Barcelona - Olympiakos 14.3.2014 | Olympiakos yrittää katkaista tappioputkea

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

Barcelona on koripallon Euroliigan kakkosvaiheen ainoa tappioton joukkue

Vihje lyhyesti

– 16 joukkueen lohkovaiheessa Barcelona on vielä häviöttä. Alkulohkon puhtaalla pelillä edennyt Olympiakos taasen on vaikeuksissa, kolme perättäistä häviötä on pudottanut joukkueen lohkonsa neljänneksi eli viimeisen jatkajan paikalle.

– Barcelonalla on syvyyttä joukkueessa, hyviä isoja miehiä ja hyvin heittäviä takamiehiä. Olympiakos ei pärjää korin alla, joukkueen on pelattava hyvää puolustusta ja heitettävä hyvin pärjätäkseen espanjalaisille. Kreikkalaisten tähden Spanouliksen pelaaminen on epävarmaa.

– Alkulohkossa Olympiakos ei hävinnyt kertaakaan, ja Barca kolmesti. Nyt Olympiakoksele annetaan 9.5 tasoitusta, alkulohkon jälkeen numero olisi ollut paljon pienempi.

Vihje: Olympiakos +9.5, kerroin 1,95 Bet365 

 

 

Lähtökohdat otteluun

Barcelona ei ole vielä hävinnyt Euroliigan toisella kierroksella. Se on yhdeksän pelin jälkeen kuudestatoista jäljellä olevasta joukkueesta ainoa tappioton. Barca on pelannyt Euroliigan top16-vaiheessa edelliset kaudet mukaan lukien 29 perättäistä ottelua kotikentällään tappiotta. Olympiakos saattaa olla tämän vuotisessa Euroliigassa Barcan kovin koetus tähän astisista. Olympiakos on kuitenkin halllitseva mestari. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Kreikan Pireuksessa Barcelona voitti 81-72, ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella nelljänneksellä.

Viime vuoden Olympiakoksesta Papanikolaou ja Dorsey ovat nyt Barcelonan joukkueessa, ja tärkeitä pelaajia. Barcalla on vahva vaihtopenkki, joukkueesta löytyy syvyyttä ja useampi pelaaja pelaa yli 15 minuuttia ottelussa. Harvoin Barcelonan pelaaja pelaa yli 30 minuuttia, ja silloin kyseessä on useimmiten Navarro.

Voittamalla Olympiakos Barca melko varmasti varmistaa top16-vaiheen ykköstilan. Viime viikonloppuna Barcelona pieksi kotimaansa liigassa Valladolidin 111-66.

Olympiakoksen Euroliiga-taival on vaikeuksissa. Joukkue on nyt hävinnyt kolme peräkkäin ja se on tipahtanut lohkonsa neloseksi. Olympiakos on pelannut Euroliigassa kummallisen kaksijakoisesti, voitot ovat selviä ja suurinumeroisia, mutta silti tappioita on tullut paljon. Alkulohkovaiheessa Olympiakos voitti kaikki kymmenen otteluaan, kun taas Barca hävisi kolmesti.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Barcelonan kanssa joukkue heitti paljon kolmen pisteen viivan takaa, ja hyvin paljon ohi – peräti 16 kertaa hutiin. Heittopeli tulee olemaan tärkeä tekijä tässäkin ottelussa, sillä Olympiakos ei pärjää korin alla Barcan isoille miehille.

Olympiakos laittaa Shermadinin ja Dunstonin kamppailemaan Barcan mainion keskushyökkääjän Tomicin kanssa. Toinen tärkeä pari on kreikkalaisten Printezis vastaan Barcan Lorbek. Ja vielä Sloukasin ja Collinsin pitäisi pystyä pysäyttämään Navarro. Tärkeä takamies Spanoulis ei välttämättä pelaa Barcelonaa vastaan.

 

Perustelut vihjeelle

Barcelonalla on mittava voittoputki, ja toisaalta Olympiakoksen pitää saada tappioputki poikki. Olympiakos saa 9.5 pistettä tasoitusta ottelussa, ja siihen voi tarttua. Kauden alkupuolella tasoitus olisi ollut pienempi. Joukkueiden voitto- ja häviöputket eivät kerro kaikkea. Olympiakos ei ole niin paljon huonompi, että ei pysyisi ollenkaan Barcan vauhdissa.

Vihje: Olympiakos +9.5, kerroin 1,95 Bet365 

 

 

Veikkaussivut | Anssi