Barcelona nimesi uuden päävalmentajansa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 21/03/2018
Jaa tämä...

Barcelona on nimennyt uudeksi päävalmentajakseen Ernesto Valverden. Valverde erosi Atletico Bilbaon päävalmentajan hommasta viime viikolla, ja maanantaina iltapäivällä Barcelonan johtokunta vahvisti Valverden nimittäminen.

53-vuotiaan Valverden on jo pitempään uumoiltu olevan Barcelonan seuraava ykkösmies. Hänen sopimuksensa Nou Campilla kestää kaksi vuotta.

Tällä kaudella Barcelonaa valmentanut Luis Enrique ilmoitti jo maaliskuussa, että hän jättää työn tämän kauden jälkeen. Luis Enriquen viimeinen ottelu Barcelonan kanssa oli Espanjan cupin finaali Alavesia vastaan, ja sen Barca voitti 3-1. Cup-mestaruus jäi Barcelonan ainoaksi pokaaliksi tällä kaudella, eli vuosi oli katalonialaisille pettymys.

Luis Enrique ehti johtaa Barcaa kolme kautta, ja sinä aikana joukkue voitti yhdeksän mestaruutta. Vuosina 2015 ja 2016 Barcelonan voitti Espanjan tuplamestaruuden, ja 2015 siihen päälle tuli vielä Mestareiden liigan voitto.

Valverdella oli kilpailijoita haluttuun, mutta vaativaan hommaan. Jorge Sampaioli, Diego Simeone ja Ronald Koeman olivat esillä veikkauksissa, mutta viime viikkoina Valverde oli selvästi espanjalaisen median ykkösehdokas.

Barcelonalla on tapana valita päävalmentajan, jolla on aikaisemminkin ollut yhteyksiä seuraan, ja niin se teki nytkin. Pelaajaurallaan Valverde pelasi Barcelonassa kaksi kautta legendaarisen Johan Cruyffin valmennnuksessa. Kahden vuoden aikana Barca voitti UEFA:n cupvoittajien cupin vuonna 1989 sekä Espanjan cupin vuonna 1990.

Valverden muita seuroja pelaajauralla olivat muun muassa Espanyol sekä Real Mallorca. Espanjan maajoukkueesa Valverde pelasi yhden ottelun.

Hänen valmentajauransa alkoi Athletico Bilbaossa apulaisvalmentajana vuonna 2001. Tämän jälkeen Valverde on valmentanut muun muassa Atletico Bilbaon reservijoukkuetta, Espanyolia, Olympiakosia, Villarealia ja Valenciaa.

Atletico Bilbaoon Valverde palasi ykkösmieheksi vuonna 2013. Neljän vuoden aikana hän valmensi joukkueen joka kerran La Ligan kärjen tuntumaan, kerran Espanjan cupin finaaliin ja kerran Eurooppa-liigan neljännesfinaaleihin. 2015 Valverden valmentama Atletico Bilbao voitti Espanjan Super Cupissa Barcelonan yhteismaalein 5-1.

Nyt Valverdella on elämänsä kovin homma edessä. Luis Enriquen hiukset harmaantuivat huomattavasti Barcelonan pestin aikana. Kuinka käy Valverden?

 

Lyö vetosi Unibetille!>>