madridia vastaan. Tähän peliin on viikko aikaa, joten se tuskin haittaa valmistautumista mitenkään. La Ligan mestaruus saattaa muutenkin olla joukkueelle tärkeämpi kuin Mestareiden liigan pysti.

 

Perustelut vihjeelle

Atletico puolustaa, tasapeli riittää mestaruuteen. Barca pitää palloa ja yrittää jauhaa maalia. Se ei kuitenkaan ole viime aikoina ollut ollenkaan sama Barca kuin mihin on totuttu. Alle 2,5 maalia tuloksesta saa vielä kertoimen 1,88, joka tuntuu oikein hyvältä vedolta. Jos Barca tekee ottelussa maalin, sen pallonhallinta tekee Atleticolle tasoitusmaalin tekemisen hankalaksi.

Vihje: alle 2,5 maalia, kerroin 1,88 Unibet

Veikkaussivut | Anssi