Juventus ei kyennyt yllätykseen – Barcelona juhli Mestarien liiga voittoa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/07/2015
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 7.6.2015

Barcelona on tämän vuoden Mestarien liiga voittaja. Espanjalaisjätti kukisti eilen illalla käydyssä loppuottelussa Italialaisen Juventuksen numeroin 3 – 1. Ottelu sai salama alun, kun Barcelonan taidokkaan peräti 16 syöttöä käsittäneen syöttökuvion päätteeksi, ”Blaugranan” kroaattipeluri Ivan Ratikic viimeisteli ottelun neljännellä peliminuutilla lähietäisyydeltä tilanteeksi 1 – 0. Maali oli miehen Mestarien liiga kauden toinen osuma. Ensimmäinen puoliaika mentiinkin käytännössä kokonaisuudessaan Barcelonan komennossa, muutamaa Juventuksen vastahyökkäystä lukuun ottamatta. Juventus sai kiittää pitkälti 37-vuotiasta maalivahtiaan Gianlugi Buffonia siitä että numerot olivat tauolle mentäessä vain 1 – 0.

Toiselle puoliajalle ”Vanha Rouva” lähti hieman sisuuntuneempana, mutta mitään todellisia pitkiä hyökkäyskuviota seura ei saanut aikaiseksi. Torinolaisten illan tähtihetki koitti, kun ottelua oli pelattu 50. minuuttia. Claudio Marchision kantapääsyöttö avasi tilanteen, joka päättyi yhden tämän kevään kuumimman pelurin Alvaro Moratan viimeistelyyn, ja taululle tuli numerot 1 – 1. Vain 16. minuuttia myöhemmin nähtiin tilanne josta jää paljon jossiteltavaa. Juventus hyökkääjä Paul Pogpa kaadettiin perinteisellä niskalenkillä rangaistusalueella. Tuomari ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa rikettä, ja seuraavasta hyökkäyksestä juhlittiinkin taas Barcelonan 2 – 1 maalia Luiz Suarezin toimesta. Juventus haki lopussa vielä tasoitusta ja saikin aikaiseksi muutaman kelvollisen tilanteen, mutta Barcelonan maalivahti Ter Stegen piti maalinsa puhtaana ottelun lopun. Lisäajalla Neymar naulasi loppulukemiksi 3 – 1.

Tämän kauden Mestarien liiga voitto oli Barcelonalle seuran viides. Samalla se päätti yhden aikakauden, kun 17 vuotta seuraa edustanut Xavi pelasi viimeisen ottelunsa Barcelonan paidassa. Ottelun ”Man of the match” oli Andreas Iniesta, joka antoi muun muassa viimeisen syötön ottelun avausmaalin.

Seurajalkapallokausi on nyt tämän kauden osalta paketissa, mutta pelit jatkuvat jo pian muualla. Tästä pääsetkin tutustamaan kesän Copa Americana turnaukseen ja sen joukkueisiin.