Barcelona - Panathinaikos 28.3.2014 | Vieläkö Barca voittaa?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

Barcalla on Euroliigan paras hyökkäys ja Panathinaikoksella paras puolustus

Vihje lyhyesti

– Barcelona on ollut ylivoimainen koripallon Euroliigan top16 -vaiheessa, se ei ole vielä hävinnyt kertaakaan. Panathinaikos on hävinnyt jo viidesti, nyt sillä on menossa kahden voiton putki.

– Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Kreikassa oli tiukkaa puolustamista. Barca voitti ottelun 56-63, Panathinaikos menetti pallon kamppailussa 20 kertaa. Barcelonan kahden pisteen heittoprosentti tuossa ottelussa oli lähempänä kuuttakymmentä.

– Kummallakaan joukkueella ei ole suurempia loukkaantumisongelmia. Puolustukset joutuvat pohtimaan kuinka pysäyttää Barcan Navarro ja Panathinaikoksen Diamantidis. Barcan Tomic on selvästi kentän kookkain – ja vielä taitava – pelaaja, kreikkalaisilla on takuulla hankaluuksia hänen kanssaan.

– Totals-raja on 143. Barcalla on ollut tapana Euroliigan kakkosvaiheessa tehdä yli 80 pistettä kotikentällään, ja Panathinaikoskin on tehnyt vieraskentällä yli 70 pistettä per ottelu. Yksinkertainen laskutoimitus kääntää peliä overin puolelle.

Vihje: yli 143 pistettä, kerroin 1,90 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Barcelona on Euroliigan kakkosvaiheen ehdoton valtias. Joukkue on voittanut kaikki yksitoista otteluaan, samaan ei ole pystynyt kukaan muu. Voittamalla tämän ottelun Barca voittaa lohkonsa. Euroliigan ykkösvaihe mukaan lukien Barcelona on nyt voittanut 17 ottelua viimeisistä 18:sta.

Barcelonan huikea menestys on hieman yllättävää, monet arvelivat heidän putoavan kärjen vauhdista ennalta-arvattavan pelityylinsä vuoksi. Kaikki tietävät miten joukkue pelaa, mutta siltikään Barcaa ei olla onnistuttu pysäyttämään tänä vuonna.

Barca ja Panathinaikos kohtasivat Euroliigan pudotuspeleissä 2011 ja 2013, vuonna 1996 Panathinaikos voitti Barcelonan finaalissa pisteellä. Kaiken kaikkiaan espanjalaiset johtavat keskinäisissä otteluissa 17-12.

Barca on ollut mahtavassa kunnossa Euroliigan top 16 -vaiheessa. Se on nyt voittanut tässä vaiheessa edelliset kaudet mukaan lukien 30 ottelua peräkkäin kotikentällään ja kaiken kaikkiaan 23 kertaa peräjälkeen.

Panathinaikoksella on nyt kahden ottelun voittoputki. Tuolloin kaksi ottelua sitten joukkueen valmentajaksi tuli Fragiskos Alvertis, monivuotinen Panathinaikoksen tähtipelaaja. Koko top 16 -vaiheessa Panathinaikos on voittanut kuusi ja hävinnyt viisi.

Ottelu on kahden erilaisen joukkueen kohtaaminen, Barcelona pelaa liigan parasta hyökkäyspeliä ja Panathinaikos parasta puolustuspeliä. Barcakin kyllä pystyy tiukkaan puolustuspeliin.

Tämän vuoden turnauksessa Barcelona voitti Panathinaikoksen tämän kotikentällä. Tuossa ottelussa tehtiin hyvin vähän pisteitä, voittolukemat olivat 56-63. Panathinaikos kaatui Barcelonan mainioon heittopeliin – 2 pisteen heitot sisään noin 57 prosentin tarkkuudella – sekä 20 pallonmenetykseen.

Kummallakaan joukkueella ei ole suurempia loukkaantumishuolia. Barcelonan avauksessa lienevät Navarro, Tomic, Lorbek, Huertas ja Papanikolaou. Panathinaikoksella ulkopelaajina ovat Diamantidis, Wright, Ukic ja Bramos. Korin alla Barcan jättejä Tomicia ja Lorbekia vastaan ovat lähinnä Gist ja Lasme.

 

 

Perustelut vihjeelle

Barcelona on tehnyt kotikentällään paljon pisteitä. Top 16 -vaiheessa sen kotipelien pistekeskiarvo on 82. Panathinaikoksen vieraspelien keskiarvo on 71. Totals-raja otteluun on 143. Tuon ajan ylitys on todennäköisempää kuin alitus. Kovaa puolustava joukkue ei pysty vieraskentällä samaan kuin kotikentällään. Bet365 antaa kertoimen 1,90 sille, että pisteitä tehdään enemmän kuin tuo 143.

Vihje: yli 143 pistettä, kerroin 1,90 Bet365

 

 

 

Veikkaussivut | Anssi